Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Michelangelo βόλτα

Ακριβώς πριν 2 χρόνια και 1 μέρα είχαμε ξαναπάει (στο ίδιο ξενοδοχείο μόνο με την Αννα μόλις 3 χρόνων) δείτε εδω.
Το Sensimar Michelangelo είναι ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία (κατά τη γνώμη μου) στην Κω. Είναι σε απίστευτη τοποθεσία, ήσυχο και πολύ καθαρό. Πήγαμε σήμερα για να περάσουμε εκεί το πρωινό μας.
Η Ερατώ με το που βλέπει νερό, τρέχει να πέσει μέσα... αυτό που μας σώζει είναι που καίγεται  και μειώνει ταχύτητα κλαίγοντας

  

ο Γιώργος με την Ερατώ κάνουν βουτιές 

τί θα παραγγείλουμε μπαμπά;;;
(το μπαράκι της πισίνας έχει 2 πλευρές με σκαμπώ μέσα στην πισίνα και τζακούζι!!)



δίπλα στην παιδική πισίνα, έχουν βάλει παιδική χαρά

Αννα και Ελενα χαλαρώνουν στη μικρή πισίνα




3 - 3 στο jacuzzi 3-3

η Αννα και η φίλη μας η Ελενα!!



Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

o αρακάς

Ο αρακάς είναι όσπριο, και όχι λαχανικό μια και ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων (Fabaceae) οποτε περιμέναμε μέχρι να κλείσει χρόνο για να δοκιμάσει :)

Ηρθε λοιπόν η ώρα (επιτέλους)
στη θέα του αρακα ήταν λίγο επιφυλακτική

αλλα μόλις δοκίμασε της άρεσε και ανυπομονούσε για την επόμενη μπουκίτσα





πλάκα δεν έχει;;
να και 3 της Άννας μπόνους
(που κάποιες μέρες μου κάνει νερά με τον αρακά)





Μέρα καλοκαιριού

Να ρωτήσω κάτι;; του παιδιού μου τα δόντια είναι στραβα;;; ή δεν πειράζει θα μεγαλώσει η πάνω γνάθος και θα ανοίξει;; για κοιτάξτε πως είναι τα δόντια της. η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχώ, γιατί ακόμα και αν τα πρώτα δόντια είναι στραβά ξέρω ότι δε σημαίνει αυτό τίποτα για τα μόνιμα δόντια και επίσης δεν κάνει κάποια συνηθεια που να επηρεάζει άσχημα τις γνάθους της ώστε να πρέπει να την κόψει (πχ πιπίλα, μπιμπερό, δάχτυλο κτλ κτλ) οποτε... απλώς με απορία ρωτάω ξέροντας ότι ακόμα και αν είναιδεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό :) :)

 




Επειδή εδω και λίγες μέρες είμαστε μακρυά από τη γιαγιά, η οποία έχει πάθει στέρηση, ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες

Η Αννα με τις φίλες της στην παραλία

Η Ερατώ μόνη στη σκιά του δέντρου




η φίλες πιά Έλενα και Ερατώ πάνε βόλτα στην παραλία













Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Βιβλίο Ευχων

Το βιβλίο ευχών για τη βάπτιση της Ερατώς

Για όσους δεν ξέρουν, που σίγουρα όλοι ξέρετε, το βιβλίο ευχών είναι ένα τετράδιο που οι καλεσμένοι γράφουν μια ευχή για το μωρό και το κρατάς ως ενθύμιο


Ηθελα να είναι με λευκές σελίδες χοντρές. Πήρα ένα τετράδιο ιχνογραφίας


Διάλλεξα ένα ύφασμα που να ταιριάζει στα χρώματα της βάπτισης και το κόλλησα με ατλακόλ πάνω στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο. Ξέρετε, η ατλακόλ μπαίνει και από πάνω από αυτό που θέλουμε να κολλήσουμε, όχι μόνο από κάτω.


Το στερέωσα με συνδετηρες γύρω γύρω μέχρι να στεγνώσει

Το σημείο η πλευρά του υφάσματος που ήταν πάνω στο σπιράλ ήθελε ένα γαζάκι, αλλα για να μη βγάλω τη ραπτομηχανή στη μέση, το δίπλωσα και το κόλλησα με ατλακόλ, ωστε να μη φαίνονται ξέφτια (κάνει και "γαζί" η ατλακόλ )


Από τη μέσα πλευρά δε φαίνεται πολύ ωραίο το ύφασμα κολημμένο, γιαυτό απλώνουμε κόλλα ατλακόλ και στην απομέσα πλευρά και κολλάμε πάνω με προσοχή την τελευταία σελίδα, το ίδιο κάνουμε και στην αρχή που κολλάμε στο εξώφυλλο την πρώτη σελίδα


 Σχεδίασα τα γράμματα που ήθελα σε felt (τσόχα) και τα έκοψα. Σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή, στα μη συμμετρικά γράμματα, πχ Ε, Ρ. Πρέπει να τα σχεδιάσουμε ανάποδα από ότι τα θέλουμε, αλλιώς θα φαίνονται οι γραμμές του μολυβιού
 τα κολλάμε στο σημείο που θέλουμε χρησιμοποιώντας ατλακόλ. Εμένα μου άρεσε να αλληλοκαλύπτονται. γίνεται να κόψουμε και μικρότερα και να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Στο τέλος κόλλησα μια κορδέλα στην αρχή ώστε να μη φαίνονται οι ατέλειες, και πέρασα ύφασμα και κορδελάκια στο σπιράλ.


Σας αρεσει;