Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Happiness is..


.....Sailing together

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Το πρώτο post από την Κω

Ηρθαμε και εγκατασταθήκαμε.

Η Αννα είναι κάτω και παίζει με τα παιδάκια,πράγμα πρωτογνωρο και για μένα και για εκείνη. Ηρθαν ένα μάτσο παιδάκια στην πόρτα και μου έιπαν "να παίξουμε με το κοριτσάκι;" και με αιφνιδίασαν και είπα "ναι" και τώρα που λες είναι κατω μόνη της και παίζει κρυφτό!!
Φαίνεται να της αρεσει και δεν έχει ζητήσει καθόλου το σπίτι στην Αναβυσσο και τους παπουδογιαγιάδες. Κάθε τόσο μας λέει "σ'αγαπάω" και κοιτιόμαστε να δουμε σε ποιόν αναφέρεται.
Εγώ προσπαθώ να βάλω τις παραγγελίες και τα ραψίματα σε μια σειρά, κάθε αρχή και δύσκολη και γιαυτο πάω με ρυθμούς χελώνας.
Πηρα ποδήλατο και μετακινούμαι με αυτό!! εχει πολύ πλάκα. Πήρα και καθισματάκι στην Αννα αλλα δεν τη βάζω ακόμα γιατί δεν έχω εξοικείωση.

Περνάμε πάρα πολύ ωραία, μένουμε το πρωί καμια ώρα για να κάνουμε δουλειες και μαγειρέματα και μετά παίρνουμε τους δρόμους, προς το παρρόν κάνουμε δουλιές (Τράπεζες, ταχυδρομεία κτλ) αλλα σε λίγο θα ξεκινήσουμε και τα μπανια.

Εδω είναι τελείως καλοκαίρι και ακόμα και αργά το απόγευμα βλέπεις τους ξένους να γυρνούν από τη θάλασσα.
Φιλιά
ΥΓ: η Αννα λέει σε ένα κοριτσάκι:
- Πώς σε λένε
- Τενια
- Οχι, σε λένε Ρηγίνα (η φίλη της από την Αθήνα)
(έλιωσα)

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Φωτορεπορτάζ από τη Disneyland

Ημέρα 1η
11 Μαϊου, αναχώρηση από το Βενιζέλο στις 7.40 χαράματα!!
Η αεροσυνοδός της Ολυμπιακής μας πρότεινε να κάτσουμε στην α΄θέση για να είμαστε πιο άνετα με τη μικρή.
Η Άννα στο ταξίδι δεν κοιμήθηκε καθόλου, ενημερώθηκε λεπτομερώς για το πιλοτίριο, και σε ολο το υπόλοιπο ταξίδι (3 ώρες και 1ο λεπτά) έπαιζε με ένα κοριτσάκι από το Λίβανο, πηγαίναν πάνω κάτω στο διάδρομο αλλα η ευγενέστατη προϊσταμένη απλώς χαμογελούσε.
Βλεποντας από το παράθυρο μου λέει "τα σύννεφα είναι πολύ μαλακά" και της έκανε εντύπωση ότι το κοριτσάκι δεν καταλάβαινε τί της λέει γιατί δε μιλάει Ελληνικά

Μόλις φτάσαμε, στο αεροδρόμιο μετά από πολλές βόλτες με το shuttle bus της VEA φτάσαμε στο κυρίως λεωφορείο που θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο. Η πρώτη εντύπωση του ξενοδοχείου πολύ καλή!! αφού τσεκάραμε, μας είπαν ότι το δωμάτιο θα είναι έτοιμο μετά τις 15.00 και πήγαμε αμέσως για φαγητό στο Cafe Mickey.
Η Αννα στην αρχή δεν είχε εξοικείωση με τους ήρωες αλλα μετά δεν ξεκόλλαγε, τους έπαιρνε από πίσω, τους φώναζε κτλ.
Μπαμπάς, Αννα και Goofy
Μπαμπάς και Αννα sooo happy
Μπαμπάς, Αννα και Γκαρής
Μαμά, Αννα και Mickey

Το φαγητό ηταν μέτριο και πανάκριβο. Το παιδικό μενού πολύ περιορισμένο και πολύ Junk food. Το παιδικό γευμα είχε για επιδόρπιο επιλογή από μπουφε με όλο καραμέλες και γλυκά :)
Για του λόγου το αληθές, η Αννα επέλεξε κυρίως γέυμα: πίτσα, για αναψυκτικό: νερό, και επιδόρπιο από τον μπουφέ (που είδατε πριν). Αυτά τα 3 κόστιζαν 16 ευρώ!!
Ο Γκουφης (ετσι τον λέει η Αννα) έκανε βόλτες στο καφέ και η Αννα τον κυνήγαγε, εκείνος έβαζε το χέρι στη μέση οτι και καλά έχει θυμωσει και εκείνη ξεκαρδιζόταν στα γέλια.. αποτέλεσμα .. ένα ξεθεωμένο Αννάκι στο τέλος του γεύματος :)

Μετά από αυτό πηγαμε κατευθείαν στο πάρκο. Η Αννα αντεξε πολύ λίγο και κοιμήθηκε αμέσως.. κοιμόταν από τις 5 εκείνη την ημέρα μέχρι την άλλη μέρα στις 6 το πρωί.
Φυσικά έχασε την παρέλαση παρόλο που όλο τη σήκωνα και προσπαθούσα να την ξυπνήσω.
Μας δόθηκε η ευκαιρία τότε να κάνουμε κάποια ψώνια και να μπουμε σε roller coaster κτλ που δε θα μπορούσαμε ευκολα με την Αννα
Καλά με τα μαγαζιά έπαθα πλάκα , την πρώτη φορά που είχαμε πάει δεν είχα προσέξει τη διακόσμησή τους. Τωρα μάλλον επειδή δε με ενδιέφεραν τα κουκλάκια , τα γλειφυτζούρια, οι καραμέλες και τα άλλα σουβενίρ, κοίταγα πιο σωστά :).
Και τί προσεξα;; πολύ καλόγουστη διαρρύθμιση των παιχνιδιών, πολύ όμορφη αίσθηση μέσα στα μαγαζιά, προσεγμένες γωνιές
Φυσικά και δοκίμασα και τα καπέλα μου, και αυτό με τα αυτιά και το πέπλο(αυτό είχε 19€), και αυτό με το ψηλό καπέλο
Φωτογραφίες:
Μαμά και κάστρο
Fantasyland 1(κτίριο που είναι καφέ)
Fantasyland 2 (καρεκλίτσες από μαγαζάκι με παγωτά)
Fantasyland 3 (στο δρόμο για Discoveryland)
Fantasyland 4 (chateau..)

Ημέρα 2η
Ξυπνήσαμε πρωί πρωί και κατεβήκαμε για πρωινό. Το πρωινό του ξενοδοχείου ήταν πολύ ωραίο με πολλές επιλογές για τα παιδάκια, γιαούρτι, δημητριακά, φρουτοσαλάτες, μέλι κτλ


Στο πάρκο φτάνοντας πήγαμε κατευθείαν στη Fantasyland και η πρώτη μας κούνια ήταν το Mad Hatter's cups. Ακολουθησε το καρουσέλ και μετά το Peter Pan's flight (φωτογραφία από έξω). Το τελευταίο άρεσε πολύ στην Αννα και κάναμε 3 φορές. Ευτυχώς το πρωί εχει κόσμο μόνο από τα ξενοδοχεία.
Ολο μας έλεγε ότι θέλει να μπει και στον λαβύρινθο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων αλλα δεν το προλάβαμε ανοιχτό, γιατί άνοιγε 11-15.00
Φωτογραφίες:
Μπροστά στο παλάτι της ωραίας κοιμωμένης
μπαμπάς και Αννα
μαμά και Αννα
Αννα and her gum
Μετά από πολλές κουνιες (μπήκαμε στο Orbitron - η αννα με το Γιώργο σε ένα αεροπλανάκι και εγώ στο μπροστινό να τους φωτογραφίζω και στο Buzz) και βόλτες, πήγαμε από τα Studios μια και είχαμε κλείσει για φαγητό στο Randez vous de Stars.

Στην είσοδο στα Studios είδαμε τη γυναίκα των Chip & Dale που "κόλλαγε" στον άντρα μου (χεχε)
Πήγαμε και είδαμε πώς γίνονται τα κινούμενα σχέδια, πώς οι σχεδιαστές τα σχεδιάζουν και καθίσαμε και ζωγραφίσαμε και εμείς τον μίκυ και κάποιους από τους άλλους ήρωες.
Στο εστιατόριο ήταν πολύ όμορφα. Ενα πολύ προσεγμένο μπουφέ με πολύ ωραίες γεύσεις, πολλές σαλάτες καλοψημένο κρέας και φανταστικά επιδόρπια. Ευτυχώς που είχαμε κλείσει γιατί η ουρά αν δεν είχες κλείσει ήταν τεράστια
Η Αννα απολαμβάνει το γέυμα της

Μετα ξαναπήγαμε για λίγο στο πάρκο για μια ακόμα γύρα στις αγαπημένες μας κούνιεςΚαθίσαμε σε ένα πολύ ωραίο πόστο και είδαμε την παρέλαση, αυτή τη φορα ξύπνιοι, να'μαστε!! Παρόλο τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας του BBC ότι θα είχε έντονη βροχή, τελικά ήταν T-shirt weather και η Αννα φόρεσε την μπλούζα με τη στάμπα που της είχα φτιάξει. Στο γυρισμό, φυσικά πέσαν οι ρυθμοί, αλλα όταν πρόκειται για παιχνίδια και ψώνια... ανανεωνόμαστε!! Η Αννα ήθελε (μεταξύ άλλων) αυτήν την κούκλα την Minnie. Επαιξε μαζί της, την άλλαξε, την έβαλε για ύπνο κτλ.. όταν μου ζήτησε να την παρουμε, κοίταξα την τιμή... 45€ . Οχι μόνο για τα χρήματα, αλλα και για το γ@μώτο, είπαμε να αλλάξει προσανατολισμό με την υπόσχεση ότι θα της την πάρουμε από την Ελλάδα.
Μετά την παρέλαση ήταν το show "Mickey's magical party" που η Αννα το παρακολούθησε από τους ώμους του Γιώργου. Μετά ακόμα μια φορά Fantasyland και It's a small world.
Αυτή η "κούνια" είναι ό,τι πρέπει για παιδάκια (και για μεγάλους). Μπαίνεις σε μια βαρκούλα και σε πάει σε ένα χώρο που έχει παντού κούκλες που παριστάνουν όλου του κόσμου τις φιλές.
Μπαίνοντας
It's a small world 1
It's a small world
It's a small world

It's a small world

Με το κλείσιμο του πάρκου (στις 19.00) γυρνώντας στο ξενοδοχείο προπορεύτηκα και έβαλα στο κρεβάτι τη στολή της χιονάτης.
η Αννα εμεινε εκπληκτη και χάρηκε πολύ! Με ρώταγε, "μετά θα την πάμε πίσω;;" της έλεγα "όχι είναι δική σου" και γούρλωνε εντυπωσιασμένη τα μάτια της!!
Το βραδάκι πήγαμε με πριγκηπική αμφίεση για ένα ποτάκι όλοι μαζί (τί ωραία που είναι να μην καπνίζει κανείς στα μπαράκια) και μετά νωρίς για ύπνο.
Το βράδυ έπαιρνα τηλέφωνο στη ρεσεψιόν να ρωτήσω αν έχουν κάποια ενημέρωση για τον καιρό της επόμενης μέρας και ο Γιώργος με την Αννα κοροϊδευαν
"Hello..." η Αννα έλεγε "Hello .." και γέλαγε "from me" (δεν ξέρω πού το άκουσε)

Ημέρα 3η

Σηκωθήκαμε πρωί πρωί, βάλαμε τη στολή της χιονάτης και στο πρωινό μας περίμενε μια έκπληξη. Ηταν ο Γκούφη(ς) ήταν εκεί έτοιμος για φωτογραφίες! Περιμέναμε 4 φορές στην ουρα ευτυχώς κάθε φορά ήταν ολιγόλεπτη η αναμονή! ήταν ένας Cast Member (= υπάλληλος) και μας έλεγε "Ah it's you again". Στο σημείο που φωτογραφίζονται οι ήρωες, ήταν στημένος ένας φωτογράφος και σε έβγαζε φωτογραφίες. Βεβαια ήταν ευγενέστατος και περίμενε να βγάλεις και με τη δική σου μηχανή, πάντα χαμογελαστός κτλ.. τις φωτογραφίες που σε έβγαζε τις έπαιρνες από το σουβενιρο- μαγαζάκι του ξενοδοχείου (προς 25 € τη μεγάλη).
Αννα, Μαμά και Γκούφη(ς)
Αννα & Goofy
Πηγαίνοντας προς το πάρκο συναντήσαμε ως δια μαγείας τη Minnie και ούτε κατάλαβα πώς βρέθηκε αγκαλιά με την Αννα! η Αννα την αγκάλιαζε και τη φίλαγε.. αχ να βλέπατε τα μάτια της εκείνη την ώρα!! σπίθες πεταγαν!!
Μετά κάναμε τη γνωστή πορεία στη Fantasyland
Αυτή η πολυθρόνα ήταν στο λαβύρινθο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, και βρηκαμε ευκαιρία για φωτογραφιση πριγκηπική αλλα και με γκριμάτσες κτλ
Μετά μια γρήγορη βόλτα στην Frontierland , βγάλαμε και όλη η οικογένεια, είδαμε λίγο τον Ντόναλντ που τον ψάχναμε και μετά πίσω στο ξενοδοχείο.
Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας ήταν να ξεκουραστούμε 2 ώρες το μεσημέρι για να παραταθεί η βραδυνή έξοδος.
Με τον μπαμπά έξω από το ξενοδοχείο με θέα τη λίμνη και το Newport Bay Hotel
Με την μαμά
η Αννα και ο μπαμπάς κωλυσιεργούσαν στην είσοδο του ξενοδοχείου
ΜΕτά από την σύντομη σιέστα, ολοι σηκωθήκαμε με χαρά (περίμενα γκρίνια και από τους δυο τους) για να πάμε να δουμε την παρέλαση.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός και δεν έβρεξε καθόλου.. παρόλο που είχαμε προμηθευτεί poncho για παν ενδεχόμενο.
Φευγοντας βεβαια από το πάρκο, είδαμε τον πιο σκούρο-συννεφιασμένο ουρανο που έχω δει στη ζωή μου!!
και αυτός ο ουρανός έδωσε μια δεκάλεπτη ψιχάλα!
Η Αννα όλο έλεγε "Μπαμπά σ'αγαπάω" "Μαμά είδες που ήρθε ο Μαϊος και ήρθαμε;"
Ηταν πολύ γλυκειά και ευγενική σε όλο το ταξίδι και δε μας κούρασε καθόλου το μωρό μου. Το μόνο που ήθελε να σπρώχνει μόνη της το καρότσι και αυτό λίγο μας καθυστερούσε αλλα είχε πολύ πλάκα γιατί το καρότσι φαινόταν σα να πηγαίνει μόνο του. Το δείπνο της 3ης μέρας ήταν το Billy Bob's σε μπουφέ μεξικάνικο. Καταπληκτικό φαγητό και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Της Αννας της άρεσε πολύ και έφαγε αρκετά. Συνήθως στα μπουφέ μπερδεύεται και δεν τρώει πολύ (κρίμα που δε συμβαίνει και σε μας αυτό)

Ημέρα 4η
η ημέρα της επιστροφής. Στο πρωινό μας περίμενε ο Μίκυ σήμερα.

Το πρωί πήγαμε μια βόλτα στο πάρκο με πολύ κέφι κάναμε τις κούνιες ξανά (Τα mad Hatter's cups από τα αγαπημένα της ) από την αρχή για ακόμα μια φορά. Η Αννα έδινε από τις καραμέλες τις στις κοπελες που δουλευανε εκεί και μας άφηναν και κάναμε 2 φορές κάθε κούνια :) Το καρότσι που είχαμε πάρει από εδώ μας άφησε χρόνους μια και η μια του ρόδα έφυγε και ξεχαρβαλώθηκε :( το αφήσαμε εκεί και η Αννα στενοχωρήθηκε :( (τί θα τσούλαγε μετά;;)
Κάποια στιγμή άρχισε να βρέχει και καθίσαμε για καφεδάκι σε ένα καφέ της Main street USA Και βλέπαμε την βροχή και τον κόσμο. Ηταν πολύ όμορφα και πολύ ρομαντικά!

Ο βροχερός καιρός μας επέτρεψε να κάνουμε μόνο λίγες βόλτες,
(αυτή τη φωτογραφία και πολλές άλλες σε διάφορα σημεία την έβγαλε η Αννα) αλλα μείναμε ώρα μέσα στο παλάτι της ωραίας κοιμωμένης που όλο το περνάγαμε βιαστικά. Κάποια στιγμή ήρθε μέσα και η ωραία κοιμωμένη, με ορδές κόσμου να την ακολουθούν, και πήγε και στάθηκε για αυτόγραφα... μπροστά στην τυχερή Αννα!

Εβγαλε και με τους αυλικούς
Στο μεσημεριανό φαγητό η Αννα κοιμόταν. Πήγαμε στο Anette's οι σερβιτόρες φόραγαν πατίνια και έπαιζε μουσική Rock ' n Roll.
Δε μας ενθουσίασε το φαγητό αλλα η ατμόσφαιρα ήταν ωραία.
Στο αεροδρόμιο ταλαιπωρηθήκαμε πάαρα πολύ για να βρούμε το σωστό τέρμιναλ. Δε μιλούσε κανείς (μα κανείς) αγγλικά μόνο στα info places που ήταν τα γνωστά θυροτηλέφωνα που η καλύτερη συμβουλή που παίρνεις είναι "read the signs" ευχαριστώ πολύ αν ήταν κατατοπιστικές οι πινακίδες σε θα σας ρώταγα.. Τελικά βρήκαμε το σωστό τερμιναλ (έπρεπε να πάρουμε το εσωτερικό τρένο του αεροδρομίου) και φτάσαμε στην πτήση μας
Η Αννα ευτυχώς κοιμόταν στο Mei Tai και δεν κατάλαβε ταλαιπωρία
Φυγαμε με τις καλύτερες εντυπωσεις και αναμνήσεις, αλλά και πολύ κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. Το κακό ήταν ότι έπρεπε να ξαναπακετάρουμε για να φύγουμε για Κω άμεσα.
Η Αννα μου ειπε ότι θέλει να ξαναπηγαίνουμε συνέχεια, και να καλέσουμε τον Γκούφη σπίτι μας

Ανυπομονούμε να ξαναπάμε... και αν είναι στη μοίρα μας, περισσότεροι!!

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ταξίδι στη Disneyland

Και επιτέλους το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα. Η Άννα θα παει για πρώτη φορά στη Disneyland!!
Όσο μπορώ θα σας δειξω την προετοιμασία που έχουμε κάνει ωστε να μείνουν κάπου και να είναι και ευκολο να ανατρέξω όταν το ξαναχρειαστώ

1) Διαμονή - Ξενοδοχείο
Ο στόχος από την αρχή ήταν να μείνουμε On site, δηλαδή στα ξενοδοχεία που είναι μέσα στο πάρκο. Αν μένεις μέσα δεν πληρώνεις εισητήριο για τα πάρκα, και δεν πληρώνεις και το εισητήριο του μετρό από το Παρίσι στο πάρκο που είναι 20 ευρώ το άτομο.
Επίσης μπορείς ανα πάσα στιγμή να γυρίσεις στο ξενοδοχείο, να ξεκουραστείς και σε 5 λεπτά είσαι πίσω πάλι στο πάρκο.
Επίσης αν μένεις on site, έχεις το πλεονέκτημα του extra magic hours. Οι πόρτες του πάρκου ανοίγουν νωρίτερα για σένα και έχεις μέχρι 2 ώρες περισσότερο παιχνίδι σε ένα άδειο πάρκο :)
Αρχικά είχαμε επιλέξει το Santa Fe. Στη συνέχεια το επίσημο site ανακοίνωσε μια προσφορά -40% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Την ημερομηνία που θέλαμε εμείς, ήταν στην προσφορά αυτή πολύ καλά ξενοδοχεία, ανάμεσα σε αυτά και το New York που τοσο ήθελα να επισκευτώ, και χωρίς προσφορά η τιμή του είναι... απαγορευτική ( η πρώτη βραδιά έχει 500 ευρώ)
Δυστυχώς όμως το -40% ισχυε μόνο για τους κατοικους Αγγλίας (UK γενικότερα). Το σάιτ δε δέχεται Ελληνική κάρτα και έχει προεπιλεγμένη την επιλογή χώρας. Γιαυτό σου δένει τα χέρια. Ευτυχώς μια φίλη μου προσφέρθηκε να με βοηθήσει και να κλείσει εκείνη με την Αγγλική της VISA τα εισητήρια, ωστόσο βρήκα ένα Αγγλικό πρακτορείο http://www.aholiday.co.uk/disney.htm που επειδή είναι στην Αγγλία δίνει τις προσφορές που δίνει το επίσημο σάιτ στους Αγγλους, δεχεται Visa ελληνική, οποτε έκλεισα εκεί!!
Επίσης το mail του επίσημου σάιτ δεν το απαντάει κανείς. Πρέπει να τους τηλεφωνείς για να τους ρωτήσεις το οτιδήποτε. Ενώ αυτό το πρακτορείο έχει πολύ καλό σερβις και σου απαντούν αμέσως.

To ξενοδοχείο είναι καταπληκτικό, έχει ice skating, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, spa. 10 μέρες πριν την αναχώρησή σου, μπορείς να τους τηλεφωνήσεις ο αριθμός είναι: 0033160306053) και να τους ζητήσεις πώς θέλεις να είναι το δωμάτιο. πχ σε ποιό όροφο, να'ναι κοντά στο ασανσέρ, king size κρεβάτι, όροφος μη καπνιστών, θέα στη λίμνη κτλ.

Σαν δευτερη επιλογή ξενοδοχειου είχαμε το Newport Bay. Είναι πολύ όμορφο, αλλα έχει κάποια μειονεκτήματα (κατά τη γνώμη μου) σε σχέση με το New York.
Καταρχήν είναι τεράστιο. Μπορεί να σου τύχει να μένεις σε δωμάτιο πολύ μακρυά από το ασανσέρ και να πρέπει να περπατάς ένα 10άλεπτο για να φτάσεις στο δωμάτιό σου

