Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βόλτα στο παιδικό μουσείο

Το μήνυμα παιδιών ανά την Ελλάδα για το παιδικό μουσείο

Σήμερα το απόγευμα μια και ο πολύς αέρας δε θα μας αφηνε να χαρούμε την παραλία, αποφασίσαμε να πάμε στο κέντρο για βόλτα στην πλάκα και... παιδικό μουσείο


για το χώρο αυτό σας έχω γράψει και στο παρελθόν και μάλιστα τότε είχαμε κάνει και ένα βιντεάκι που μπορείτε να δείτε εδώ.

Σήμερα πήγαμε και με τα τρία παιδάκια,
Οι λόγοι επίσκεψής μας ήταν δύο
1) Το μουσείο αυτό καθεαυτό
2) Το οικογενειακό πρόγραμμα «Οικονομία: γνώση με... αξία» που κάνει το μουσείο σε συνεργασία με τη citibank και θα σας μιλήσω αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση

Το μουσείο έχει κάποιες θεματικές ενότητες που τα παιδιά παίζουν ανάλογα.
Πρώτα παίξανε στο δωμάτιο - εργοτάξιο
Εκεί  μπορεις να χτίσεις, να κουβαλήσεις, να βιδώσεις, να σχεδιάσεις και γενικώς να κάνεις το μάστορα. Η χαρά των αγοριών δηλαδή, αλλά και των κοριτσιών που είναι κατσαβιδάκιες (οι δικές μας)

Το επόμενο δωμάτιο ήταν το μαγαζάκι. Εκεί μπορείς να διαλέξεις τα ψώνια σου, φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, δημητριακά, απορρυπαντικά, ό,τι έχει ένα μπακάλικο είναι εκεί και σε περιμένουν. Φυσικά υπάρχει και το ταμείο με τον ταμία, που σε περιμένει να χτυπήσει στη μηχανή τα προϊόντα σου και να πάρει τα χρηματά σου, να σου δωσει ρέστα και να χτυπήσει στη ταμιακή μηχανή.
Ο ρολος του ταμία ήταν ο πιο περιζήτητος!

Ενα ακόμα δωμάτιο που μας κράτησε αρκετή ώρα, ήταν αυτό με το νερό. Λεκάνες μικρές και μεγαλύτερες γεμάτες με νερό, με το οποίο μπορείς να παίξεις άφοβα γιατί παρέχεται και ειδική ποδιά για να μη βραχείς. (Παρόλαυτά κάποιες μαμάδες δεν επέτρεπαν στα παιδιά να παίξουν εκεί γιατι πίστευαν ότι θα βραχούν πάραυτα... ασχολίαστο). Εκεί λοιπόν μπορείς να παίξεις με σαπουνόφουσκες, με την δύνη του νερού, να μάθεις πώς ποτίζονται τα χωράφια κτλ!


Στο παιδικό μουσείο μπορείς να παρακολουθήσεις και κάποιες δραστηριότητες. Τα κορίτσια συμμετείχαν στην παρασκευή μπισκότου και σε μια ακόμα κατασκευή.


Ενας ακόμα χώρος που δεν είχαμε δει την προηγούμενη φορά ήταν ένα δωμάτιο που ήταν αφιερωμενο στα ταξίδια του μουσείου στην Ελλάδα. Α δε σας το'πα; τις ελευθερες του ώρες το μουσείο βγάζει ρόδες και πάει σε μακρινά σημεία ωστε να το δουν και τα παιδιά που δε θα είχαν τη δυνατότηα διαφορετικά. Αυτό το δωμάτιο έχει λόγια παιδιών από την Ορεστιάδα, από τα νησιά, πολλές βαλίτσες και πολλά όνειρα!


Περάσαμε ένα πανέμορφο Σάββατο πρωινό και φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού!



1 σχόλιο:

Momma's daily life είπε...

αχ αυτο το μουσειο ειναι στα υποψη εδω και πολυ καιρό! απλα θελω να μεγαλώσει και ο μικρουλης λιγο για να καταλαβαινει καλυτερα!