Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γιορτή της Μητέρας 2014

Σήμερα ήταν η γιορτή της μητέρας
Από την Παρασκευή τα κορίτσια μου, μου είχαν φέρει καρτούλες από το σχολείο τους με πολύ γλυκά λογάκια και ο Δημήτρης μου έδωσε αυτά τα λουλούδια.

Στη δική μου μαμά, έδωσα αυτά τα λουλουδάκια που μαζέψαμε χτες από την απογευματινή μας βολτίτσα!

και σήμερα πρωί πρωί, ετοιμαστήκαμε και πήγαμε στη Λίμνη Βουλιαγμένης γιατί η Ολίβια είχε ετοιμάσει μια πολύ μεγάλη γιορτή ! Σε ένα πολύ πολύ όμορφο μέρος, μαζευτήκαμε πολλές μαμάδες με πιτσιρίκια, μας δώσαν τριαντάφυλλα, λουλούδια, γλαστρακια, μεζεδάκια, παγωτάκια, καφεδάκια και ό,τι άλλο προστάζει η μέρα και μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πολύμε λίγο μεταξύ μας!

Το inatural.gr μας έδωσε και μια σακουλίτσα με δειγματάκια καιη Inglesina μπαλονάκι στα πιτσιρίκια :) τα παιδάκια παίξαν στον παιδική χαρά και ζωγράφισαν τα προσωπάκια τους με την επιμέλεια μιας πολύ γλυκειάς ανιματέρ :)

αν εξαιρέσουμε ότι με το ζόρι τα κρατάγαμε να μη βουτήξουν στη λίμνη περάσαμε πολύ ωραία
Ολίβια και του χρόνου!!

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

O Δημήτρης 19 μηνών



και ναι!! έχουμε μια ακόμα κουβεντούλα!
"Αννα" δηλαδή Νάνα το λέει για την ακρίβεια. Επειδή τα κορίτσια βλέπουν το μιούσικαλ "Άννυ" αρκετά συχνά, εκείνος το έχει μάθει απέξω και φωνάζει "Άννυ!" στα σημεία που ακούγεται στην ταινία. (πχ στην αρχή που βλέπει εφιάλτες η Μόλυ)
Εχω την εντύπωση ότι το έλεγε και νωρίτερα αλλα εδω και 2-3 μήνες δεν το είχε πει καθόλου. Προχτές που είχαμε πάει στο ζωολογικό κήπο, η Αννα ανέβηκε στο πόνυ και ο Δημήτρης μάλλον φοβήθηκε ότι θα φύγει και τη φώναζε
- Νάνα Νάνα!

Κατα τα άλλα είναι ταρζανάκος όπως και τους προηγούμενους μήνες, από το Πάσχα και μετά βγαίνει από την κούνια του, από το πάρκο κτλ κτλ.



Στα μάτια μου φαίνεται πολύ γλυκούλης και χαριτωμένος :)
Είναι και αγκαλίτσας και έχουμε καταφέρει και αρκετά με τον βραδυνό ύπνο αλλα αυτά θα σας τα πω αναλυτικά σε άλλο ποστ γιατί είναι ένα θέμα από μόνο του

Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι με διαφορά το νερό. Με το πουυ βγαίνει έξω πάει και αδειάζει (πολλές φορές πάνω του) το μπωλάκι με το νερό του σκύλου, γελάει πολύ όταν η Άννα τον καταβρέχει με το σπρέυ με το νερό, και γενικώς όπου βλέπει νερό και λάσπες πάει και τσαλαβουτάει.

και φυσικά το κρυφτό που παίζουν με την Άννα στο δωμάτιό της ενώ εκείνη διαβάζει και αυτός την παιδεύει ;)



Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Felt flowers crown - Πρωτομαγιάτικο στεφανάκι από Felt



Γειά σας,  Εύχομαι Καλό μήνα, και ελπίζω η Πρωτομαγιά να σας βρήκε στην εξοχή να φτιάχνετε τα δικά σας στεφάνια από αγριολούλουδα. Προσωπικά μου αρέσουν τα στεφάνια με μαργαρίτες χαμομήλια και παπαρούνες όχι αυτά με τα τριαντάφυλλα και λουλούδια κήπου, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Αφού λοιπόν φτιάξαμε τα φυσικά στεφάνια μας, θέλετε να μιλήσουμε και για μια κατασκευή στεφανιών από felt? Ωραία.

Σε αυτό το ποστ θα σας μιλήσω για μια κατασκευή που θα γίνει από μεταλλικό σύρμα και  felt. Felt είναι ένα υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για πολλές κατασκευές, είναι σαν τη τσόχα και προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με υλικά hobby αλλά και σε καταστήματα με υφάσματα. Κοστίζει γύρω στα 6 ευρώ το μέτρο αλλά πιστέψτε με ένα μέτρο είναι πολύ.
Για αυτήν την κατασκευή θα χρειαστούμε
·         Φελτ (όσο περισσότερα χρώματα τόσο καλύτερα)
·         Σύρμα (αυτό το λεπτό που κόβεται και με το ψαλίδι). Αν δεν έχετε τέτοιο σύρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κρεμάστρες που δίνουν τα καθαριστήρια.
·         Ένα κομμάτι ύφασμα 1,5 μέτρο πάχους 4 -5 εκατοστών, μπορεί να είναι και λιγότερο δε μας πειράζει
·         χαρτοταινία
·         Κόλλα σιλικόνης
·         Ψαλιδάκι
·         Μέτρο
Ξεκινάμε με το σύρμα. Μετράμε το κεφαλάκι του παιδιού  και προσθέτουμε 14-15 πόντους. Τόσο θα είναι το σύρμα μας. Για παράδειγμα τα κορίτσια μου είχαν περίμετρο κεφαλιού 45 εκατοστά και έκοψα 60 αλλά θα επικαλύπτονται περίπου 10 πόντοι για να το κολλήσω ευκολότερα.
Με τη χαρτοταινία ξεκινάω να καλύπτω την ένωση και το σημείο που το σύρμα είναι διπλό και συνεχίζω γύρω-γύρω από το σύρμα. Δε με πειράζει να μην είναι ίσιο και να σχηματίζει ανομοιόμορφη υφή γιατί έτσι κι αλλιώς θα καλυφθεί στη συνέχεια από το ύφασμα.
Τυλίγω το ύφασμα ή μια κορδέλα γύρω-γύρω από το σύρμα.
Τα λουλουδάκια τα φτιάχνουμε από μια λωρίδα φελτ κάνοντας κατά όλο το μήκος της ψαλιδιές. Αφού τις τελειώσουμε τυλίγουμε το λουλουδάκι σα σπιράλ σφιχτό. Στερεώνουμε με κόλλα θερμοκόλλησης (σιλικόνης).
Με την κόλλα θερμοκόλλησης κολάμε πάνω στο στεφανάκι τα λουλούδια σε διάφορα χρώματα.
Δείτε αυτό το βίντεο για να δείτε πιο αναλυτικά ένα – ένα τα βήματα που σας προανέφερα.

Καλό μήνα να έχουμε, περιμένω τις φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας στο euapap@yahoo.gr

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

May photo a day

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι μέρος ενός παιχνιδιού, που τραβάμε φωτογραφίες κάθε μέρα του μήνα σύμφωνα με μια λίστα.

01 May begins with a J
H σημερινή φωτογραφία είναι ένα Joyride. Τα πιτσιρικάκια αυτά μέχρι πέρισυ χωράγανε στο αυτοκινητάκι μέσα.. Φέτος μεγάλωσαν και δε χωράνε οποτε ... βρήκαν άλλο τρόπο :)


03 collection
Αυτή είναι η συλλογή μου από υφασματα, τουλάχιστον ένα μέρος της. Με αυτά φτιάχνω τα sling μου που πιθανόν ξέρετε.


04 US
Εμείς ! δηλαδή όχι ακριβώς εμείς, αλλά ένα μέρος (μικρό) της οικογένειας :)
Tα καμάρια μας με σειρά ηλικίας !

Για τον Μάιο τα prompts ειναι αυτα:



Και επεξηγήσεις θα βρείτε εδώ 


Από ελληνικά blog συμμετέχουν οι :
Γίναμε γονείς
My trips blog
Η ζωή είναι ωραία (αν συμμετέχεις και δε σε έχω συμπεριλάβει στείλε μου mail στο  euapap@yahoo.gr)

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η πρώτη βόλτα στη θάλασσα

Φέτος μας κάνει πολύ  άσχημο καιρό, είναι Μαίος ήδη και δεν έχουμε "βγάλει" καν τα καλοκαιρινά... πέρισυ είχαμε κάνει μπάνιο στη θάλασσα με πολύ καλό καιρό και πολύ πολύ κόσμο στην παραλία.. και εννοώ λουόμενους όχι έτσι περαστικούς :)
Είπαμε όμως να πάμε μια βόλτα στην παραλία έτσι για να δουμε πώς είναι, αν έχει παιδάκια κτλ.. έτσι και αλλιώς πάμε όλο το χρόνο με κουβαδάκια και φτυαράκια αλλα όχι στην ακροθαλασιά, πιο ψηλά!
... το σχέδιο (στο μυαλό μου) ήταν ίσα ίσα να βρέξουμε τα πόδια μας...
Τα παιδιά το είχαν αποφασίσει ότι σήμερα θα ήταν το πρώτο μας (τους) μπάνιο. Οπερ και εγένετο.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παιδικό πάρτυ στο ΙΚΕΑ

Σήμερα πήγαμε στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο. Η Άννα Μαρία Μπαρού μαζί με το ΙΚΕΑ παρουσίαζαν διάφορες ιδέες για το πώς μπορεί κανείς να οργανώσει καλύτερα ένα παιδικό πάρτυ.
Παρουσιάστηκαν διάφορες ιδέες αλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο ευφάνταστες.
Παρουσιάστηκαν και αρκετά τρόφιμα από το delicatessen του ΙΚΕΑ όπως πίτσα, hot dog, πατατάκια, κεικάκια, κτλ. Το χρώμα που κυριαρχούσε είναι το "πολύχρωμο" και πραγματικά έτσι όπως τα είχαν εκεί στολισμένα τα πιατάκια, τα ποτηράκια και τα καλαμάκια φαινόντουσαν πολύ χαρούμενα και παιδικά.

Δηλαδή ενώ ήμουν της αισθητικής, ότι σε ένα παρτυ καλύτερα να επικρατεί ένα χρώμα, ένα θέμα και όχι ό,τι ν'αναι, άλλαξα γνωμη. Τωρα πιστεύω ότι σε σχέση με τα κατεξοχήν ροζ πάρτυ ή τα κατεξοχήν μπλέ, προτιμώ το πολύχρωμο! Αν όμως μου βάλεις να διαλλέξω ανάμεσα σε ένα lemon yellow ή σε ένα mint green... εξακολουθώ να είμαι του μονόχρωμου. Βέβαια ξέρω θα μου πείτε ότι είναι πιο εύκολο να βρούμε εξοπλισμό για πάρτυ σε ροζ και μπλε ενώ σε κιτρινο και στο χρώμα της μέντας... όχι. Πιστεύω ότι είναι θέμα οργάνωσης και όποιος ψάχνει... βρίσκει

Ανάμεσα στις πολύ ωραίες ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν τα κεφτεδάκια να σερβίρονται σε ένα κουβαδάκι με χαρτοπετσετούλα άλλο χρώμα που να κάνει αντίθεση, και τα κρασιά και γενικώς τα ποτά επίσης σε κόκκινα σκέυη γεμάτα με πάγο για να διατηρούνται κρύα

 Η Άννα Μαρία συμπαθέστατη (και κουκλα)  πάντα έτοιμη να μοιραστεί μαζί με τους παρευρισκόμενους μικρά και μεγάλα μυστικά!
Περάσαμε πολύ ωραία :) :) αν σας δοθεί ευκαιρία να πάτε




Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τα δικά μας επιτραπέζια


Έχουμε κάποια επιτραπέζια που μας φαίνονται βαρετά, κάποια άλλα πολυ απλουστευμενα, κάποια άλλα πολυ πολύπλοκα, άλλα χρονοβόρα άλλα πολυ γρήγορα, άλλα για μεγάλα παιδια άλλα για μικρα και να μη σας τα πολυλογώ δε μας αρεσει τιποτα.
Τί σκεφτήκαμε γιαυτό ;;
Κατι απλό και δημιουργικό
Να φτιάξουμε τα δικά μα επιτραπέζια


Πως γινεται αυτο;;
Απλούστατο
Θα χρειαστούμε :
-2 κόλλες α4 κολυμμενες με σελοτέιπ (ή μια κόλλα α3)
-Πλαστικό Ντύμα από αυτο που ντυνουμε τα βιβλία
-16 πλαστικούς συνδετήρες σε 4 χρώματα
- 1 ζάρι
-1κουτι από corn flakes

Ζωγραφίζουμε ενα τετράγωνο γυρω γυρω και ενα μικρότερο ώστε να κάνουμε τα τετράγωνα γυρω γυρω

Κάθε 4-5 τετράγωνα ζωγραφίζουμε ενα ερωτηματικό ή ενα ζάρι

Στις 4 άκρες ζωγραφίζουμε ενα σπίτι και στο κέντρο ενα παλάτι
Αν εχετε αγόρια μπορείτε να κάνετε παραλλαγή και να ζωγραφίζετε ενα πειρατικού πλοίο

Βάζουμε 4 συνδετήρες ίδιου χρώματος σε κάθε σπίτι που θα ειναι και τα πιόνια
Όταν κάθε πιόνι κανει ενα γύρο, ενα τετράγωνο πριν το σπίτι θα μπαίνει στο παλάτι

Όταν το πιόνι πέφτει στο ζάρι ξαναπαιζει

Κόβουμε κάρτες από το χαρτόνι των corn flakes στις οποίες γράφουμε από πίσω μια δραστηριότητα που θα πρεπει να εκτελεί το πιόνι όταν πέφτει πάνω. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αυτοσχεδιασετε!
Εμείς γράψαμε :
- πες ενα τραγούδι και ξαναπαίξε
- κανε μια κωλοτούμπα και προχωρά 3 θέσεις
- προχωρά 4 τετράγωνα
- πήγαινε πίσω 4 τετράγωνα
- χάνεις τη σειρά σου
Κτλ

Για να βγει από το σπίτι  ενα πιόνι πρεπει να φέρεις 6 (οπως ο γκρινιαρης)

Νικητής ειναι οποίος βάλει και τα 4 συνδετηράκια του στο κάστρο

Αφού τελειώσουμε το σχεδιασμό και το παίξουμε 2-3 φορές να δούμε οτι ολα ειναι οκ το ντυνουμε με το πλαστικό για αν μας διαρκέσει αρκετό καιρό

Καλη διασκέδαση !!