2) Διατροφή
Στα ξενοδοχεία μέσα στη Disneyland συνήθως το πρωινό είναι κρύο. Ζεστό μπουφέ έχει μόνο το Disney Hotel και το New York. Ξεκινάει από τις 7, και το καλύτερο είναι να πας νωρίς ωστε να μη συνοστίζεσαι με τα πλήθη. Μπορείς επίσης να πάρεις πρωινό στη fantasyland (όχι για τους διαμένοντες στο HNY και στο DL), αφού το ζητήσεις στη reception του ξενοδοχείου αφού φτάσεις. Καμια φορά είναι καλύτερα να πας στο πάρκο νωρίς και να γυρίσεις πιο μετά για το πρωινό (brunch) στο ξενοδοχείο για να μη χάσεις τις πρωινές ώρες στο παρκο.
Από εκει και πέρα υπάρχει η εκδοχή του Half board (ημιδιατροφή) τριών ειδών. To Half Board Standard, Half Board Plus και Half Board Premium. Η διαφορά τους είναι στην τιμή. Στην disneyland, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι της ημιδιατροφής σου όχι μόνο στο ξενοδοχείο, αλλα και στα εστιατόρια στο πάρκο, στα Studios και στο Disney Village. Κάποια εστιατόρια τα καλύπτει το HB Plus, άλλα το HB premium. Παρόλαυτά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουπόνια σου σαν τρόπο πληρωμής και να πληρώσεις με χρήματα τον υπόλοιπο λογαριασμό. πχ το Cafe Mickey είναι ΗΒ premium. Αυτό δε σου απαγορεύει να πας αν εχει πχ HB plus. Δίνεις τα κουπόνια σου, και πληρώνεις τη διαφορά

Τα εστιατόρια τα έκλεισα περίπου 10 μέρες πριν. Δεν είναι απαραίτητο για κάποιον να κλείσει εστιατόρια, μόνο αν θέλει να βρει καλά τραπέζια σε συγκεκριμένες ώρες και να μην περιμένει σε ουρές. πχ μπορεί κάποιος να θέλει ένα τραπέζι στο Walts την ώρα που γίνεται η παρέλαση για να την βλέπει από το παράθυρό του καθώς τρώει. Αν πάει εκείνη την ώρα.. δε θα βρει. και κάποια εστιατόρια αξίζουν μόνο κάποιες ώρες τις ημέρας. πχ το Cafe Mickey δε λέει τίποτα σαν εστιατόριο αν δεν είναι οι ήρωες κτλ.

[b]1η μέρα[/b]: 14.00 στο Cafe Mickey - eat n great. Προλάβαμε και κλείσαμε ώρα που είναι εκεί οι ήρωες. Είναι εστιατόριο με κανονικό μενού (όχι μπουφέ) Οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες αλλα από ότι λένε αξίζει. Να ο κατάλογος, τα ορεκτικά, τα μενού, και οι καφέδες και επιδόρπια (δεν είναι δικές μου οι φωτογραφίες οποτε ανα πάσα στιγμή μπορεί να κατέβουν)
2η μέρα: 14.00 Restaurant de Stars την ώρα εκείνη είναι εκεί όλοι οι ήρωες του Ρατατούη. Η εμφάνιση του Remy είναι έκπληξη και δεν μπόρεσαν να μου την αποκαλύψουν από το τηλέφωνο, αλλα μου είπαν την ώρα που έκλεισα ότι είναι πολλές οι πιθανότητες :)


3η μέρα- 20.00 La Grange εχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το εστιατόριο
Είναι μπουφέ στο Disney Village. Το φαγητό είναι μεξικάνικο αλλα έχει και διάφορα μακαρονοειδή, σαλάτες κτλ. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 3ο όροφο του κτιρίου και βλέπεις κάτω την πίστα του show.

4η μέρα 18.30 Anettes - εκεί δεν μπορείς να κλείσεις, είναι απλώς στα σχέδια
να δουμε πώς θα αντέξω να συγκρατηθώ και να μη φάω το γλυκό "Elvis the King"

3) Οργάνωση - Τί να κάνω πριν:
Πήραμε ένα φουστανάκι της χιονάτης για την Αννα. Δεν της το έχω δείξει ακόμα, όταν φτάσουμε θα ζητήσω από τη ρεσεψιόν να το βάλουν πάνω στο κρεβάτι της και όταν γυρίσουμε από το παρκο να το δει και να της πω ότι της το άφησε η χιονάτη

Είναι καλό να ενημερωθείς για τις ώρες που ανοίγει το πάρκο, για τις ώρες που γίνονται τα show, για το πού είναι οι μεγαλύτερες ουρές. Χαρτες δε χρειάζεται να τυπώσεις γιατί σου δίνουν εκεί

Φτιάξαμε:
Επειδή τα εισητήρια είναι ηλεκτρονικά, κάτσαμε και φτιάξαμε τα δικά μας... είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα τρίχρονο την ένοια του ηλεκτρονικού εισητηρίου.. Αυτό όμως της το έχουμε δώσει από πολύ νωρίς, το προσέχει μην το χάσει και θα πρέπει να το έχει μαζί της στην είσοδο του ξενοδοχείου :)
Επειδή η Αννα σίγουρα θα κουραζεται, εκτός από τα sling και το Mei Tai της πήραμε καρότσι!! (αφού δεν μπήκε μικρή.. ευκαιρία να μπει μεγάλη :)
Στο καρότσι φτιάξαμε μια ετικετούλα για να την κρεμάσουμε επάνω

Το καρτελάκι DO NOT DISTURB θα έπρεπε να είναι λίγο καλύτερο από αυτό που συνήθως κρεμούν στα ξενοδοχεία :) και επειδή θα μας μείνει σουβενίρ, είπαμε να το φροντίσουμε λίγο παραπάνω

Επίσης φτιάξαμε θηκούλες για καραμέλες για να κερνάμε τους ήρωες! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσεις κίνητρο στο παιδί να πάει κοντά αν ντρέπεται. πχ πήγαινε να δώσεις μια καραμελίτσα στη minnie





Το καλύτερο σημείο για να δείς την παρέλαση είναι:
Stars and cars: Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει το σόου αυτό καθε αυτό, το καλυτερο σημείο είναι δίπλα στην περιοχή που κάθονται τα άτομα με αναπηρία. Αλλά επειδή βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και πηγαίνουν στον κόσμο, καλύτερο μέρος είναι πίσω από τη σκηνή.

Party Train: Είναι πολύ πολύ γρήγορο. Το καλύτερο σημείο είναι στην είσοδο της Frontierland στην κυρια εισοδο, καθώς μπαίνουν στο τρένο

4)Μετακινήσεις
Για να βρείς τα οικονομικότερα αεροπορικά εισητήρια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκευτείς το www.airtickets.gr και να πληκτολογήσεις ημερομηνίες και αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης. Σου βγάζει τους ναύλους όλων των αεροπορικών εταιριών και διαλλεγεις αυτό που προτιμάς.
Από το αεροδρόμιο στο πάρκο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πας.
Οι πιο πολλοί προτιμούν το TGV που είναι το τρένο. Τα δρομολόγια του τρένου τα βρίσκει κανείς εδώ: από το αεροδρόμιο στην Disneyland και από τη Disneyland στο αεροδρόμιο.
Επειδή είναι μακρυά από το terminal που θα φτάναμε και επειδή σε αφήνει στον σταθμό και δε σε πάει στο ξενοδοχείο, προτιμήσαμε το VEA
Το VEA , είναι ένα πουλμαν που έχει κάθε 20άλεπτο δρομολόγια και είναι πολύ εξυπηρετικός τρόπος.

5) O καιρός
Το πιο αξιόπιστο σάιτ για να βλέπεις τον καιρό είναι αυτό:
http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/40
Το πάρκο είναι σχεδιασμένο στο κλίμα της κεντρικής ευρωπης και όλες οι "ουρες" για τις κούνιες είναι στεγασμένες. Επίσης δεν ειναι τυχαίο ότι και οι η Liberty και η Discovery arcade γίνονται στη Main Street USA.

Το επόμενο post θα είναι όταν έχουμε πιά γυρίσει!!!