Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Θέατρο: Σαββόπουλος, για να γίνει ο κόσμος καινούργιος



Σήμερα Κυριακή, και έχοντας ξενυχτήσει στο πάρτυ της Αθηνάς, αψηφίσαμε την κούραση και το κρύο και κατεβήκαμε στο κέντρο να δούμε το Σαββόπουλο να λέει παραμυθια.
Ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα και κάναμε και βόλτα με το λεωφορείο.



Η Αννούλα κουράστηκε αλλα μετράγαμε αυτοκίνητα και πέρασε πιο γρήγορα η ώρα. Το τελευταίο μας παιχνίδι είναι η αντίστροφη μέτρηση που δεν μπορεί να καταλάβει 100%, μπερδεύεται και γελάει. Φτάνοντας στο Συνταγμα είδαμε και το μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη και της λύθηκε και η απορία για τη διαφορά αγάλματος και μνημείου.
Φτάσαμε πολύ γρήγορα στο Ακροπόλ που ήταν γεμάτο! Αφού καθίσαμε στις θεσεις μας ξεκίνησε η παράσταση. Ο Σαββόπουλος αφηγείται ένα παραμύθι που είναι βασισμένο στην Κοσμογονία του Ησιοδου. Παρόλο που η ιστορία αυτή είναι πολύ τρομακτική, το κείμενο ήταν πολύ απλά γραμμένο, εξηγόντας το μύθο της κοσμογονίας συνοπτικά, απλά κ πολύ λυρικά ωστε τα παιδια να καταλαβαίνουν κ να εντυπωσιάζονται.
«Στην αρχή ήταν νύχτα. Η νύχτα ήταν η αρχή. Κι ένας μεγάλος άνεμος σηκώθηκε και χώθηκε βαθιά μέσα στη νύχτα και τότε η νύχτα, λες κι ήτανε πουλάκι, γέννησε ένα αυγό. Ενα ασημένιο αυγό...»
Στη σκηνή εναλάσσονται εντυπωσιακά εφέ, χορευτικά, ξυλοπόδαροι, χορευτές, γιγάντιες κούκλες και μια πολύ ατμοσφαιρική παιδική χορωδία.


Η Άννα κάποιες φορές φοβόταν αλλα από ότι μου είπε της άρεσε. Με ρώταγε αν είναι αλήθεια αυτά, αν υπάρχουν τιτανες, πώς στέκονται οι ξυλοπόδαροι και δεν πέφτουν και αν ο Κρόνος είναι και άνθρωπος εκτός από Πλανήτης,....
Το παραμύθι διήρκησε μια ώρα και στη συνέχεια ο Σαββόπουλος είπε τα τραγούδια του, όπου όλοι οι χορευτές και τα παιδιά της χορωδίας χορεύουν στη σκηνή, δίνοντας μια αίσθηση πάρτυ.

Προς το τέλος προσκαλούνται και τα παιδιά που είναι θεατές και χορεύουν όλοι μαζί. Πέφτει χαρτοπόλεμος, μπαλλόνια, σαπουνόφουσκες.... μαγεία! ειδικά στα μάτια των παιδιών

Κατά την έξοδο από το θέατρο και πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, κάναμε μια στάση στο καμαρίνι του Νιόνιου όπου υπέγραψε στην Αννα το πρόγραμμα
"Στην Αννα με το γλυκό όνομα"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελία δεν ξέρω για τον Σαββόπουλο αλλά και εσυ μας διηγήθηκες τέλεια το πως περάσατε...!!! Είναι πολύ όμορφο που ασχολείσαι τόσο δημιουργικά με τα παιδάκια σου!

Σοφία είπε...

Να να αυτα τα ωραια δεν εχει η επαρχια...Ακομη ενας λογος που θελω να την "κανω"...Ωχ παλι γκρινιαζω!!!

Καλο μηνα Ευαγγελια!Παντα να περνατε ετσι ομορφα!