Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

της γιορτής το κέρασμα






Μετά από πολύ ψάξιμο σε ελληνικά και ξένα site, καταλήξαμε με την Άννα ότι για τη γιορτή της θα φτιάξουμε παγωτοκεϊκάκια.
Τη συνταγή βρήκαμε στο blog "Τα λιλά της Λίλας" κάναμε κάποιες διαφοροποιήσεις και ιδού η δική μας συνταγή

Υλικά:
(εμένα ειδικά στη ζαχαροπλαστική με εξυπηρετεί πολύ οι ποσότητες να είναι μετρημένες με το βάρος τους και όχι με τον όγκο τους, αν σας εξυπηρετεί να μετράτε ml και κούπες στο link που έβαλα παραπάνω είναι έτσι)
χωνάκια παγωτού με πλακέ τελείωμα
128 g αλεύρι (1 κούπα αλεύρι) για όλες τις χρήσεις
4 g baking powder
1g γλυκού αλάτι
184g γάλα
100 g . σοκολάτα κουβερτούρα
120 g , βούτυρο
128g ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα σε Bain Marie.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και απομακρύνουμε ακόμα και αν δεν έχει λιώσει τελείως η σοκολάτα, μια και λιώνει από τη θερμότητα του μίγματος. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα του βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking και το αλάτι.

Με προσοχή αδειάζουμε κουταλιά, κουταλιά από το μίγμα μέσα στα χωνάκια και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 20-30 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή από τα κεκάκια μια ξύλινη φουρκέτα 


Ετοιμάζουμε τη ζαχαρόπαστα που θα θυμάστε πώς τη φτιάχνουμε από τότε που είχα γραψει για την τουρτα των γενεθλίων. Τί;;; δε θυμάστε;;; αντε το ξαναγράφω
Ζαχαρόπαστα:
1 κιλό άχνη
6 φύλλα ζελατίνης
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες

Εβρεξα τα φύλλα ζελατίνης σε ένα ποτήρι νερό. Εβαλα το νερό της συνταγής και τη γλυκόζη να βράζουν και έριξα μέσα τη ζελατίνη. Οταν άρχισε να κοχλάζει απέσυρα από τη φωτιά
Σε ένα μεάλο τάπερ βάζω το ένα σακουλάκι άχνης κάνοντας μια τρύπα στη μέση. Ρίχνω το υγρό μίγμα και ανακατέυω από εξω προς τα μέσα με το κουτάλι. Στη συνέχεια όταν πιά δεν καίει, βάζω χέρι και το δεύτερο σακουλάκι άχνης

Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σαν φύλλο, βάζοντας στον πάγκο ζάχαρη άχνη για να μην κολάει. Κόβω το επιθυμητό σχήμα με κουπ πατ και στολίζω τα παγωτοκεϊκάκια



Χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα με κόκκινο και πράσινο (το κόκκινο στη φωτογραφία δεν εχει βγει καλά) Φτιάχνουμε τα σχήματα που θέλουμε και με λίγο νερό κολάμε τη μια με την άλλη ζαχαρόπαστα

Στολίζουμε συσκευάζουμε δένουμε με κορδελάκι και...
Voila! 














Ανήμερα της Αγ. Αννης τα πήγε στο σχολείο. Η δασκάλα μας έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθειά μας αλλα τα παιδάκια δεν ενθουσιάστηκαν το ίδιο (από ότι μου είπε η Αννα..)
του χρόνου... κιντερ ;)
Δημοσίευση σχολίου