Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Deconstructin mummy


Σήμερα λαμβάνει χώρα το event Deconstructing mummy Δεν ξέρω γιατί το γράφουν έτσι, και όχι mommy, αλλά κάτι θα ξέρουν (mummy είναι η μούμια στα Αγγλικά)
Πήγαμε στο jockeys country club, όπου γινοταν το σεμινάριο.
Τα παιδιά είχαν έναν πολύ μεγάλο χώρο με γκαζόν να παίξουν, να καθίσουν και να κάνουν φιλίες. Υπήρχε και κλόουν που τα απασχολούσε !
Για πότε πέρασε η ώρα δεν κατάλαβα

Το σκεπτικό σε αυτό το σεμινάριο ήταν να ακουστεί "η άλλη" φωνή της μαμάς, της εγκύου της γυναίκας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα στην ανατροφή του παιδιού. Δεν ήταν για να πούμε πόσο όμορφα αισθανόμαστε για αυτό που μας συμβαίνει, αλλα πόσες φορες έχουμε νιώσει άσχημα, περίεργα - μη αποδεκτά από το σύνολο συναισθήματα που πολλές μαμάδες νιώθουν. Ειπώθηκε ότι οι μαμάδες μπορεί και να μη νιώθουν καλά με τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα τους και στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μετά ως μαμαδες πιά,  πολλές γυναίκες δεν αγαπήσαμε το μωρό από την πρώτη στιγμή που το αντικρύσαμε στην κλινική, ότι πολλές φορές η κούραση μας κάνει να έχουμε αρνητικές σκέψεις και πολλά πολλά άλλα. 
Ηταν για πολλές μαμάδες μεγάλη βοήθεια να ακούν ότι αυτά τα ενοχικά συναισθήματα τα έχουν και άλλοι άνθρωποι, και ότι είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις μόνη σου ένα παιδί. Μάλιστα η Μαμά στο δρόμο σχολίασε με την Αφρικανική φράση "it takes a village to raise a child"

Μια μαμά, η Αρτεμις με τη νεογέννητη Ναυσικά, μου εμπιστεύθηκε το θησαυρό της για να της δείξω το Ring sling. Πόσο μου αρέσουν τα νεογέννητα... δεν ήθελα να της το επιστρέψω

Η φίλη μου η Μαριάννα που κάνει μαγικά με τη φωτογραφική μηχανή μου έστειλε αυτήν τη φωτογραφία που είναια πό τις αγαπημένες μου!!


Δημοσίευση σχολίου