Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Φωτογραφικό παιχνίδι



Ημέρα 1εη και σύμφωνα με τη λίστα της Chantelle του FatMumSlim  το θέμα της σημερινής φωτογραφίας είναι


"Μητέρα"
Λογικό, μια και σήμερα παγκοσμίως είναι η γιορτή της μητέρας. Να σας πω ότι εμένα αυτές οι γιορτές δε μου πολυαρέσουν μια και σκέφτομαι πόσο πολύ λυπούνται οι άνθρωποι που δε γιορτάζουν που είτε έχουν χάσει τη μητέρα τους ή γυναίκες που δεν είναι ακόμα μητέρες παρόλο που θέλουν. Η λύπη αυτών είναι μεγαλύτερη από την χαρά όσων γιορτάζουν και εκεί εντοπίζεται το ανούσιο του θέματος.
Αλλά μια και υπάρχει, αναρωτιέμαι: Είναι προορισμός κάθε γυναίκας να γίνει μάνα; Γιατί από τότε που γεννιόμαστε εμείς τα κοριτσάκια, έτσι μας γαλουχούν.
- Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις
- Οταν θα κάνεις δικά σου παιδιά να σε δω
- Τί θα απογίνεις;; δε θα παντρευτείς να κάνεις παιδιά να χαρώ και γω εγγονάκια;
Οταν μεγαλώνουμε έτσι πώς  μπορούμε να αρνηθούμε το ρόλο αυτό που επίκτητα έχει σκαφτεί στο πετσί μας;; ή δεν είναι επίκτητο και είνα η φύση;
Άραγε γίνεται μια γυναίκα να μη θέλει να γίνει μάνα;; Δηλαδή να μην είναι αυτός ο προορισμός της και να είναι ευτυχισμένη; Εγω προσπαθώ όσο μπορώ να μην τα λέω αυτά στα κορίτσια. Αλλά η Ερατώ θέλει συνέχεια να είναι με μια κούκλα αγκαλιά. Να τη φροντίζει, να την ταϊζει, να τη θηλάζει η Αννα καμία σχέση, είναι του ποδήλατου, του τρεξίματος και του σκαρφαλώματος. Στην Άννα μου είναι πολύ εύκολο να μην της λέω τίποτα. Προσπαθώ και στην  Ερατώ!
Δε θέλω να πώ ότι είναι γεννημένη για να  γίνει καλή μάνα, για να μην επηρεάσω το κάρμα της. Αλλά το βλέπω!
 Untitled

------------------------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε αυτό το ποστ






Ελληνικά blog που συμμετέχουν:






(αρκετή συμμετοχή ε;;; γιούπι!! )  









Οσοι θέλετε να συμμετέχετε πείτε να σας προστεθείτε στη λίστα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: