Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Απόκριες 2014

Τα κορίτσια φέτος ντύθηκαν η Αννα ινδιΆννα, και η Ερατώ Lalaloopsy.

Αλλά στην πλατεία που πήγαμε την Κυριακή της αποκριάς, η Ερατώ ντύθηκε ξανά Χιονάτη όπως πέρισυ

Για το Δημητράκη είναι η δεύτερη φορά που γιορτάζει απόκριες.
Επειδή οι στολές που είδα δε μου πολυαρέσουν, είπα να ντυθεί κάτι "εκ των ενόντων" οποτε...
Κλαρκ Κεντ.
Στολή σουπερμαν σίγουρα θα φορέσει στο μέλλον, Κλάρκ Κέντ όμως;;

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Θέατρο: Μαγικό κλειδί της Καρμεν Ρουγγέρη


Χθες πήγαμε σε μια παράσταση που είχαμε προγραμματίσει από καιρό. Ήταν το μαγικό κλειδί της Κάρμεν Ρουγγέρη. Το θέατρο "Κιβωτός" πολύ όμορφο, μαζεμένο αμφιθεατρικό, πολυ καθαρό, περιποιημένο και οι υπάλληλοι ευγενέστατοι. Ό,τι πρέπει δηλαδή για παιδικές παραστάσεις. Η Κα Ρουγγέρη φυσικά παρούσα προλόγισε το έργο όπως κάνει πάντα και μας έβαλε στο "νόημα".
Η θεατρική παράσταση ήταν βασισμένη σε ενα παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα που λέγεται "η καρδιά της βασιλόπουλας". Με λίγα λόγια θα σας πω την ιστορία μια και στο site του θεάτρου την εχει πολυ αναλυτικά. Διαδραματίζεται σε ενα βασίλειο που εδρεύει σε ενα μικρό νησάκι. Ο άρχοντας του νησιού -ο βασιλιάς- ειναι άξιος πολυ, έχουν όλοι τις δουλειές τους και ο τόπος τους ακμάζει (νατο το υπονοούμενο)! Εκεί λοιπόν γεννιέται η βασιλόπουλα που κατά το έθιμο όταν έρχονται να τη μυράνουν οι μοίρες, εκτός από ομορφιά και εξυπνάδα της δίνουν και "αναισθησία", "χοντροπετσιά" ντε! Και πως έγινε αυτο; Ε παραμύθι ειναι! ... απλούστατα, η Μοίρα (μια ηθοποιός πολυ ταλαντούχα με πολυ ωραία φωνή) για να την προστατεύσει από θλιψεις και απογοητεύσεις της πήρε την καρδιά! Πως έγινε αυτο; Ε είπαμε παραμύθι ειναι. Στη συνέχεια η βασιλόπουλα ως άκαρδη, φτάνει τα όρια του κακομαθημενου παιδιού (και τα εξαντλεί μπορώ να πω)!
Εμάς μας θύμισε αρκετές φορές σκηνές καθημερινής τρέλας αλλά τα κορίτσια δεν το παραδέχθηκαν και όταν της κοίταγα με νόημα μου έλεγαν "παραμύθι ειναι μαμά.." Το τέλος δε θα σας το αποκαλύψω φυσικά, αν και επειδή είναι κλασικό παραμύθι πολλοί θα ξέρετε το τέλος. Σημασία εχει οτι αν θελεις κάτι πολυ μπορεις να το πετύχεις!
Και μια και πιάσαμε τα ηθικά διδάγματα, εκτός από αυτό με τον ικανό άρχοντα που σας είπα στην αρχή, ενα άλλο και το κεντρικότερο ειναι οτι η ζωή εχει τις χαρές και τις καλές στιγμές, αλλα εχει και τις λύπες και τις δυσκολίες και τις αναποδιές, που ειναι σημαντικότερες σαν εμπειρίες, γιατί μας κάνουν σοφοτερους! Πρεπει να μάθουμε στα παιδιά μας, οτι και αυτα στη ζωή ειναι καλοδεχούμενα και πρεπει να τα καλωσορίζουμε όταν μας τυχαίνουν και να μην τα φοβόμαστε. Μας άρεσε πολυ και ανυπομονούμε να παμε και στο άλλο της Καρμεν, τον Περσέα και Αριάδνη. Εσείς το είδατε; Ποιά ήταν η αγαπημένη σας παράσταση για φέτος;


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Του Αγίου Βαλεντίνου

Σήμερα είναι του Αγ. Βαλεντίνου και από το σχολείο της Ερατώς, μας ζητήσαν να φτιάξουμε κάρτες για όλα τα παιδάκια και για τις δασκάλες.
Για τις δασκάλες φτιάξαμε σελιδοδείκτες με ένα γλυκό λογάκι και για τα παιδιά εκτυπώσαμε κάρτες με καρδιές. Η Ερατώ ζωγράφισε και καρδιές στους φακέλους.


Για τις δύο αγαπημένες της δασκάλες, φτιάξαμε και coffee cozies. Αυτά είναι προστατευτικά που δένουν γύρω από την κούπα του καφέ για να μην καιγεσαι όταν πιάνεις το ποτήρι αν το ρόφημα είναι ζεστό, και για να μην ιδρώνει το μπουκάλι- ποτήρι αν το ρόφημα είναι κρύο.

Ελπίζουμε να τους άρεσαν.
Εσείς γιορτάζετε την ημέρα στο σχολείο σας;

Επειδή δέχομαι πολλά μυνήματα σχετικά με το πως έφτιαξα το coffee cozy θα σας ενδιάφερε tutorial?

Η δασκάλα της Ερατώς κρέμασε όλες τις κάρτες που έλαβε στην πόρτα της.
Μου αρεσε πολύ σαν κίνηση, είναι appreciation αν μη τι άλλο