Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Επετειος γαμου + Μικρα Αγγλια

Χθες ειχαμε επετειο γαμου. Ειμαστε παντρεμενοι απο 27 Αυγουστου 2005, που σημαινει οτι κλεινουμε 9 χρονια.. Φυσικα εχουμε προυπηρεσια μεγαλυτερη, γιατι ειμαστε μαζι απο το 1999 αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια (καπως μου φαινεται αυτο το 1999,  σα να εχω ξεχασει πως γραφαμε την ημερομηνια τον προηγουμενο αιωνα).
Αυτη η χρονια μας βρισκει ... να μην προλαβαινουμε... Ειναι η στανταρ ατακα που ακουγεται συνεχεια, σα μαστιγα ενα πραμα. Μετα απο κοπο αλλαξαμε το προγραμμα ωστε να κοιμουνται τα παιδια νωρις, το απογευμα ειναι αγωνας δρομου ωστε να καταφερουμε να τα βαλουμε για υπνο στις 8.30 και μετα να κατσουμε λιγο μαζι, να δουμε καμια ταινια, να πουμε καμια κουβεντα.. στο τσακιρ κεφι να πιουμε και εκεινη τη σαγκρια που ειναι στο ψυγειο απο τα γενεθλια των κοριτσιων... αλλα ... συνηθως δε γινεται τιποτα απο τα παραπανω, η κουραση της ημερας μας καταβαλει και εκεινη η ταινια που εχουμε ξεκινησει πιο πολυ με σειρα μοιαζει γιατι βλεπουμε καθε μερα 10 λεπτα!

Χθες μια και ηταν τετοια μερα κατσαμε να δουμε την ταινια
Μικρα Αγγλια
Στιγμιοτυπο απο την ταινια Μικρα Αγγλια, Πηγη: http://www.enet.gr 

Καταπληκτικη ταινια. Ειχα βυθιστει και παρακολουθουσα, δεν ακουγα καν το Γιωργο που μου ελεγε οτι ο Βουλγαρης ειναι αργος και κανει κοιλια... ....αντρες...
Η μουσικη και η φωτογραφια (μα δειτε αυτη που διαλλεξα παραπανω) τοσο ατμοσφαιρικες που σε ταξιδευουν στην Ανδρο αλλα και στο χρονο, φυσικα ερωτευτηκα το Μαλταμπε, αλλα του θυμωσα και πολυ δε ξηγιουνται ετσι παληκαρι... κριμα το μποι σου... Οι ερμηνειες φανταστικες, καιρο ειχα να δω τοσο καλες ηθοποιους που να με συνεπαρουν... εκλαψα πολυ!

Αντε να ζησουμε

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Baby καρπούζι

Προχτές τα κορίτσια είχαν πάει στο σουπερμάρκετ με τη μαμά μου και γυρίσαν κρατώντας από ένα τέτοιο καρπουζάκι. Εχετε δοκιμάσει ; είναι τέλεια! μικρά σα ροδάκινα και γευστικότατα!!

 αφού λοιπόν τα φάγανε με το κουτάλι, σκάβοντάς τα, μας ήρθε η φαεινή! να κρατήσουμε τα κουπάκια, να τα γεμίσουμε ζελέ και μετά αφού στερεοποιηθεί να τα κόψουμε όπως το μεγάλο καρπούζι σε φέτες! brilliant??
χαχα
να τί προέκυψε :)


 το είχαμε κάνει και με πορτοκάλια, θυμάστε;;


Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Φτιάχνουμε ιστορίες ... φαντασίας

Τελευταία έχουμε μια κλίση στο χειροποίητο παιχνίδι που φτιάχνουμε μόνοι μας. Θα θυμάστε το πόστ με το επιτραπέζιο με ζάρι.

Σε αυτό το βίντεο σας παρουσιάζουμε ενα παιχνίδι με κάρτες που σκοπός ειναι να φτιάξεις μια ωραία ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου. Όποιος στύψει τη φαντασία του και τη χρησιμοποιήσει στο έπακρον ... Κερδίζει


Στο εμπόριο κυκλοφορεί και αυτό το παιχνίδι που ειναι στο ίδιο πλαίσιο
Πείτε μας τις ιστορίες που φτιάχνεται εσείς και τα παιδιά σας.



Ειναι ενα πολυ ωραίο παιχνίδι να παίζετε υπό το φως του σεληνόφωτος

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Δημήτρης 22 μηνών

Θηρίο, και ταρζάν σε ένα.
Ανεβαίνει (εδω και καιρό) στη μηχανή του μπαμπά, και τρέμει το φιλοκάρδι μας
Κολυμπάει στη θάλασσα κανονικά με το μακαρόνι το οποίο παίρνει μόνος του, το βάζει παραμάσχαλα και τρέχει.
Τον κάνουμε βουτιά από τους ώμους και λέει "πά(λ)ι (π)άνω"
πολλές πολλές πολλλές βουτιές


Λογάκια
Ούμπω = Ούγκω
μί = ψωμί
ίνι = νεκταρίνι
Γενικώς λέει όλες τις καταλήξεις σε ότι του πεις.


Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Καλοκαιρινή βροχή


Η Ερατώ κοιτάει από το παράθυρο που βρέχει και μονολογεί:
- Ουάου! Πώς το κάνει;; Παίρνει ανάσα και βρέχει, δεν παίρνει ανάσα και δε βρέχει;