Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Άννα και Θησέας

Χτες Κυριακή, είπα στην Άννα αν θέλει να ρίξουμε μια ματιά στα μαθήματα που έχει για αυριο. Συνήθως αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, γιατί διαφορετικά το "πληρώνουμε" διαβάζοντας συνεχώς και σκόρπια όλο το Σαββατοκύριακο. 
Δεδομένου ότι αύριο είναι μέρα διαγωνίσματος της είπα αν θέλει να δούμε κάποια πράγματα και μαζί. Το μάθημα της Ιστορίας ήταν για το Θησέα και το Μινωταυρο. Στο τετράδιο της ιστορίας είχε μια ερώτηση να απαντήσει, Το πρώτο σκέλος ήταν πώς η Αριάδνη βοήθησε τον Θησέα, και το δεύτερο σκέλος ήταν κρίσεως. Ζητούσε στα παιδιά να απαντήσουν τί πιστεύουν για τη βοήθεια της Αριάδνης, αν ήταν όντως τόσο σημαντική αφού πρώτα τους είχε πει για το πόσο σπουδαίος ήταν ο Θησέας με τόσους άθλους που είχε κάνει και ότι ήταν και γιός του Ποσειδώνα κτλ κτλ.

Περίμενα να μου πει ότι ο Θησέας είναι τόσο φοβερός και τρομερός που τί να μας πει και η Αριάδνη, σιγά τη βοήθεια και αυτός τα έβαλε με τρομερούς ληστές και νίκησε τέρατα κτλ κτλ...

Η Άννα είχε όμως άλλη γνώμη. Δεν της φάνηκε καθόλου εντυπωσιακή ούτε η βοήθεια που έχαιρε ο Θησέας από τον Ποσειδώνα ούτε η δύναμή του.

.....Πάλι καλά που δεν είπε ότι με βίσματα και μπάρμπα στην Κορώνη δουλειά δε γίνεται.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: