Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Καλοκαίρι στο Βουνό ή αλλιώς Montana Hotel Καρπενήσι


Έχουμε την τύχη να μπορούμε να κάνουμε μπάνια στη θάλασσα όλο το καλοκαίρι. Οπότε όταν μας δίνεται η ευκαιρία για διακοπές, προτιμάμε κάτι διαφορετικό (όπως όλος ο κόσμος. αυτό δε σημαίνει διακοπές; να κάνεις κάτι άλλο από αυτό που κάνεις κάθε  μέρα). Έτσι για φέτος διαλέξαμε βουνό, το Καρπενήσι.


Ξεκινήσαμε τη διαμονή μας διστακτικά γιατί παρόλο που ξέραμε ότι το ξενοδοχείο αυτό είναι άξιο λόγου και επίσκεψης και το είχαμε στα υπόψιν πολλά χρόνια, πέσαμε πάνω σε κάποιες κριτικές που έλεγαν ότι το τωρινό Montana δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ... Και όμως διαψεύσθηκαν.

Το ξενοδοχείο Montana  σε υψόμετρο 1200μ είναι πραγματικό κόσμημα, βλέποντας το ειδικά μετά το κουραστικό ταξίδι (όταν έχεις τρία παιδιά όλα τα ταξίδια είναι μακρυνά). Φτάνοντας, το μάτι σου, αφού χορτάσει η θέα στο βουνό, πέφτει στην παιδική χαρά, ένας πολυ προσεγμένος χώρος με μαλακό δάπεδο και πολύ ωραία θέα !


Ενα επίσης ενδιαφέρον σημείο στην είσοδο του ξενοδοχείου που μας έδωσε την αφορμή να πούμε διάφορα για τα αρωματικά φυτά, είναι ένα μικρό μποστανάκι όλο μυρωδιές!




Μπαίνοντας στην είσοδο, στο δεξί σου χέρι είναι μια τεράστια πισίνα που το καλύτερό της (όπως πρώτα παρατήρησαν τα κορίτσια ) ειναι οτι εχει γεφυράκι για βουτιές! Κοιτάξαμε γύρω γύρω να δούμε το αντιπαθητικό καρτελάκι που έχουν τα ξενοδοχεία ότι οι βουτιές απαγορεύονται και ....yes!! Δεν υπήρχε πουθενά! Βουρ λοιπόν για βουτιές !

Δίπλα στην πισίνα, είχε μια παιδική χαρά όχι τόσο φαντεζί όσο αυτή της εισόδου, πιο μικρή, αλλά.. τη δουλειά της την κάνει



Το δωματιο ηταν απλο σε παραδοσιακό ύφος, αρκετά μεγάλο αλλα τίποτα το ιδιαίτερο.

Το ξενοδοχείο γενικώς όταν πήγαμε εμείς είχε λίγο κόσμο και μπορούσαμε να κινούμαστε πολυ άνετα, οι κοινόχρηστοι χώροι ηταν "για  μας" αλλά λειτουργούσαν όλοι, δεν είδαμε κλειδωμένες πόρτες. Μπορούσες να κάτσεις σε οποίο σαλονάκι ήθελες, με παίξεις στα παιχνίδια του εσωτερικού παιδότοπου (μη φανταστείτε τιποτα φοβερές εγκαταστάσεις, ένας μικρός χώρος με 5-6 παιχνιδάκια )


Επειδή το ξενοδοχείο την περίοδο που εμείς το επισκευτήκαμε δεν είχε πολύ κόσμο, το δείπνο ήταν σερβιριζόμενο και όχι μπουφέ, που φυσικά δε μας πείραξε καθόλου, γιατί ο ευγενέστατος σερβιτόρος μας έφερνε σε γενναιόδωρες ποσότητες ό,τι του παραγγέλναμε, και τρώγαμε το φαγητό μας (ορεκτικό - κυρίως πιάτο - επιδόρπιο) σωστά μαγειρεμένο και με προσεγμένη εμφάνιση.






Το Montana είναι από τα πιο παλιά ξενοδοχεία spa στην Ελλάδα νομίζω, τουλάχιστον εγω αυτήν την εντύπωση έχω. Οποτε δεν παραλείψαμε τη χρήση της πισίνας με το υδρομασάζ που είχε λίγο κρύο βέβαια αλλα για λίγο ήταν ωραία, και επίσης επιτρεπόταν να μπαίνουν και τα παιδιά, φυσικά με την επίβλεψη των γονέων τους μια και η πισίνα γενικώς είναι ετσι και αλλιώς επικίνδυνη πόσο μάλλον αν έχει και δύνες.



Το Καρπενήσι ενδείκνυται για βόλτες και εκδρομές στη φύση. Το ότι η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή μειώνει την κούραση και σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις εξορμήσεις χωρίς γκρίνια. Για καλή μας τύχη, παρεϊτσα είχαμε τον αδερφό του συζύγου μου, με ένα μέρος από τα παιδιά του (ναι ναι σχεδόν τα μισα ;) ) και όπου πηγαίναμε φυσικά μας κοιτάγαν καλά καλά που αραδιάζαμε ένα τσούρμο παιδιά.

Το μέρος εκεί έχει φοβερές επιλογές για τα παιδιά. Δεν ξέρω αν ήμουν μόνιμος κάτοικος αν θα έλεγα το ίδιο, αλλα για 4-5 μέρες που πήγαμε εμείς, κάθε μέρα είχαμε πολλά να κάνουμε ώστε να ικανοποιούνται τα παιδιά.
Το πρώτο και καλύτερο κατά τη γνώμη μου μέρος είναι το River που αξίζει ξεχωριστή ανάρτηση.
Μια ακόμα λύση που επισκευτήκαμε και μας άρεσε ήταν το Ευήλιον που είχε και αυτό καφετέρια για τους γονείς και παιδότοπο με φουσκωτά για τα παιδιά.

Στην περιοχή είναι και το Saloon park που είναι σαν Ράντσο με άλογα και άλλες δραστηριότητες. Δυστυχώς όταν πήγαμε εμείς ήταν καθημερινή και περιοριστήκαμε στο να ταϊσουμε τα ελαφάκια

Περάσαμε ωραία στο Καρπενήσι, σίγουρα του χρόνου θα ξανα - κανονίσουμε κάποια εξόρμηση σε βουνό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: