Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ταξίδι στη Disneyland

Και επιτέλους το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα. Η Άννα θα παει για πρώτη φορά στη Disneyland!!
Όσο μπορώ θα σας δειξω την προετοιμασία που έχουμε κάνει ωστε να μείνουν κάπου και να είναι και ευκολο να ανατρέξω όταν το ξαναχρειαστώ

1) Διαμονή - Ξενοδοχείο
Ο στόχος από την αρχή ήταν να μείνουμε On site, δηλαδή στα ξενοδοχεία που είναι μέσα στο πάρκο. Αν μένεις μέσα δεν πληρώνεις εισητήριο για τα πάρκα, και δεν πληρώνεις και το εισητήριο του μετρό από το Παρίσι στο πάρκο που είναι 20 ευρώ το άτομο.
Επίσης μπορείς ανα πάσα στιγμή να γυρίσεις στο ξενοδοχείο, να ξεκουραστείς και σε 5 λεπτά είσαι πίσω πάλι στο πάρκο.
Επίσης αν μένεις on site, έχεις το πλεονέκτημα του extra magic hours. Οι πόρτες του πάρκου ανοίγουν νωρίτερα για σένα και έχεις μέχρι 2 ώρες περισσότερο παιχνίδι σε ένα άδειο πάρκο :)
Αρχικά είχαμε επιλέξει το Santa Fe. Στη συνέχεια το επίσημο site ανακοίνωσε μια προσφορά -40% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Την ημερομηνία που θέλαμε εμείς, ήταν στην προσφορά αυτή πολύ καλά ξενοδοχεία, ανάμεσα σε αυτά και το New York που τοσο ήθελα να επισκευτώ, και χωρίς προσφορά η τιμή του είναι... απαγορευτική ( η πρώτη βραδιά έχει 500 ευρώ)
Δυστυχώς όμως το -40% ισχυε μόνο για τους κατοικους Αγγλίας (UK γενικότερα). Το σάιτ δε δέχεται Ελληνική κάρτα και έχει προεπιλεγμένη την επιλογή χώρας. Γιαυτό σου δένει τα χέρια. Ευτυχώς μια φίλη μου προσφέρθηκε να με βοηθήσει και να κλείσει εκείνη με την Αγγλική της VISA τα εισητήρια, ωστόσο βρήκα ένα Αγγλικό πρακτορείο http://www.aholiday.co.uk/disney.htm που επειδή είναι στην Αγγλία δίνει τις προσφορές που δίνει το επίσημο σάιτ στους Αγγλους, δεχεται Visa ελληνική, οποτε έκλεισα εκεί!!
Επίσης το mail του επίσημου σάιτ δεν το απαντάει κανείς. Πρέπει να τους τηλεφωνείς για να τους ρωτήσεις το οτιδήποτε. Ενώ αυτό το πρακτορείο έχει πολύ καλό σερβις και σου απαντούν αμέσως.

To ξενοδοχείο είναι καταπληκτικό, έχει ice skating, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, spa. 10 μέρες πριν την αναχώρησή σου, μπορείς να τους τηλεφωνήσεις ο αριθμός είναι: 0033160306053) και να τους ζητήσεις πώς θέλεις να είναι το δωμάτιο. πχ σε ποιό όροφο, να'ναι κοντά στο ασανσέρ, king size κρεβάτι, όροφος μη καπνιστών, θέα στη λίμνη κτλ.

Σαν δευτερη επιλογή ξενοδοχειου είχαμε το Newport Bay. Είναι πολύ όμορφο, αλλα έχει κάποια μειονεκτήματα (κατά τη γνώμη μου) σε σχέση με το New York.
Καταρχήν είναι τεράστιο. Μπορεί να σου τύχει να μένεις σε δωμάτιο πολύ μακρυά από το ασανσέρ και να πρέπει να περπατάς ένα 10άλεπτο για να φτάσεις στο δωμάτιό σου

2) Διατροφή
Στα ξενοδοχεία μέσα στη Disneyland συνήθως το πρωινό είναι κρύο. Ζεστό μπουφέ έχει μόνο το Disney Hotel και το New York. Ξεκινάει από τις 7, και το καλύτερο είναι να πας νωρίς ωστε να μη συνοστίζεσαι με τα πλήθη. Μπορείς επίσης να πάρεις πρωινό στη fantasyland (όχι για τους διαμένοντες στο HNY και στο DL), αφού το ζητήσεις στη reception του ξενοδοχείου αφού φτάσεις. Καμια φορά είναι καλύτερα να πας στο πάρκο νωρίς και να γυρίσεις πιο μετά για το πρωινό (brunch) στο ξενοδοχείο για να μη χάσεις τις πρωινές ώρες στο παρκο.
Από εκει και πέρα υπάρχει η εκδοχή του Half board (ημιδιατροφή) τριών ειδών. To Half Board Standard, Half Board Plus και Half Board Premium. Η διαφορά τους είναι στην τιμή. Στην disneyland, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι της ημιδιατροφής σου όχι μόνο στο ξενοδοχείο, αλλα και στα εστιατόρια στο πάρκο, στα Studios και στο Disney Village. Κάποια εστιατόρια τα καλύπτει το HB Plus, άλλα το HB premium. Παρόλαυτά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουπόνια σου σαν τρόπο πληρωμής και να πληρώσεις με χρήματα τον υπόλοιπο λογαριασμό. πχ το Cafe Mickey είναι ΗΒ premium. Αυτό δε σου απαγορεύει να πας αν εχει πχ HB plus. Δίνεις τα κουπόνια σου, και πληρώνεις τη διαφορά

Τα εστιατόρια τα έκλεισα περίπου 10 μέρες πριν. Δεν είναι απαραίτητο για κάποιον να κλείσει εστιατόρια, μόνο αν θέλει να βρει καλά τραπέζια σε συγκεκριμένες ώρες και να μην περιμένει σε ουρές. πχ μπορεί κάποιος να θέλει ένα τραπέζι στο Walts την ώρα που γίνεται η παρέλαση για να την βλέπει από το παράθυρό του καθώς τρώει. Αν πάει εκείνη την ώρα.. δε θα βρει. και κάποια εστιατόρια αξίζουν μόνο κάποιες ώρες τις ημέρας. πχ το Cafe Mickey δε λέει τίποτα σαν εστιατόριο αν δεν είναι οι ήρωες κτλ.

[b]1η μέρα[/b]: 14.00 στο Cafe Mickey - eat n great. Προλάβαμε και κλείσαμε ώρα που είναι εκεί οι ήρωες. Είναι εστιατόριο με κανονικό μενού (όχι μπουφέ) Οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες αλλα από ότι λένε αξίζει. Να ο κατάλογος, τα ορεκτικά, τα μενού, και οι καφέδες και επιδόρπια (δεν είναι δικές μου οι φωτογραφίες οποτε ανα πάσα στιγμή μπορεί να κατέβουν)
2η μέρα: 14.00 Restaurant de Stars την ώρα εκείνη είναι εκεί όλοι οι ήρωες του Ρατατούη. Η εμφάνιση του Remy είναι έκπληξη και δεν μπόρεσαν να μου την αποκαλύψουν από το τηλέφωνο, αλλα μου είπαν την ώρα που έκλεισα ότι είναι πολλές οι πιθανότητες :)


3η μέρα- 20.00 La Grange εχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το εστιατόριο
Είναι μπουφέ στο Disney Village. Το φαγητό είναι μεξικάνικο αλλα έχει και διάφορα μακαρονοειδή, σαλάτες κτλ. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 3ο όροφο του κτιρίου και βλέπεις κάτω την πίστα του show.

4η μέρα 18.30 Anettes - εκεί δεν μπορείς να κλείσεις, είναι απλώς στα σχέδια
να δουμε πώς θα αντέξω να συγκρατηθώ και να μη φάω το γλυκό "Elvis the King"

3) Οργάνωση - Τί να κάνω πριν:
Πήραμε ένα φουστανάκι της χιονάτης για την Αννα. Δεν της το έχω δείξει ακόμα, όταν φτάσουμε θα ζητήσω από τη ρεσεψιόν να το βάλουν πάνω στο κρεβάτι της και όταν γυρίσουμε από το παρκο να το δει και να της πω ότι της το άφησε η χιονάτη

Είναι καλό να ενημερωθείς για τις ώρες που ανοίγει το πάρκο, για τις ώρες που γίνονται τα show, για το πού είναι οι μεγαλύτερες ουρές. Χαρτες δε χρειάζεται να τυπώσεις γιατί σου δίνουν εκεί

