Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Europa Park

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, επισκεφτήκαμε 2 μέρες το Εuropa Park
Το πάρκο αυτό είναι θεματικό, όπως δηλαδή η Disneyland. Σε σχέση με τη Disneyland είναι παρόμοιου μεγέθους, αλλα εχει πολύ περισσότερα παιχνίδια. Τοσο για μικρούς όσο και για μεγάλους τα τρενάκια είναι περισσοτερα, ομορφότερα και πιο προσεγμένα

Είναι φανταστικό!! Θεματικό πάρκο, που είναι χωρισμένο σε διάφορα τμήματα με θέμα από χώρες του κόσμου. Εχω πάει σε καμια 10αριά πάρκα σε Ευρώπη και Αμερική και αυτό πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα. Πολύ μεγάλο, με πολλά attractions για μικρούς αλλα και για μεγάλους.


Πιστεύω ότι εκεί που υστερεί πχ σε σχέση με τη disneyland είναι η  ατμόσφαιρα, πριγκήπισσες, ήρωες, τεράστια παρέλαση, ωραία δώρα. μαγαζιά κτλ κτλ. Εκεί οι ήρωες δεν είναι γνωστοί τις πάσει, η παρέλαση δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και τα δώρα - σουβενίρ λιγότερο πωθητά. Οι ήρωες είναι ένα ποντικάκι, ο Europa mouse και η οικογένειά του. Επίσης, παρόλο που δεν πήγαμε καθόλου σε μαγαζιά εκεί, πιστεύω ότι είναι πιο οικονομικά από την Disneyland. Εχει να πάρεις ένα γλυκάκι  και με 50 λεπτά από τα γλυκατζίδικα που είναι παντού!


Είχε  μια τεράστια παιδική χαρά Giant Slide Labyrinth με κούνιες, τραμπάλες και τεράστιες τσουλήθρες.

και τα Roller Coaster για μεγάλους ήταν πολύ-πολύ εντυπωσιακά.
Ο Γιώργος μπήκε στο Silver Star. Μιλάμε για απίστευτο.. σου κόβει την ανάσα. Είναι χορηγία της Mercedes, και είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη. Εγω μόνο που το έβλεπα φοβόμουν, αλλα ο Γιώργος μπήκε και κατενθουσιάστηκε, μαι και τα 4G που αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο τρενάκι δεν τον άφησαν αδιάφορο!!

Αν θέλετε να ζήσεται για λίγο την εμπειρία αυτή, δείτε το παρακάτω βιντεάκι

Ενα άλλο roller coaster ωραίο αλλά και συνηθισμένο ήταν το blue Fire. Σε αυτό μπήκαμε και οι δύο φυσικά εναλλάξ

Ευτυχώς διαλλέξαμε και πήγαμε καθημερινές ωστε να μην έχει πολύ αναμονή. Στο συγκεκριμένο η αναμονή ήταν μόνο ένα 10λεπτάκι.

Το πιο ωραίο σημείο ήταν η πολύ γρήγορη εκκίνηση, και το σημείο που γυρνώντας το τρενάκι για ελάχιστο χρονο σε πετάει ψηλά και στηρίζεσαι μόνο στο προστατευτικό κάγκελο. Ο Γιώργος όταν κατέβηκε μου έλεγε ότι ήταν σαν τον Πήγασο που είχε ανεβει πριν με την Αννα...

Να και το video του blue fire

Ένα άλλο τρενάκι που μπήκαμε εναλλάξ, ήταν το euromir. Αφιερωμένο στον σοββιετικό σταθμό mir, είχε την ιδιαιτερότητα ότι τα βαγόνια γυρνάνε γύρω γύρω.

Η Άννα ήθελε πολύ να ανέβει σε όλα.. Δυστυχώς τα πιο μεγάλα, είχαν όριο ύψους ψηλότερο από το δικό της, και η καημένη πήγαινε και μετριόταν... και απογορευόταν.
Με ρώταγε
-αυτό πόσο έχει όριο
- 1.20
-Εγω δεν είμαι ;;
-Οχι ακόμα
και η καημένη στενοχωριόταν και μουτρωνε.. μου έλεγε.. εγω δε θα ανέβω σε κανένα;;
Με τη μουρη κατεβασμενη, ειδαμε ένα δωματιάκι που κάναν face painting. Μόλις το είδε, ξέχασε την πίκρα της και αμέσως διάλλεξε σχέδιο.
Μου άρεσε πάρα πολύ!! και της Άννας. Μετά μας μάλωνε ότι δεν είναι γατούλα αλλά τίγρης επειδή εμείς το μπερδεύαμε
την επόμενη μέρα που ξαναπήγαμε, βαφτηκε euromouse που είναι η μασκωτ του παρκου


Πηγαίνοντας στο κομμάτι που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, της επέτρεψαν να ανέβει στον Πηγασο, που είναι ένα αξιοπρεπέστατο τρενάκι, με αρκετό βαθμό δυσκολίας!

Ηταν αρκετά καλό... η μικρή ψιλοφοβήθηκε αλλα ήθελε να ξαναανεβει... και πάλι και πάλι. Μου έλεγε ότι φοβόταν αλλα της άρεσε... Δείτε και τη φωτογραφία που σε βγάζει μόνο του το τρενάκι στη μεγάλη κατηφόρα.
\

Ενα ακόμα που ήταν αρκετά φοβιστικό, ήταν το μανιτάρι (η Άννα το λέει έτσι) το πραγματικό του όνομα ήταν Silvretta Nova Wave. Να και ένα βιντεάκι για να καταλάβετε περίπου περί τίνος πρόκειται

Οπως είπα και παραπάνω, πολλά ήταν τα παιχνίδια για μικρά παιδιά. Ακόμα και κάποια ήταν ΜΟΝΟ για παιδιά ! οι γονείς μέναν απ'έξω και βγάζαν φωτογραφίες
πχ τα αεροπλανάκια

τα συγκρουόμενα

στο Flight of Icarus, Abenteuer Atlantis (δείτε ένα βιντεάκι εδω) , στο Arena of Football όπου ήταν και πάλι συγκρουόμενα αλλα τα αυτοκινητάκια είχαν σχήμα ποδοσφαιρικού παπουτσιού και κυνηγούσες μια μπάλα, Columbus Dinghy
Silverstone Race track,
Crazy Taxi

Dino Merry-go-round
και πολλά - πολλά - ΠΟΛΛΑ άλλα. αφού είμασταν εκεί από τις 9 μέχρι τις 19.00 και δεν μπήκαμε σε όλα, και δεν ειδαμε καμία παράσταση ή show.

Η Ερατώ μπήκε και εκείνη σε αρκετά και  κοίταγε γύρω-γύρω με τα μικρά της ματάκια


 
Τη δεύτερη μέρα μάλιστα, την έντυσα μάγισσα. Halloween γαρ
Το πάρκο ήταν πολύ ωραία στολισμένο! Οι πορτοκαλί κολοκύθες που ήταν πεταμένες σε ΟΛΟ το πάρκο, δίναν ένα ωραίο χρώμα και ατμόσφαιρα. Σε κάθε γωνιά είχε διάφορα θέματα αλλα πάντα στο πνεύμα του τρομακτικού και των φαντασμάτων

7 σχόλια:

Olivia Gavrili είπε...

Ω ναι, από τα πιο ξακουστά θεματικά πάρκα!!

Έπαθα πλάκα με τις φωτο!!! Θέλω και εγώ!!!!!!!!

Επίσης τρελάθηκα και με τα δυο face painting της Άννας!!! Τέλεια!!!!!!!!

Περάσατε σούπερ, έτσι;;;

Αααα, τέλεια και η μαγισσοστολή της Ερατούλας μας!!!!!!

LL είπε...

Και εγώ θέλω!!!! Ζήλεψα τώρα!!!!!!

MaNTaRiNi είπε...

Μα γιατί να μην έχουμε κάτι τόσο εξίσου όμορφο και στην Ελλάδα?? Πολύ θυμώνω...

Demi είπε...

Υπέροχες φωτο !!!!μπράβο σας!!!να στε καλά!

Ρεβεκκα είπε...

teleia...moy aresei poy exete k to mvro mazi...kalh synexeia...

Σοφία είπε...

Στα εχω πει ηδη!!!Σας βλεπω και σας χαιρομαι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλάααα! Έσκασα απο τη ζήλια μου! Εμένα γιατί δεν σκεφτήκατε να με πάρετε μαζί σας ακόμα και στις..αποσκευές.Δεν έχω πάει ..ίσως με τα εγγόνια μου κάποια φορά..