Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ζώδια

Πιστεύετε στα ζώδια;; εγω φυσικά όχι. Το θεωρώ αδύνατον όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να καταταγούν σε 12 ομάδες. Μου φαίνεται μοιρολατρικό και αφελές. Πιστεύω ότι η διαμόρφωση του χαρακτήρα επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον και από τα γονίδια, όχι από τη θέση των πλανητών την ώρα της γέννησης... και τί γίνεται αν έχεις γεννηθεί με προγραμματισμένο τοκετό και όχι όποτε η φύση διάλλεξε;;
μέχρι που γνώρισα μια κοπέλα, η Αντρια από το http://www.andriashome.com/blog/  και  μου βρήκε τους χάρτες και τους ωροσκόπους για τα παιδιά και για μένα

Εχουμε και λέμε:

Άννα
Ωροσκόπο Αιγόκερω, Σελήνη στο Λέοντα, Αφροδίτη στον Ταύρο, Ερμή στους Διδυμους, Άρη στον Καρκίνο, Δία στο Σκορπιό, Κρόνο στο Λέοντα, Ουρανό στους Ιχθείς, Ποσειδώνα στον Υδροχόο και Πλούτωνα στον Τοξότη.
Σίγουρα πολύ έντονη προσωπικότητα. Με πολλά και διαφορετικά στοιχεία που ενδεχομένως δημιουργούν και στην ίδια εντάσεις και τη διχάζουν κάποιες φορές. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα ικανοποιείται ευκολα και θα έχει μια-δυο ασχολίες όλες κι όλες. Αγαπά να μαθαίνει καινούρια πράγματα συνεχώς. Να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους και να κερδίζει την προσοχή και το θαυμασμό τους. Έχει ανάγκη να την αναγνωρίζουν σε οτιδήποτε λέει ή κάνει. Να νιώθει συνεχώς οτι είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι φιλόδοξος άνθρωπος θέλει να ξεχωρίζει. Έχει μια πολύ ζεστή και γενναιόδωρη καρδιά που αγαπά πάρα μα πάρα πολύ. Η Σελήνη της σε συνδυασμό με την Αφροδίτη και τον Ωροσκόπο της δείχνουν ένα άτομο που τοποθετεί την οικογένειά του πολύ ψηλά στη ζωή του! Αγαπά βαθιά και απόλυτα τους δικούς της ανθρώπους και πιστεύει στην αξία την οικογένειας. Γίνεται υπερ-προστατευτική με όσους αγαπά.
Έχει αυτοπεποίθηση και μπορεί να είναι υπεύθυνη όπου πρέπει αρκεί βέβαια να έχει πάντα αναγνώριση. Αλλιώς ξενερώνει. Αν είναι να μην είναι η πρώτη και η καλύτερη, θυμώνει και πληγώνεται.
Ως Δίδυμος είναι έτσι κι αλλιώς επικοινωνιακή αλλά το οτι έχει και τον Ερμή της εκεί της δίνει ένα έξτρα ταλέντο. Χάρισμα δηλαδή στο να εκφράζεται μέσα από το γραπτό και προφορικό λόγο, να μαθαίνει ξένες γλώσσες, να επιχειρηματολογεί και να έχει γρήγορη σκέψη. Δεν χρειάζεται να της εξηγήσεις πολλές φορές κάτι για "να το πιάσει". Μάλιστα με Άρη Καρκίνο και Δία Σκορπιό έχει παράλληλα αναπτυγμένη διαίσθηση και να μη της πεις κάτι δηλαδή πολύ πιθανόν να το αντιληφθεί συναισθηματικά. Η Αφροδίτη της στον Ταύρο την ωθεί στο να της αρέσουν τα όμορφα πράγματα (καλαισθησία) και να αγαπά τη μουσική, τα αρώματα κ.α Θα αναζητά ευαίσθητους άντρες με βασικό ζητούμενο να θέλουν να κάνουν οικογένεια να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν. Είναι πιστή ως άτομο στις σχέσεις της, γι`αυτό θα πρέπει να νιώσει πως εκείνος που θα αγαπήσει, θα είναι η σχέση της ζωής της. Δε θα χαρίζει εύκολα την καρδιά της.
Ο Άρης της επίσης σε συνδυασμό με τον Ωροσκόπο της δείχνουν οτι όταν εκνευρίζεται πρέπει να την πιάνει το παράπονο και να γίνεται πολύ γκρινιάρα. Τείνει επίσης λόγω κάποιων αρνητικών όψεων που κάνει η Αφροδίτη της, να τεμπελιάζει προτιμώντας ευκαιριακές διασκεδάσεις αντί να κοπιάσει για ένα στόχο. Στο σχολείο από ο,τι δειχνει ο χαρτης της δηλαδη θα τα πιάνει απτην παράδοση και θα μπορεί να πετάει έξυπνες ατάκες και να δίνει γρηγορες απαντήσεις αλλά μετά δε θα της είναι το ίδιο εύκολο να στρωθεί στο διάβασμα για να προετοιμαστεί για την άλλη μέρα γιατί θα της είναι βαρετό.
Αυτό που θα πρέπει να δουλέψει μεγαλώνοντας, είναι οι εσωτερικές της αντιθέσεις. Αποκτώντας σιγά σιγά μεγαλύτερη πίστη στις ικανότητές της δε θα έχει τόση ανάγκη από εξωτερική ενίσχυση.

Ερατώ
 Ωροσκόπο Ταύρο, Σελήνη Ιχθείς, Ερμη στον Ταύρο, Αφροδίτη στον Καρκίνο, Άρη στο Λέοντα, Δία στους Ιχθείς, Κρόνο στην Παρθένο, Ουρανό στον Κριό, Ποσειδώνα στον Υδροχόο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Με δυο λέξεις είναι "πείσμα και ευαισθησία" αυτό σου το παιδάκι. Σε σχέση με την Άννα πολύ πιο ονειροπόλα, ευσυγκίνητη και ευαισθητούλα. Eκπέμπει μια γλύκα ακαταμάχητη που είναι χάρισμα εκ φύσεως και ελκύει τους άλλους. Το βλέμμα της σίγουρα είναι πολύ γλυκό. Δύσκολα της χαλάς χατίρι. Από την άλλη έχει έντονο πείσμα και ενίοτε ξεροκεφαλιά. Δεν υποχωρεί αν δε πάρει αυτό που θέλει. Μπορεί να το διεκδικήσει κιόλας, έχει το δυναμικό αλλά η συναισθηματική της φύση δε της επιτρέπει να γίνει επιθετική προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Με Ερμή στον Ταύρο, είναι το παιδί που αργεί περισσότερο να μάθει κάτι και να το εμπεδώσει αλλά όταν το μαθαίνει το μαθαίνει σωστά και το κατανοεί απόλυτα. Θα είναι θεωρητικά πιο εύκολη στο να κάτσει να διαβάσει τα μαθήματά της (από ότι στο να τα μάθει απτην παράδοση) και πιο καλή στα γραπτά από ότι στα προφορικά (σε αντίθεση με την αδερφή της)/ Με Σελήνη και Δία στους Ιχθείς δείχνει μια τάση για εξαρτήσεις. Από σχέσεις, από το φαγητό, από το ποτό, τυχερά παιχνίδια..κάτι από όλα αυτά. Είναι η αδυναμία της.
Με Αφροδίτη στον Καρκίνο θα ειναι ρομαντική κοπέλα, θα ερωτεύεται και θα εξιδανικεύει πιο εύκολα από την Άννα, θα έχει έντονα μητρικά ένστικτα από τη μικρή κιόλας ηλικία. Να παίζει τη μαμά με τις κούκλες της κ.α.
Θα αναζητά έναν άντρα (λόγω του Άρη της στο Λέοντα) γενναιόδωρο ψυχικά, που θα έχει δυναμικό παρουσιαστικό, θα είναι επιτυχημένος και η ίδια θα τον θαυμάζει. Ο μπαμπάς της θα είναι ισχυρό πρότυπο επίσης και θα επιδιώξει ο σύντροφός της να έχει χαρακτηριστικά του.
Η αγάπη στην αισθητική και την τεχνη είναι κοινη και στα δυο σου παιδιά. Καθώς και η ζεστή καρδιά, το έντονο συναίσθημα, όπως και το οτι αγαπούν την οικογένειά σας και αυτό θα το έχουν μια ζωή.
Εχουν και οι δυο τους Σελήνη και Αφροδίτη σε ζώδια που δείχνουν οτι γεννήθηκαν από μια μαμά πολύ γενναιόδωρη ψυχικά που τα έχει περιβάλλει με στοργή. Η Σεληνη της Αννας όμως δειχνει πως αν τη μαλώσει η μαμά της θα οργιστεί, θα το παρει πιο εγωιστικά ενώ η Ερατώ θα πληγώνεται αυτόματα αλλα ίσως και να μην το δείχνει για να μη στεναχωρήσει εκείνη εσένα. Είναι πιο ευάλωτη ενώ η Άννα πιο εύθικτη.
Και σε σχεση με την ομιλία ξέχασα να σου πω, η Άννα πρέπει να μίλησε αρκετά γρήγορα ως μωρό

Ο μικρούλης
Ωροσκόπο Υδροχόο, Σελήνη στο Λέοντα, Αφροδίτη στην Παρθένο, Άρη στον Τοξότη, Ερμή στο Σκορπιό, Δϊα στους Διδύμους, Κρόνο στο Σκορπιό, Ουρανό στον Κριό, Ποσειδώνα στους Ιχθείς και Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
"Ο γοητευτικός της παρέας" Κι εκείνος όπως και η Ερατώ ειναι εκ πρώτης όψεως γλυκούλης και τραβηχτικός. Θα χαμογελάσει σίγουρα από πολύ νωρίς σε σχεση με την ηλικία του. Είναι κοινωνικότατος, αισιόδοξος από τη φύση του και γενναιόδωρος ψυχικά όσο η Αννούλα. (εχουν την ίδια Σελήνη, που σημαίνει την ψυχή) Θα έχει καλή αίσθηση του χιούμορ, πολλές επιτυχίες στο άλλο φύλο αλλά θα είναι λιγάκι παραπάνω ντροπαλός και δεν θα εκδηλώνει τόσο πολύ τα συναισθήματά του. Θα γοητεύονται οι άλλοι από την παρουσία του κι εκείνος θα κολακεύεται μεν αλλά θα διατηρεί μια παιδικότητα για πολλά χρόνια και δεν θα τον ενδιαφέρουν τα ερωτικά. Έχει φιλοσοφικό πνεύμα, διάθεση να μαθαίνει αλλά σε επίπεδο πιο ιδεατό. Να ασχολείται με το μυστήριο, υπαρξιακά θέματα, φιλοσοφικά, θρησκευτικά. Θα έχει τέτοιες ανησυχίες. Και η Άννα αγαπά τη γνώση αλλά σε επίπεδο πιο πρακτικό. Εκεί διαφέρουν.
Θα θέλει κι εκείνος (οπως η Άννα) να κάνει τη μαμα του περήφανη γι`αυτόν. Θ αγαπά επίσης την αρμονία, την ευγένεια, τις οικογενειακές αξίες και θα αναζητήσει μια σύντροφο που να είναι αγνή, συνετή και να προσφέρει.
Με την Ερατούλα θα έχει πιο ήρεμη-συναισθηματική σχέση και με την Άννα πιο έντονη.

Εγώ:
Έχεις Ωροσκόπο Αιγόκερω, Σελήνη στην Παρθένο, Ερμή στον Τοξότη, Αφροδίτη στο Σκορπιό, Άρη στον Αιγόκερω, Κρόνο στην Παρθένο, Πλούτωνα στο Ζυγό, Ουρανό στο Σκορπιό, Ποσειδώνα στον Τοξότη.
Ο χάρτης σου είναι πολύ θετικός και με καλές όψεις. Δε δέχεσαι αρνητικές επιρροές (άσχημες όψεις πλανητών δηλαδή) και είσαι τυχερή σαν άνθρωπος.
Ως Τοξότης η φύση σου είναι αισιόδοξη, φιλομαθής, με αγάπη στη ζωή, τα ταξίδια, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τη διδασκαλία. Διατηρείς μια παιδικότητα σε όλη σου τη ζωή.
Με σελήνη στην Παρθένο είσαι σεμνή και ντροπαλή συναισθηματικά. Επιφυλακτική και εξυπηρετική, ξέρεις να προσφέρεις και να συμπαραστέκεσαι στους άλλους. Είσαι πρόθυμη να βοηθήσεις, να υπηρετήσεις και να αφιερωθείς σε μια εργασία. Έχεις πολύ καλή μνήμη και ορθή κριτική ικανότητα. Έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα υγείας και υγιεινής. Μπορεί όμως και να γίνεσαι κάποιες φορές περισσότερο επικριτική από όσο πρέπει.
Ο Ερμής στον Τοξότη δείχνει οτι σε χαρακτηρίζει ένα ελεύθερο πνεύμα που διεγείρεται διανοητικά από την ανώτερη γνώση, τα ταξίδια και την περιπέτεια. Είσαι ειλικρινής και άμεση όταν εκφράζεις τις σκέψεις σου προφορικά ή γραπτά. Η φιλοσοφία, η θρησκεία και ο πολιτισμός διεγείρουν το μυαλό σου και επηρεάζουν άμεσα την στάση ζωής που έχεις, καθώς θεωρείς ότι όλα έχουν να σου διδάξουν κάτι. Λατρεύεις τα μεγάλα ταξίδια, και τις εξερευνήσεις σε άγνωστα και μακρινά μέρη. Έλκεσαι γενικά από δραστηριότητες που σου δίνουν ποικιλία, κίνηση και διανοητικές προκλήσεις. Θέλεις να επικοινωνείς με ανθρώπους και ειδικά με διαφορετικής εθνικότητας ή κουλτούρας. Είσαι καλή σαν μαθήτρια και πολύ ικανή σαν δασκάλα. Έχεις πλήρη σεβασμό στους νόμους και τις αρχές. Πιθανότατα για ένα διάστημα να μείνεις ή να έχεις σπουδάσει στο εξωτερικό.
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό φανερώνει μια καρδιά που θεωρεί τον έρωτα πολύ σοβαρή υπόθεση. Αγαπάς με πάθος, ένταση και πίστη. Καθώς παρασύρεσαι από το πάθος, γίνεσαι κτητική και δημιουργείς σκηνές ζήλιας. Θέλεις να έχεις ένα δεσμό που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Επίσης θεωρείς την ερωτική ικανοποίηση πολύ βασική για τη σχέση.
Ο Άρης στον Αιγόκερω δείχνει οτι είσαι άτομο λογικό, υπεύθυνο και πειθαρχημένο. Δουλεύεις πολύ σκληρά πάνω σε αυτό που σε ενδιαφέρει και θέλεις να υπολογίζεις κάθε είδους πιθανό εμπόδιο που μπορεί να παρουσιαστεί στο δρόμο σου. Ερωτικά σε έλκουν οι φιλόδοξοι άνδρες, με υψηλή κοινωνική θέση ή κύρος - ιδιαίτερα οι ένστολοι. Πιστεύεις δυνατά στην οικογένεια και τις παραδοσιακές αξίες. Το ίδιο "οφείλει" να κάνει και το άλλο σου μισό.
Ο Δίας στο Λέοντα σε κάνει ένα άτομο με έντονα ενδιαφέροντα για διασκέδαση, έρωτα, παιδιά και την παιδεία γενικώς. Σου αρέσει να αφήνεις καλές εντυπώσεις στους γύρω σου. Έλκεσαι από τις απολαύσεις και τις πολυτέλειες της ζωής και δε σε ενδιαφέρουν οι τυπικές ευγένειες ή διαδικασίες. Σου αρέσει να παίζεις και να ρισκάρεις. Έχεις έντονες πεποιθήσεις και μεγάλη υπερηφάνεια σαν άνθρωπος. Συχνά υπερεκτιμάς τις ικανότητές σου αλλά αυτή η πίστη στον εαυτό σου είναι και το μυστικό της επιτυχίας σου.
Ο Κρόνος στον Παρθένο σε κάνει εξυπηρετικό και παρατηρητικό άτομο. Σου είναι δύσκολο να νιώσεις ότι οι προσπάθειές σου είναι αρκετά καλές και το περισσότερο καιρό θα προσπαθείς να βελτιώσεις τα πράγματα και να τα κάνεις πιο αποδοτικά. Μπορεί να γίνεις πολύ τελειομανής σε ο,τι αναλαμβάνεις. Έχεις επίσης πολύ αναπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος.
Ο Πλούτωνας στο Ζυγό σε κάνει να φαίνεσαι συμπαθής στους άλλους με την πρώτη κιόλας επαφή μαζί τους. Σου δίνει μια γοητεία, μια όμορφη αύρα που οι άλλοι εισπράττουν αυθόρμητα.

2 σχόλια:

Demi είπε...

Καλή χρονιά με υγεία στην οικογενεια σας!!!!
Είμαι άσχετη με τα ζώδια μονο ποτε έχουμε γεννηθει ξέρω όχι παραπάνω για ωροσκόπους αλλά μερικοι μου εχουν πει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου μου ...και σε πολλά συμφωνώ!!!!!να χαίρεσαι τα παιδακια σου!χρονια πολλα!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ Ντέμη!! και εσύ ό,τι επιθυμείς για την καινούργια χρονιά