Κυριακή, 13 Απριλίου 2008

Κέικ με ρευστή σοκολάτα

Είναι ακριβώς όπως λέει ο τίτλος. Με υγρή σοκολάτα. Το κόβεις, και η σοκολάτα χύνεται αργά στο πιάτο. Εχει 100% επιτυχία (στα ταλαντούχα χέρια μου). και γίνονται πάντα αναρπαστα. Η φωτογραφία είναι σημερινή.
Τη συνταγή μου την έχει δώσει η σουπερ Αγλαΐα. Το σούπερ στην περίπτωση αυτή το κλέβω από το πρώτο συνθετικό των σουπερ ηρώων. Είναι πολυτάλαντη και σε ό,τι καταπιάνεται αυτή η γυναίκα το κατέχει εξολοκλήρου. Εκτός από μαμά, σύμβουλος θηλασμού, επιστήμονας, και πόσα άλλα, είναι και καταπληκτική μαγείρισσα.

Παραθέτω τη συνταγή ακριβώς όπως την έγραψε η Αγλαΐα

Για 9 μέτρια ατομικά

300g σοκολάτα 70% τουλάχιστον συστατικά κακάο
6 αυγά σε θερμοκρασία χώρου
100g ζάχαρη
70g αλεύρι κοινό για όλες τις χρήσεις (όχι αυτό που φουσκώνει)
100g βούτυρο

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη τις φορμίτσες
Ανάβουμε το φούρνο στους 240ο Κελσίου, πανω κάτω (όχι αέρα)
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο
Μέσα σε μια σαλατιέρα χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

Εν τω μεταξύ η σοκολάτα έχει λιώσει, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία (να είναι χλιαρή). Ενσωματώνουμε στο μίγμα των αυγών.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά (το κοσκινίζω στο στραγγιστήρι του τσαγιού).

Γεμίζουμε τα φορμάκια (έχω τη φόρμα με τα μικρά ατομικά) το μίγμα είναι για 9.

Ψήνουμε για 6 λεπτά και 30 δεύτερα ή μόλις πιάσει κρούστα. (Δεν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία).

Γίνεται άψογο!!! Παχύρεστο όσο είναι ζεστό, δεν τρέχει αλλά είναι πολύ μαλακό όταν κρυώσει.
Το δοκίμασα με σοκολάτα fin carre 74% από το Lidl
με Swiss 78% από το Βασιλόπουλο
Δημοσίευση σχολίου