Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Έναρξη σεμιναρίων «Εκπαιδεύοντας τους Γονείς»

Αγαπητοί φίλοι

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της Σειράς Σεμιναρίων με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τους Γονείς»

Στις 10 Μαΐου 2009, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στο Χωρέμειο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σεμινάριο βασικών πληροφοριών για γονείς - Φυσιολογική Ανάπτυξη παιδιών αλλά και Νευροαναπτυξιακά θέματα - Μαθησιακές δυσκολίες και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και με τη συνεργασία ιατρών του Κέντρου Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Κύπρου.

Θα αναπτυχθούν από έγκριτους επιστήμονες, αναλυτικά και κατανοητά, θέματα γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της γέννησης, τόσο ως προς την σωματική αλλά και την πνευματική / γνωσιακή ανάπτυξη, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα θα έχει σύντομα θέματα όπως βάρος, ύψος, ομιλία, βάδιση, γνωσιακή και συμπεριφορική ανάπτυξη, ύπνος, εκπαίδευση τουαλέτας, συμπεριφορά γονέων προς τα παιδιά, άγχος αποχωρισμού αλλά και πολλά άλλα θέματα.

Επίσης θα περιλαμβάνει θέματα εμβολιασμών, διατροφής, μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, δυσαριθμησίας, νοητικών ικανοτήτων, διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, αυτισμού, υπερκινητικότητας και θα απαντηθούν πρακτικές ερωτήσεις των γονέων.

Στόχος μας είναι να αναλυθούν τα θέματα, σε υψηλό επίπεδο αλλά με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν καταρχήν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των γονέων αλλά και να μας προβληματίσουν αναφορικά με την στάση απέναντι στα παιδιά μας.
Θέλουμε να είμαστε κοντά στους γονείς, εγκαινιάζοντας μια καινούργια μορφή επικοινωνίας μαζί σας.

Είμαστε ανοικτοί σε ερωτήσεις που μπορούν να τεθούν και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση drdimi@yahoo.com

Διάρκεια 11π.μ. με 2 μ.μ.

Είσοδος Δωρεάν.

Θα δοθούν διπλώματα - βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Δρ Δημήτρη Δημητρίου Παπαβασιλείου – Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολόγο Dimitris Dimitriou στο facebook , στην ιστοσελίδα www.paidiatriki.com ή στο τηλ. 6947908479 ώρες γραφείου.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα τελικά στοιχεία του προγράμματος και θα εκτιμούσαμε αν μπορούσατε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας, παρόλο που αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Ειδικοί και εκπαιδευτικοί είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν επίσης το σεμινάριο, καθώς θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες εργαστήρια αναφορικά με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν υπάρχει δυνατότητα εκ μέρους σας, παρακαλώ ενημερώστε γνωστούς που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται ή έχουν μικρά παιδάκια.

Σας ευχαριστούμε

Πηγη: www.familyclub.gr
Δημοσίευση σχολίου