Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνταγή για Τούρτα Γενεθλίων

Παντεσπάνι

Σας παραθέτω τη φανταστική συνταγή κέικ που χρησιμοποιώ για τα παντεσπάνια μου

Υλικά:
  • 2 φλυτζάνι. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλυτζάνι. αλεύρι
  • 3/4 φλυτζάνι. κακάο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • φλυτζάνι γάλα
  • ½ φλυτζάνι λάδι
  • φλυτζάνι. βραστό νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC 
Βάζουμε τα στερεά και τα ανακατεύουμε (ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, bakin, σόδα, αλάτι, βανίλιες)
Προσθέτουμε τα υγρά (αυγά, γάλα, λάδι ) και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε ακόμα λίγο
Ρίχνουμε το μιγμα στη φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε στη μέση αν θέλουμε δύο παντεσπάνια.
Για να κόψεις τα παντεσπάνια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο όπως αυτό: 
το οποίο βρίσκετε στο Αμαζον  πολύ οικονομικά 


Ενδιάμεσα μπορείτε να βάλετε ό,τι crème patisserie θέλετε  ακόμα και έτοιμη.
Μια δημοφιλής που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι:

Κρέμα

Υλικά
400 g. γάλα εβαπορέ πλήρες
200 g. κρέμα γάλακτος πλήρης
130 g. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο + 2 κρόκους
60 g. κόρν φλάουρ
125 g. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο 


Για το στόλισμα της τούρτας μπορείτε να κάνετε πολλά
Το πιο απλό είναι να αγοράσετε από το σουπερ μάρκετ καραμελάκια smarties ή maltesers κτλ 



και να κάνετε κάτι τέτοιο όπως έκανα εγώ ή να φτιάξετε Ζαχαρόπαστα (γράφω και την Ανάρτηση της Ζαχαρόπαστας σιγά σιγά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: