Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Λέω αλήθεια

Την προηγούμενη βδομάδα είδαμε ένα παιδάκι στο δρόμο χωρίς μαλλιά
Η Αννα με ρώτησε γιατί το παιδάκι αυτό δεν έχει μαλλιά (ευτυχώς είμασταν στο αυτοκίνητο γιατί αν είχε μπροστά στο παιδάκια αυτό το απορρημένο-αδιάκριτο ύφος απορίας, θα΄χα πανικοβληθεί)
Αιφνιδιάστηκα,.. της είπα ότι είναι άρρωστο και τα φάρμακα που παίρνει για να γίνει καλά, είναι τέτοια που δεν πρέπει να'χει μαλλιά για να μην πηγαίνουν μικρόβια... (μη βαράτε)

προβληματίστηκε πολύ... με ρώταγε, ξαναρώταγε, κοίταγε τα μαλλιά της και ήρθε και μου είπε ότι αν γίνεται να βάλουμε ένα λαστιχάκι στα μαλλιά της σφιχτά, σφιχτά, και να κόψουμε την κοτσίδα να τη στείλουμε στο παιδάκι..

η μάνα μου μου τάχωσε ότι την αγχώνω και ότι την προβληματίζω με θέματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί...
έκανα βλακεία;; πώς να το σώσω;;

Εγω μπήκα στο ίντερνετ και είδα περί hair donation και αν επιμείνει θα το μεθοδεύσω

11 σχόλια:

Μαρινα είπε...

Πιστευω οτι της εδωσες μια παρα πολυ καλη απαντηση και το οτι προβληματιστηκε και σου ειπε να κοψει τα μαλλια της για να τα δωσει στο παιδακι,σημαινει οτι ειναι ενα ευαισθητο παιδι το οποιο σκεφτηκε αρκετη ωρα το γεγονος αυτο.Καθολου μην μετανιωνεις για την απαντηση σου στο ερωτημα της.Ειναι ευκαιρια να της διδαξεις το θεμα της υγειας και του δεδομενου που εχουμε επ'αυτου.

Ρεβεκκα είπε...

η απαντηση σου ητν συντομη,απλη κ κατανοητη στην κορη σου.οταν ρωτανε τα παιδια η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει παντα να απανταμε με ειλικρινεια.εκανες πολυ καλα και βεβαια με συγκινησε η απαντηση της μικρης.εχει ευαισθησιες...

Σοφία είπε...

Η αντιδραση της Αννας μου θυμιζει αυτο:
http://www.greektube.org/content/view/1707/2/


Νομιζω μια χαρα τα ειπες...

Ανώνυμος είπε...

mia xara ta eipes,kai vevaia na dieykrinisoume oti yparxou n kai astheneies pou prosvaloun to trixwto ths kefalhs kai oxi mono kai as elpisoume kati tetoio na einai h telos pantwn to paidaki na einai mia xara se ligo kairo kai me polla polla mallia...shmera htan ayto kai ayrio kati analogo,einai ston kosmo tetoies eikones,den mporoume na tis kruvoume...paidia einai oxi xaza....

Ανώνυμος είπε...

Αχ ψυχούλα μου... Έχεις ένα υπέροχο πλασματάκι!! Πιστεύω πως έκανες καλά και της είπες την αλήθεια.

sofia είπε...

epeidi kai emeis pername kati analogo me tin mama mou i opoia itane polu konta me tin mikri mou prin tin arrwstia...apla kai egw lew tin alithia. Einai polu glukia i antidrasi tis Annoulas kai bravo sou pou megalwneis ena tetoio paidi. I Anastasia sxedon 3 paei stin mama mou, tis xaideuei to kefali..tis leei oti einai omorfi...tis dinei sunexeia na trwei apo to fai tis kai prosexi polu otan tin agkaliazei....deixnei tromeri truferotita kai me sugkinei para polu!!

Elena είπε...

Γιατι εγραψες τη σημειωση με μικρα γραμματα? Ειναι τιμη σου που το σκεφτηκες!!

Ελενα είπε...

Μπράβο σου που της εξήγησες απλά και χωρις παραπάνω "περιτύλιγμα" όσα ακριβώς έπρεπε. Τα παιδιά νομίζω πρέπει να διαχειρίζονται και τα καλά και τα κακά... δυστυχώς. Δεν γίνεται να τα κρατάμε σε γυάλα και με το να τους κρύβουμε την πραγματικότητα απλά ενθαρρύνουμε μια πλαστή πραγματικότητα χωρίς ζωή, χωρίς αλήθεια.. Η σκέψη της ήταν πραγματικά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!

efi είπε...

ax το μωρο μου ,συγκινηθηκα με την απαντηση καλα εκανες και ειπες την αληθεια και εγω που το σκεφτομαι εαν η αννα μαρια 20 μηνων τωρα με ρωταγε το ιδιο θα ελεγα

sofia είπε...

simera thimithika to parapanw mou post...isos telika den tha eprepe na leme sta paidia oli tin alithia.
Bgika eksw me tin mikri mou kai tis lew...bale tin zaketa sou..leei..oxi giati?...lew giati tha arrwstiseis...arxise na klaei me lugmous...den katalaba ti egine..otan telika tin iremisa rwtaw..ti epathes giati klais..kai mou apantaei..den thelw na arrwstisw opws i giagia.Stenaxwrethika para polu...

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

καλό είναι να προβληματίζουμε τα παιδιά μας από νωρίς για να γίνουν σκεπτόμενοι άνθρωποι. Γνωρίζοντας την αλήθεια την επόμενη φορά δεν θα κοιτάει με περιέργεια, αντιθέτως θα χαρίζει χαμόγελα. Μπράβο μαμά! και ένα μεγάλο μπράβο στην μικρή σου για την ευαισθησία της.