Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Φιλενάδες για καφέ

Την Τρίτη 21 Σεπτέμβρίου, θυμηθήκαμε μια εβδομαδιαία συνήθεια που είχαμε αφήσει! Πήγαμε για καφέ με τις φιλενάδες μαμάς και κόρης. Είχε πολύ πλάκα γιατί τα πιτσιρίκια έφτασαν τα 5 από 3 που ήταν πέρισυ λόγω των δύο new entered: Ερατώ και Άγγελος (με σειρά εμφάνησης)
Η πιο αστεία στιγμιότυπο της εμφάνισης ήταν όταν: η Αθηνά εχέσθην και έπρεπε να πάει στην τουαλέτα προς αλλαγήν με τη μαμά της και τον  Αγγελο στο sling, εγω θήλαζα την Ερατώ και κοίταγα και τη Ρηγίνα και ταυτόχρονα χτύπησε το "κινητο" ότι η Άννα θέλει να φύγει από τον παιδότοπο... πολύ πλάκα είχε... τσιτωθήκαμε λίγο, μας χρειαζόταν γιατί πολύ είχαμε χαλαρώσει
Του Άγγελου του είχε ανοίξει η όρεξη


Τα κορίτσια έπαιξαν, και μαζί και χώρια, χόρεψαν

όπου μας έκανε παρατήρηση ο σεκουριτάς ν αμην τραβάω φωτο... (αν είναι δυνατόν... έχω έναν σκληρό φωτογραφίες από το ΙΚΕΑ)
Μακάρι να το ξανα-καθιερώσουμε... μπορεί να κάτσαμε κανα 5άωρο, όμως η πραγματική συζήτηση διήρκησε ... κανα 20άλεπτο... όλο στο τρέξιμο είμασταν πάλι!

Ξεκινήσαμε σχολείο!

Τη Δευτερα 13 Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε το σχολείο... Ξεκινήσαμε... που λέει ο λόγος. Η δασκάλα ( με την οποια πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο) μας είπε ότι θα γίνει αγιασμός, αλλα δε σας εγγυόμαι τίποτα για μετά... Παραξενεύτηκα η αλήθεια είναι... δηλαδή αντε και αγιαστήκαμε. Μετά;;; σπίτια μας;; μέχρι νεοτέρας;
Πολύ με είχε κουράσει αυτή η αβεβαιότητα... θα πάμε, δε θα πάμε... αντε να δουμε! Η Άννα μου έλεγε "πιστεύω ότι δε θα με πάρουνε" και κάθε φορά που έπαιρνα στο σχολείο τηλέφωνο ρωταγε "με πήρανε;;"
Με αυτά και μ'αυτά... εγινε ο αγιασμός τη Δευτέρα στο σχολείο και τη συνόδευσε ο μπαμπάς της

Εκεί ήταν και ο Δήμαρχος που μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, και έβγαλε και την προεκλογική του ομιλία ότι προσπαθούν και παλεύουν με τέρατα... ότι... ότι... ότι
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, ήταν ότι θα την πάρουν αλλα σε άλλο σχολείο, όχι σε αυτό που έγινε ο αγιασμός ... 

Μετά τον αγιασμό, πήγαν παιδική χαρά με τη χαρά ότι θα την πάρουν στο σχολείο που ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα λόγω έλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η επόμενη Δευτέρα ήρθε, και στις 20 Σεπτεμβρίου πήγε για πρώτη μέρα σχολείο. Προνήπιο.


και να λοιπόν η φωτογραφία από το προνηπιάκι μου!! Θυμάμαι που έβλεπα άλλα παιδάκια σε φωτογραφία από την πρώτη μέρα στο σχολείο τους και αναρωτιόμουν πώς θα είναι η δική της μέρα!!

Πήρα και εγω άδεια από τη δουλειά  για να τη συνοδεψω.
Πήγαμε εκεί, πολλά παιδάκια έκλαιγαν και εκείνη ψάρωσε. Μας είπε ότι μάλλον θα κλάψει και ο Γιώργος της είπε ότι αν θέλει να κλάψει, μπορεί και αν θέλει να φύγουμε πάλι μπορεί να μας το πει.
Είπε ότι δε θέλει να φύγουμε και της είπαμε να κάτσουμε έξω. Μετά από λίγο μας είπε να φύγουμε.

Ετσι κύλησε και όλη η εβδομάδα. Θέλει πολυ  να πηγαίνει σχολείο αφού όταν δεν κοιμάται, εχουμε βρει καινούργια απειλή, ότι αν δεν ξεκουραστεί... δε θα πάει σχολείο.. και πιάνει!!!

Καλή αρχή μικρό μου...

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

3 μηνών

Πέρασε ακόμα ένας μήνας για τη μικρή μου Ερατώ.


Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου θα κάνουμε και το 2ο εμβόλιο.
Της αρέσει πολύ η παρέα. Κάθεται αρκετή ώρα στο ρηλάξ και βλέπει τη γιαγιά που μαγειρεύει.
Σκάει ενα τεράστιο πολύ γλυκό χαμόγελο σε όποιον της μιλάει.
Δεν της αρέσει καθόλον και φοβάται να την πιάνουν αγκαλιά ανάποδα (να κοιτάει μπροστά). Τεντωνει τα χεράκια και ποδαράκια σαν να προσπαθεί να γατζωθεί και κλαίει.
Δεν της αρέσουν οι κίκο οι πιπίλες οι λεπτές, αλλα η καουτσούκ της ίδιας εταιρείας και οι Tommee Tippee.
Επειδή έχω ξεκινήσει δουλειά, τρώει 2 γεύματα από το μπουκάλι. Την ταϊζω στις 6.30-7.00 και φεύγω εκείνη κοιμάται μέχρι τις 8. Κατά τις 11.00 (!!) κλαίει για φαγητό, όπου τρώει από το μπουκάλι 150g γάλα που έχω βγάλει. Μετά περιμένει να γυρίσω στις 14.00 για να ξαναφάει.
Εχει δηλαδή  κάνει τη νύχτα μέρα από πλευράς φαγητού. Τη νύχτα ξυπνάει κάθε 3 ώρες για να φάει, ενώ τη μερα που λείπω, προτιμάει να μη φάει από το να φάει από το μπιμπερό..
.
Η Άννα είναι αρκετά γλυκειά μαζί της, αλλα δείχνει την αγάπη της λίγο έντονα. Της κουνάει το ρηλάξ πολύ δυνατά, τη σφίγγει, παίζει ταμπούρλο στην κοιλιά της, την αγκαλιάζει δυνατά, της βάζει τα μαλλιά της στη μούρη, της γλύφει το κεφάλι και πολλα άλλα τέτοια!!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τραμπολίνο

Κοντά στο σπίτι μας, είναι ένας παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια.
Κάποιοι παλιοί αναγνώστες του blog θα θυμάστε την Αννα, πριν δύο χρόνια. να σκαρφαλώνει και να κάνει τσουλήθρα.

Φέτος, φέραν ένα μεγάλο τραμπολίνο στο οποιο πας πιο ψηλά από ότι στα άλλα και ο χειριστής σε κατευθύνει να μην βγεις εκτός πανιού. Αυτό κάπου το είδα πως λέγεται bungee trampoline. Η Άννα φυσικά το καταευχαριστήθηκε.
Από ψηλά μας φώναζε "Δε φοβάμαι καθολου", επειδή πριν ανέβει τη ρώταγα αν φοβάται και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν το μετάνιωσε...
Να και ένα βιντεάκι

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το τραγούδι

Το τραγούδι του καλοκαιριού για φέτος, μετά από πολλή δυνατό συναγωνισμό, ανακύρήσσεται το
Baby I want you like last summer!
Το τραγουδαμε στο αυτοκίνητο:

Στο ντούζ:

και μου είπε ότι αν η δασκάλα τη ρωτήσει να της πει τραγούδι, θα πει αυτό :)