Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινή εκστρατεία της βιβλιοθήκης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα απογεύματα που δεν πάμε στη θάλασσα, είναι η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη των Καλυβίων.
Μάλιστα το καλοκαίρι κάποιες ημερομηνίες οργανώνουν καθοδηγούμενες δραστηριότητες για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. 
Την ώρα που τα μεγαλύτερα παιδιά μαζεύονταν και λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στα βιβλία της βιβλιοθήκης, τα μικρά διάβαζαν λίγο στα "κλεφτά"



Αυτό που πήγαμε να παρακολουθήσει η Άννα είχε τίτλο
"Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο προσωπικοτήτων".
 Με οδηγό τις βιογραφίες διάσημων προσώπων της ιστορίας φτιάξανε μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις για τα παιδικά τους χρόνια. 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε προσωπικότητες που τους έχουν κάνει εντύπωση από όλους τους χώρους γραμμάτων και τεχνών. Εξέχουσα θέση ο Αινστάιν, ο Βαν Γκόγκ, ο Ιούλιος Βερν, αλλά και ο Χατζηδάκις, η Πηνελόπη Δέλτα και άλλοι. Τα παιδιά για ακόμα μια φορά ήταν χείμαρρος ιδεών και εμπειριών (από όσο μπόρεσα να κρυφακούσω προσπαθώντας να κρατήσω δύο μικρά στον προθάλαμο της βιβλιοθήκης). Στη συνέχεια τα παιδιά ξεχύθηκαν στη βιβλιοθήκη και βρήκαν πληροφορίες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο τους άρεσε για τις προσωπικότητες που είχαν προαναφερει. 
Η υπομονή των μικρών μου και η ικανότητά τους να κάνουν ησυχία εξαντλήθηκε και έπρεπε να κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο, οποτε τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σας τα μεταφέρω, πάντως η Άννα στο τέλος έφυγε πολύ χαρούμενη επειδή γνώρισε και άλλους φίλους, και συμμετείχε σε αυτό το "κυνήγι προσωπικοτήτων"

Μεταφέρω από το σάιτ της βιβλιοθήκης:
http://www.kalivialibrary.gr/
αν σας ενδιαφέρει κάποιο πρόγραμμα, κλείστε εγκαίρως θέση γιατί πολλά προγράμματα είναι overbooked
Εννοείται πως είναι ΔΩΡΕΑΝ
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ "Αριστόδικος" του δήμου Σαρωνικού, συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας μαζί με άλλες δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Φέτος συντονιστής της εκστρατείας είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υποστηρικτής όπως και τις προηγούμενες χρονιές το Future Library. 
Η φετινή εκστρατεία έχει το πρωτότυπο τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...», εμπνευσμένο   από τη φράση του Μπόρχες "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη, είναι το σύμπαν".
Έτσι λοιπόν η Βιβλιοθήκη Καλυβίων φέτος αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις (35 στον αριθμό), που θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά, να πάρουν μία γεύση απ’ τον πλούσιο κόσμο της Βιβλιοθήκης και του βιβλίου εν γένει. Θα ταξιδέψουν με το ουράνιο τόξο, θα γνωρίσουν μέσα απ’ τον κόσμο των βιβλίων εικαστικούς και μεγάλες προσωπικότητες, θα μάθουν σκάκι, θα ενημερωθούν για τα δικαιώματα των ζώων, θα ανακαλύψουν πλήθος θησαυρών και πολλά άλλα. Φέτος εκτός απ’ την παρουσία γνωστών συγγραφέων από το χώρο του παιδικού βιβλίου, θα συνδράμουν στην εκστρατεία μας και εκπαιδευτικοί της περιοχής μας, ενώ θα πραγματοποιηθούν 2 δραστηριότητες εκτός Βιβλιοθήκης, μία στη Σαρωνίδα και μία στον Κουβαρά.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ
http://www.kalivialibrary.gr/images/kalokairini-ekstrateia%202015.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: