Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θέατρο: ο Πινόκιο στο Ακροπόλ

Το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε με την Άννα (7,5) και την Ερατω (3,5) στο κέντρο της Αθήνας στο θέατρο Ακροπόλ για να δούμε τον Πινόκιο
Το Ακροπόλ ειναι από τα αγαπημένα μας θέατρα σαν χώρος και από τότε που πηγαίνουμε σε παιδικό θέατρο -τα τελευταία πέντε χρόνια- ειναι κάθε χρόνο must προορισμός. Φέτος ανέβασε μια πολυ γνωστή ιστορία, αυτή του Πινόκιο. Μας άρεσε αρκετά, οι δυο ώρες στο θέατρο πέρασαν πολυ ευχάριστα, δεν είχε καμία τρομακτική σκηνή ή φωνές που δεν αρέσουν καθόλου στην Ερατώ και το “χω πάντα έννοια. Η ιστορία ήταν δομημένη ετσι, ώστε τα μικρά παιδια να καταλαβαίνουν, τα μεγαλύτερα περισσότερα και οι ενήλικες ακόμη περισσότερα, ώστε να μη βαριέται κανεις. Επίσης η μουσική του έργου ειναι ζωντανή, ο σουπερ ταλαντούχος Απόλλων Ρέτσος και άλλοι δυο μουσικοί ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους επί σκηνής και αλληλεπιδρούν με την εξέλιξη της ιστορίας.
Βέβαια πιστεύω οτι η παράσταση αυτή ήταν αρκετά «απλή». Θα ηθελα για παράδειγμα να  χρησιμοποιηθούν περισσότερο οι υποδομές του θεάτρου. Ο Πινόκιο «πετάει» μονο σε μια σκηνή, η οποία πιστεύω οτι θα μπορούσε να ειναι πιο φαντασμαγορική. Βέβαια κατι τέτοιο πολλες φορές ειναι δικοπο μαχαίρι και φοβίζει τα παιδια αλλα… το περίμενα!
Στο τέλος της παράστασης τόσο ο Πινόκιο οσο και η νεράιδα (δυο πολυ ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ο Γιάννης Σαρακατσάνης  και η Κατερίνα Γερονικολού) έρχονται στο φουαγιέ και μιλούν και φωτογραφίζονται με τα παιδια.
Περάσαμε ωραία και σας το προτείνουμε!
Περισσότερες πληροφορίες: www.acropoltheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: