Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Photo a day (19, 20, 21 March)

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι μέρος ενός παιχνιδιού, που τραβάμε φωτογραφίες κάθε μέρα του μήνα σύμφωνα με μια λίστα. 
Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω, θα σας βάλω εδω φωτογραφίες από 19 Μαρτίου μέχρι χθες και από δω και μπρος θα ανεβάζω κάθε 3 μερες (λέμε τώρα)

19 Μαρτίου:
Το θέμα ήταν cropped
Με την πρώτη σκέψη, το μυαλό μου πήγε σε φωτογραφίες που τις κάνεις "crop" αλλα μετά είδα που η βερικοκιά μας έχει πετάξει ανθάκια και ετοιμάζεται για τη φετινή σοδειά μας (crop) και λόγω της καλοκαιρινής σημερινής μέρας δε γινοταν να μην κάνω μνεία στην Ανοιξη!




20 Μαρτίου : Letter
Το γράμμα Π του ελληνικού αλφαβητου. Που τόσα πολλά σημαίνει στα μαθηματικά, αλλα είναι και το πρώτο γράμμα της λέξης "Παραμύθι"!


21 Μαρτίου: Full
Οταν ακούει τη λέξη "γεμάτος" μια μαμά, το πρώτο πράγμα που της έρχεται στο μυαλό είναι τα παιδιά της και το γεμάτο σπίτι της, έτσι δεν είναι;; Αλλα για να μην είναι η θεματολογία μονότονη, είπα να φωτογραφίσω αυτό το φανταστικό γεμάτο κοκτέιλ που ήπιαμε στα fridays σε μια από τις (σπάνιες) εξόδους μας μόνο ενήλικες!


Για το Μάρτιο τα prompts ειναι αυτα:


Και επεξηγήσεις θα βρείτε εδώ 


Από ελληνικά blog συμμετέχουν οι :
Γίναμε γονείς
My trips blog
Η ζωή είναι ωραία (αν συμμετέχεις και δε σε έχω συμπεριλάβει στείλε μου mail στο  euapap@yahoo.gr)

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Photo a day (16, 17,18 March)

 Για τις 16 : beautifully ordinary
Βγήκαν σπυρακια στο στόμα μου και τα δόντια μου εβγαλαν κούμπαλο (= καρούμπαλο)


Μια καθημερινή μερα στην παιδική χαρα Σαρωνίδας. Πήρα την Ερατώ νωρίτερα από το σχολείο και πήγαμε παιδική χαρά, καιρό είχαμε να κάνουμε κάτι οι δυο μας!



17: Todays weather:
In Greece we are very very blessed and have sun through out the year. The summer is 6 months and the winter really mild. So todays weather is quite common!



18: Five years ago
Πριν πέντε χρόνια περίπου τέτοιο καιρό είχαμε κάνει ένα ταξιδάκι στο Παρίσι στην Dinsneyland. Τότε είμασταν οι τρεις μας, και η Άννα μου ακόμα μοναχοπαίδι




Για το Μάρτιο τα prompts ειναι αυτα:


Και επεξηγήσεις θα βρείτε εδώ 


Από ελληνικά blog συμμετέχουν οι :
Γίναμε γονείς
My trips blog
Η ζωή είναι ωραία (αν συμμετέχεις και δε σε έχω συμπεριλάβει στείλε μου mail στο  euapap@yahoo.gr)

Ένας απλός τρόπος να δέσετε τα κορδόνια σας

Στο πρώτο παιδί μου, στην Άννα ενώ από μικρή ήξερε να ντύνεται να χτενίζεται και να πλένεται μόνη της, για καποιο λόγο το δέσιμο των παπουτσιών το είχαμε καθυςτερήςει. Ψάχνοντας σε διαφορα βιβλία που ασχολούνται με την αυτονόμηση των παιδιών και σε site που προτείνουν διάφορους τρόπους για να πετύχεις προς αυτόν τον τομέα βρήκα μια τεχνική να δένεις τα κορδόνια γρήγορη και πιο απλή ! 
Σε αυτό το άρθρο θέλω να σας δείξω έναν καινούργιο τροπο για το πως μπορούμε να δέσουμε τα κορδόνια μας με δυο μονο κινήσεις
Ειναι πολυ εύκολο να μάθετε και τα παιδια να τα δενουν ετσι !!
Κάντε το και εντυπωσιάστε του φίλους σας !
Το δέσιμο των κορδονιων βοηθά τα παιδια να αναπτύξουν την απλή κινητικότητα. Υπάρχουν αρκετα παιχνίδια και βιβλία στο εμπόριο με κορδόνια που παροτρύνουν τα παιδια να κάνουν φιόγκους. Αν δε θελετε να ξοδέψετε χρήματα μπορείτε σε ενα χοντρό χαρτόνι να κάνετε τρύπες σε δυο παράλληλες γραμμές και να περάσετε ενα μεγάλο κορδόνι ακριβώς οπως κάνουμε στα παπουτσια και να δείξετε στα παιδια πως να τα δένουν. Ανάλογα με την ηλικία μπορείτε να αριθμήσετε τις τρύπες στο χαρτόνι και να αφήσετε το παιδί να περάσει το κορδόνι πριν εξασκηθεί στο δέσιμο. 

Photo a day (13,14,15 March)

Για τη 13η Μέρα του μήνα, το θέμα ήταν "fresh"
Και τί πιο φρέσκο από μια σαλάτα σπανάκι ρόκα μαρούλι καρότο !!
Αυτήν την περίοδο όσοι δε νηστεύουν κανου διαιτα, οπότε χρήσιμο για όλους !



Για τη 14η Μέρα του μήνα, το θέμα ήταν "care"
Τα καθημερινά στιγμιότυπα για αυτό το θέμα σε μια οικογένεια με παιδιά είναι πολλά. Φωτογραφισα το σημείωμα του καλού μου στην Άννα το πρωί που συνόδευε το χαρτζιλίκι της

Για τη 15η Μέρα του μήνα, το θέμα ήταν "evening"
Η Φωτογραφία από το Εθνικό Θέατρο. Είδαμε το φιλάργυρο του Μολιέρου.Κλασική αξία! Μου αρέσει τόσο πολύ το θέατρο!!

Για το Μάρτιο τα prompts ειναι αυτα:



Και επεξηγήσεις θα βρείτε εδώ 


Από ελληνικά blog συμμετέχουν οι :
Γίναμε γονείς
My trips blog
Η ζωή είναι ωραία (αν συμμετέχεις και δε σε έχω συμπεριλάβει στείλε μου mail στο  euapap@yahoo.gr)

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Photo a day

Από σήμερα ξανα ξεκινάω στο blog μου to photo a day
Θυμάστε τι ειναι ; 
Κάθε μέρα του μήνα εχει ενα θέμα 
Αυτο το θέμα πρεπει να φωτογραφισουμε. Ειναι ενα καλό κίνητρο για να βγάζεις φωτογραφίες και να τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου 
Θα δω πώς τα βγει να τις ανεβάζω κάθε μέρα ή ολες μαζί στο τέλος της βδομάδας 
Περιμενω να δω και άλλους έλληνες bloggers να συμμετέχουν ! 


Για το με Mάρτιο τα prompts ειναι αυτα :




Και επεξηγήσεις θα βρείτε εδώ 


Από ελληνικά blog συμμετέχουν οι :
Γίναμε γονείς
My trips blog
Η ζωή είναι ωραία

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Δημήτρης 17 μηνών

και να που φτάσαμε σχεδόν στα μέσα του δεύτερου χρόνου!
Ο Δημήτρης μεγαλώνει και διεκδικεί τη θέση του ανάμεσα στις αδερφές του, θέλει να παίζει μαζί τους ισάξια να παίρνει τις ξυλομπογιές και να τρέχει στο σπίτι, να σκίζει τα βιβλία της Αννας όταν κάνει το λάθος να μην τα μαζεύει και να χύνει το μπουκάλι με το νερό.
Φυσικά εξακολουθεί να του αρέσει πολύ να βγάζει τα μαχαιροπίρουνα από το συρτάρι, τις κατσαρόλες, κτλ κτλ.
Εδω και μια εβδομάδα μπορεί να ανοίγει τις πόρτες, με αγαπημένη του αυτή του μπάνιου, που πάει κατευθείαν -τρέχοντας- στο πιγκάλ ή στις σφουγγαρίστρες.
Κουβαλάει το σκαμπό, την καρέκλα ή ότι θέλει και τις περνάει από το χαλί, το κατεβάζει στο πάτωμα και μετά το σέρνει.
Γενικώς είναι Ταρζάν, ολο μια ζουζουνιά κάνει, με το σκαρφάλωμα να κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά του. Πιο πολύ το σκαρφάλωμα εντός σπιτιού, γιατί εκτός δεν τον συναρπάζει.



Αν τυχει να δει νερό, θέλει να βάλει τα χέρια του και να κάνει πλατς πλατς, και αν είναι δυνατόν να μπει μέσα, ό,τι καιρό και να κάνει. Αυτό το κάνει στο νερό του σκύλου, στη λεκάνη με τα άπλυτα κτλ κτλ
Στον κουβά με τα ρούχα για πλύσιμο με τα ρούχα φυσικά, έριξε και στο κεφάλι νερο

Εκτός από το σκαρφάλωμα το αγαπημενο του παιχνίδι είναι το τζάκι και ειδικά η πόρτα του, την ανοίγει όπως ο μπαμπάς και βάζει μέσα τα 1000 μύρια όσα, ότι χάνεις είναι μέσα στο τζάκι

Φυσικά το βράδυ ξυπνάει ακόμα 1.000.000 φορές, έτσι για να κάνουμε πολλές αγκαλιές ακόμα!

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Θέατρο: Οι Γάτες του Andrew Lloyd Webber


Χτες πήγαμε στο Μπάντμιντον να παρακολουθήσουμε το μιούσικαλ του Andrew Lloyd Weber "γάτες"
Πρόκειται για ένα κλασικό έργο που παίζεται στο Broadway πολλά χρόνια συνεχόμενα με μεγάλη επιτυχία. Στις audition που είναι πολυπληθείς και γίνονται κάθε τόσο (μάλιστα υπαρχει συγκεκριμένη ομάδα που αναλαμβάνει τις οντισιόν κάθε τόσο και ανακοινώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάθε ρόλο). Εκεί επιλέγονται οι κορυφαίοι τραγουδιστές και χορευτές για να ενσαρκώσουν έναν από τους 35 ήρωες των γατών.
Αν παρακολουθήσεις την παράσταση αυτή, καταλαβαίνεις ότι έχεις την τιμή να βλέπεις μπροστά σου τους κορυφαίους των κορυφαίων! Οπως καταλάβατε έμεινα εντυπωσιασμένη, μαγεμένη, πολλές φορές άφωνη με ανοιχτό το στόμα! 
Ας το πάρουμε από την αρχή. Δεν ξέρω αν είχατε διαβάσει αυτό το άρθρο. Η Άννα που είναι τώρα 7,5 χρόνων από τότε που ήταν 1,5 έτους είχε πόρωση με το cats. Το βλέπαμε σε DVD κάθε μέρα επί χρόνια... φυσικά ξέρουμε όλους τους ρόλους απέξω, τη μουσική, τις πιρουέτες, πού βγαίνει ο καθένας που τραγουδάει, που σηκώνει το χέρι, μέχρι ανατριχιαστικών λεπτομεριών! Οποτε πήγαμε πολύ πολύ προετοιμασμένοι. Περιμέναμε ότι δε θα μας αρέσει τόσο γιατί το DVD είναι οπωσδήποτε πιο άρτιο γιατί επιδέχεται διορθώσεις κτλ. 
Κάθε άλλο! Ηταν τόσο συγχρονισμένοι, τόσο σωστοί, οι φωνές τους κρυστάλλινες, ακόμα και πάνω στο χορό, δεν τους ξεφευγε ούτε ένα ημιτόνιο! Ακόμα και όταν οι γάτες έφευγαν από τη σκηνή και ερχόντουσαν να "πειράξουν" τον κόσμο, ο καθένας τραγουδούσε στον τόνο του! Πόσο δύσκολο είναι αυτό !! Δηλαδη αν το σκεφτείς... ένας πχ βαρίτονος όπως ο Μανγκοτζέρυ, δίπλα με τη Τζεμάιμα μου είναι σοπράνο αφού κάνουν τις πιρουέτες στη σκηνή να ανεβαίνουν τα σκαλιά του θεάτρου πηγαίνοντας προς τον κόσμο χωρίς να χάνουν στο τραγούδι! 
Μπορώ να μιλάω ώρες για αυτό το αριστούργημα!! να πω για τη Γκριζαμπέλα που όταν τραγούδησε το Memory έκανε το θέατρο να σείεται με τη φωνή της! Επίσης πολύ δυνατή ήταν η στιγμή που τραγούδησαν ένα κομμάτι του Memory στα ελληνικά και όλο το θέατρο ξέσπασε σε χειροκροτήματα!


Περάσαμε καταπληκτικά, και μέχρι σήμερα έχω τον Ραμ Ταμ Τάγκερ μέσα στα αυτιά μου!