Για τη διακόσμηση των τραπεζιών της βάπτισης, ήθελα να φτιάξω κάτι πολύ απλό και εύκολο. Τα χρώματα της βαπτισης ήταν ροζ και λαχανί, οποτε δε χρειαζόμουν απαραίτητα χρωματιστά λουλούδια και περιορίστηκα σε απλή πρασιναδα.
Οταν συζήτησα με τη φίλη Μαριάννα για το στολισμό των τραπεζιών, της είπα την ιδέα να φυτέψω φακές, και μου λέει "γιατί δε βάζεις στάρι που κάνει πιο ωραίο πράσινο;;" Αποφάσισα λοιπόν να διαλλέξω κάποιο αγροστώδες.
ετσι και έγινε λοιπόν.
και να πως:
3 βδομάδες πριν την ημέρα που ήθελα να τα στολίσω, αγορασα από το σουπερ μάρκετ στάρι (αυτό που βάζουν στα κόλυβα)
τα μούλιασα στο νερό για 8 ωρες (νομίζω και 10 ώρες θα'ναι μια χαρά). Σε αυτό το σημείο ο σπόρος διογκώνεται και ετοιμάζεται για να εκπτυχθεί ο βλαστός του και η ρίζα
Τα τοποθετούμε στα γλαστράκια στα οποία έχουμε βάλει βαμβάκι (ή χωμα)
τα σκεπάζουμε ένα - ένα με σελοφάν. Αν δε στέκεται βάζουμε και ένα λαστιχάκι.
Περιμένουμε να μεγαλώσουν βάζοντας τα σε φωτεινό μέρος και ποτίζοντάς τα με λίγο νερό πρωί και βράδυ
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και τις πολύ θρεπτικές ιδιοτητες του χυμού που γίνεται από αυτόν τον βλαστό!!! εγω δεν το ήπια, απλώς το στόλισα
Οταν συζήτησα με τη φίλη Μαριάννα για το στολισμό των τραπεζιών, της είπα την ιδέα να φυτέψω φακές, και μου λέει "γιατί δε βάζεις στάρι που κάνει πιο ωραίο πράσινο;;" Αποφάσισα λοιπόν να διαλλέξω κάποιο αγροστώδες.
ετσι και έγινε λοιπόν.
και να πως:
3 βδομάδες πριν την ημέρα που ήθελα να τα στολίσω, αγορασα από το σουπερ μάρκετ στάρι (αυτό που βάζουν στα κόλυβα)
τα μούλιασα στο νερό για 8 ωρες (νομίζω και 10 ώρες θα'ναι μια χαρά). Σε αυτό το σημείο ο σπόρος διογκώνεται και ετοιμάζεται για να εκπτυχθεί ο βλαστός του και η ρίζα
Τα τοποθετούμε στα γλαστράκια στα οποία έχουμε βάλει βαμβάκι (ή χωμα)
τα σκεπάζουμε ένα - ένα με σελοφάν. Αν δε στέκεται βάζουμε και ένα λαστιχάκι.
Περιμένουμε να μεγαλώσουν βάζοντας τα σε φωτεινό μέρος και ποτίζοντάς τα με λίγο νερό πρωί και βράδυ
Τη 2η μέρα είναι πολύ εμφανής η έκπτυξη του ριζιδίου και του βλαστού |
Μετά από 1 εβδομάδα τα γλαστράκια είναι έτοιμα | \ |
8 σχόλια:
Σε παρακαλώ να δώσεις info για τα τυρομπαλάκια! χεχεχε
Καταπληκτικα!Συγχαρητηρια!!!
Φανταστικό!!Πως με τόσο απλά υλικά γίνεται κάτι τόσο όμορφο!!!Σιγουρα θα το κανω και εγώ! Να χαιρεσαι τα παιδάκια σου και να σου ζήσει η νεοφώτιστη!!!
Eπειδη ειναι καταπληκτικα και η ιδεασ ου ηταν πολυ εξυπνη θα ηθελα να σε ρωτησω αν τα φυτεψω στο χωμα βαζω πρωτα χωμα και τα σπορακια απο πανω ή τα καλυπτουμε? Και κατι τελευταιο: ποσο καιρο κρατανε αυτα τα γλαστρακια?
Ευχαριστω!
μιμικα
θεικο!
Είναι απίστευτη και πολύ όμορφη η ιδέα. Έχω ήδη κάνει τη βάπτιση αλλά είναι καλή ιδέα και για παιδικά γενέθλια. Θα το κάνω και για να δείξω στην Έμιλυ (2 χρονών) πως μεγαλώνουν τα φυτά. Ευχαριστώ για την ιδέα. Να σας ζήσει το νεοφώτιστο.
Υλικά:
500 g φέτα
250 g ανθότυρο
250 g ξυνή μυζήθρα
4 κουταλιές της σούπας μαυρες σταφίδες
1/2 ματσάκι άνιθο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ τα τυριά και ρίχνεις σιγά σιγά όλα τα υλικά (δε θέλει πολύ) πλάθεις το μίγμα σε μπαλλάκια και τα στρυφογυρνάς μέσα σε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο.
Είναι πολύ ευκολο δε θέλει τίποα άλλο ούτε λάδι, ούτε αλάτι ούτε τίποτα.. όπως στο λέω.
Εισαι απιθανη!!!
Δημοσίευση σχολίου