Φτιάξαμε:
Επειδή τα εισητήρια είναι ηλεκτρονικά, κάτσαμε και φτιάξαμε τα δικά μας... είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα τρίχρονο την ένοια του ηλεκτρονικού εισητηρίου.. Αυτό όμως της το έχουμε δώσει από πολύ νωρίς, το προσέχει μην το χάσει και θα πρέπει να το έχει μαζί της στην είσοδο του ξενοδοχείου :)
Επειδή η Αννα σίγουρα θα κουραζεται, εκτός από τα sling και το Mei Tai της πήραμε καρότσι!! (αφού δεν μπήκε μικρή.. ευκαιρία να μπει μεγάλη :)
Στο καρότσι φτιάξαμε μια ετικετούλα για να την κρεμάσουμε επάνω

Το καρτελάκι DO NOT DISTURB θα έπρεπε να είναι λίγο καλύτερο από αυτό που συνήθως κρεμούν στα ξενοδοχεία :) και επειδή θα μας μείνει σουβενίρ, είπαμε να το φροντίσουμε λίγο παραπάνω

Επίσης φτιάξαμε θηκούλες για καραμέλες για να κερνάμε τους ήρωες! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσεις κίνητρο στο παιδί να πάει κοντά αν ντρέπεται. πχ πήγαινε να δώσεις μια καραμελίτσα στη minnie





Το καλύτερο σημείο για να δείς την παρέλαση είναι:
Stars and cars: Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει το σόου αυτό καθε αυτό, το καλυτερο σημείο είναι δίπλα στην περιοχή που κάθονται τα άτομα με αναπηρία. Αλλά επειδή βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και πηγαίνουν στον κόσμο, καλύτερο μέρος είναι πίσω από τη σκηνή.

Party Train: Είναι πολύ πολύ γρήγορο. Το καλύτερο σημείο είναι στην είσοδο της Frontierland στην κυρια εισοδο, καθώς μπαίνουν στο τρένο

4)Μετακινήσεις
Για να βρείς τα οικονομικότερα αεροπορικά εισητήρια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκευτείς το www.airtickets.gr και να πληκτολογήσεις ημερομηνίες και αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης. Σου βγάζει τους ναύλους όλων των αεροπορικών εταιριών και διαλλεγεις αυτό που προτιμάς.
Από το αεροδρόμιο στο πάρκο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πας.
Οι πιο πολλοί προτιμούν το TGV που είναι το τρένο. Τα δρομολόγια του τρένου τα βρίσκει κανείς εδώ: από το αεροδρόμιο στην Disneyland και από τη Disneyland στο αεροδρόμιο.
Επειδή είναι μακρυά από το terminal που θα φτάναμε και επειδή σε αφήνει στον σταθμό και δε σε πάει στο ξενοδοχείο, προτιμήσαμε το VEA
Το VEA , είναι ένα πουλμαν που έχει κάθε 20άλεπτο δρομολόγια και είναι πολύ εξυπηρετικός τρόπος.

5) O καιρός
Το πιο αξιόπιστο σάιτ για να βλέπεις τον καιρό είναι αυτό:
http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/40
Το πάρκο είναι σχεδιασμένο στο κλίμα της κεντρικής ευρωπης και όλες οι "ουρες" για τις κούνιες είναι στεγασμένες. Επίσης δεν ειναι τυχαίο ότι και οι η Liberty και η Discovery arcade γίνονται στη Main Street USA.

Το επόμενο post θα είναι όταν έχουμε πιά γυρίσει!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλα εσυ εισαι επιστημονας της Eurodisney....απιστευτα ολα....φανταζομαι οτι με τετοια οργανωση και μερακι θα περασατε τελεια....Φιλια,Φουσκα....

___ είπε...

Καταπληκτική οργάνωση!!!!
Σας βγάζουμε το καπέλο!
Ανυπομονούμε για το ποστ της επιστροφής!

Μαρίζα είπε...

Oυάου!!!!! Καλά να περάσετεεεεε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη οργάνωση!
Μπράβο σου!!!!
IROULA

Aspa είπε...

Καλά να περάσετε! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και περιμένουμε με χαρά να διαβάσουμε όλες τις εντυπώσεις!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ, ψάχνω χρόνο για να ανεβάσω το "μετά"

vikitweety είπε...

αχ δεν ξερεος ποσο πολυ μου αρεσει η disneyland μα τι οργανωση ποσο ωραια τα εκανες ολα .με ενθουσιασες ειλικρινα.Θελω και εγω παρα πολυ να παω παλι και να μεινω σε ενα απο τα καλα ξενοδοχεια αλλα πολυ ακριβα εσυ πως βρηκες τοσ φτηνα?περιμενω νεα και απαντηση αχ θελω να παω τωραααααααααα