Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Χειροποιητη τούρτα γενεθλίων


Η  τουρτα αυτή έγινε σε μια κουζίνα που είχε μόνο μιξεράκι, ένα τάπερ και μια σπάτουλα, ένα κοφτερό μαχαίρι. Ολα τα γκατζετάκια μου τα είχα κρύψει και γιαυτό την επόμενη φορά θα γίνει πολύ καλύτερη. Ουτε το cake stand, ουτε πλάστη δεν είχα και πήρα δανεικά

Για την τουρτα χρειάστηκα
- 2 συσκευασίες έτοιμο παντεσπάνι (συνολικά 6 κομμάτια)
- 2 συσκευασίες κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης

εγω έβαλα τη σοκολατένια
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια με το μαχαίρι (σα φλίδες τα εκανα εγω)

Εφτιαξα τον κάτωόροφο στρώνοντας τα 3 παξιμάδια με την κρέμα ενδιάμεσα
Την άλλη συσκευασία την έκοψα με τη βοήθεια ενός πιάτου σε πιο μικρούς κύκλους.
Τα έφτιαξα και αυτά και τα έβαλα και αυτά στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ ένας κλεφτης έμπαινε και έκλεβε κρεμα ενδιάμεσα από τα παντεσπάνια.
Τον πιάσαμε τσακωτο και τον απομακρύναμε

Στη συνέχεια έφτιαξα τη βουτυρόκρεμα σύμφωνα με τη συνταγή αυτή 
εγω έβαλα:
1 φλυτζάνι βιταμ, όχι το soft
2 βανίλιες
1 σακουλάκι άχνη

Μετά απο πολύ χτύπημα, και όσο ήταν σε Θ δωματίου, τη στρώσαμε πάνω στην τουρτα και ξαναμπήκε ψυγειο


Ετοιμασία ζαχαρόπαστας/ Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές και με μικρές παραλλαγές
1 κιλό άχνη
6 φύλλα ζελατίνης
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες

Εβρεξα τα φύλλα ζελατίνης σε ένα ποτήρι νερό. Εβαλα το νερό της συνταγής και τη γλυκόζη να βράζουν και έριξα μέσα τη ζελατίνη. Οταν άρχισε να κοχλάζει απέσυρα από τη φωτιά
Σε ένα μεάλο τάπερ βάζω το ένα σακουλάκι άχνης κάνοντας μια τρύπα στη μέση. Ρίχνω το υγρό μίγμα και ανακατέυω από εξω προς τα μέσα με το κουτάλι. Στη συνέχεια όταν πιά δεν καίει, βάζω χέρι και το δεύτερο σακουλάκι άχνης
Οταν γίνει και πάψει να κολάει στα χέρια, ανοιγω σε φύλλο και καλύπτω τις 2 τούρτες

Τοποθέτώ τη μια τουρτα πάνω στην άλλη. Στην από κάτω (μεγαλύτερης διαμέτρου) βάζω καλαμάκια από σουβλάκι για να στερεώσω την από πάνω


Η ζαχαρόπαστα που περισσεύει αποθηκεύεται με πολύ προσοχή μην ξεραθεί

Βαφεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής από το σουπερ μάρκετ.
Εγω είχα πάρει στερεό χρώμα Wilton και βρώσιμη χρυσόσκονη που πασπάλισα από πάνω
Στη συνέχεια κάνουμε διαφορα σχεδια


Εγω έφτιαξα φιόγκο και πέρλες.
Τον φιόγκο τον έφτιαξα σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές. Στο περίπου δηλαδή γιατί η ζέστη δε βοήθαγε καθόλου
Αλλα πολύ ωραίος είναι και αυτός
http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-a-gum-paste-bow
Αν θέλετε να ψαξετε στο ίντερνετ, η ζαχαρόπαστα λέγεται fondant και υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης για fondant cakes
Το τελικό μας δημιούργημα ήταν αυτό

Δημοσίευση σχολίου