Στης γιορτές προτιμάμε να δίνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα χειροποίητα δώρα γιατί εκτός του ότι είναι μοναδικά, έχουν άλλη αξία.Ακόμα μια ιδέα μπορείτε να δείτε εδω : Χειροποιητη κούπα
Αυτά τα Χριστούγεννα, διαλλέξαμε να φτιάξουμε το "Chocolate in a jar" Τί είναι αυτό;; είναι ένα μίγμα σοκολάτας ρόφημα. Αυτός που παίρνει το δώρο ανακατεύει τα υλικά και μπορεί να απολαμβάνει τη σοκολάτα του και να μας σκέφτεται :)
Τα υλικά που χρειάζονται για αυτήν την κατασκευή είναι
Βαζάκια διαφανή που κλείνουν αεροστεγώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαζακια μαρμελάδας, γλυκού κουταλιού, από πίκλες κτλ κτλ.
Κακάο
Σοκολάτα με περιεκτικότητα 80% και πάνω. Εγω χρησιμοποιησα την αγαπημένη μου σοκολάτα
Valrhona οπου την έξυσα με το μαχαίρι για να κάνει τρίμματα και πιο μεγάλα κομμάτια σοκολάτας
Ζάχαρη
Κορδέλες
Χαρτόνι κόκκινο και πράσινο
Εκτέλεση
Αφού πλύναμε τα βαζάκια πολύ καλά και τα αφήσαμε να στεγνώσουν αρχίσαμε να τα γεμίζουμε με τα υλικά. Τα βάζουμε με το σκεπτικό της εξωτερικής εμφανισης του βάζου.
Δηλαδή να φαίνονται τα υλικά σε στρώσεις.
Πρώτα βάζουμε τη ζάχαρη (περίπου 50 g) μετά το κακάο (50g) μετά πάλι ζάχαρη (50g) και μετά γεμίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας.
Εναλλακτικά κάποιος μπορεί να βάλει marshmallows ή peppermint candies.
Σε κάθε στρώση ζάχαρης και κακάο που βάζουμε πατάμε με ένα κουτάλι ή με την πρέσσα του espresso ωστε να μην έχει μείνει πολύ αέρας στα υλικά και να μην ανακατεύονται τα υλικά.
Κόβουμε τα χαρτάκια στρογγυλά και γράφουμε τα υλικά που περιέχονται και τις οδηγίες χρήσης.
Εγω έγραψα " Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπωλ, και απολαυστε 2 κουταλιές από το μίγμα σε μια κούπα βραστό νερό. Προαιρετικά προσθέστε γάλα"
Τυλίγουμε το βαζάκι με τις κορδέλες και φτιάχνουμε φιόγκους
Αυτά τα Χριστούγεννα, διαλλέξαμε να φτιάξουμε το "Chocolate in a jar" Τί είναι αυτό;; είναι ένα μίγμα σοκολάτας ρόφημα. Αυτός που παίρνει το δώρο ανακατεύει τα υλικά και μπορεί να απολαμβάνει τη σοκολάτα του και να μας σκέφτεται :)
Τα υλικά που χρειάζονται για αυτήν την κατασκευή είναι
Βαζάκια διαφανή που κλείνουν αεροστεγώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαζακια μαρμελάδας, γλυκού κουταλιού, από πίκλες κτλ κτλ.
Κακάο
Σοκολάτα με περιεκτικότητα 80% και πάνω. Εγω χρησιμοποιησα την αγαπημένη μου σοκολάτα
Valrhona οπου την έξυσα με το μαχαίρι για να κάνει τρίμματα και πιο μεγάλα κομμάτια σοκολάτας
Ζάχαρη
Κορδέλες
Χαρτόνι κόκκινο και πράσινο
Εκτέλεση
Αφού πλύναμε τα βαζάκια πολύ καλά και τα αφήσαμε να στεγνώσουν αρχίσαμε να τα γεμίζουμε με τα υλικά. Τα βάζουμε με το σκεπτικό της εξωτερικής εμφανισης του βάζου.
Δηλαδή να φαίνονται τα υλικά σε στρώσεις.
Πρώτα βάζουμε τη ζάχαρη (περίπου 50 g) μετά το κακάο (50g) μετά πάλι ζάχαρη (50g) και μετά γεμίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας.
Εναλλακτικά κάποιος μπορεί να βάλει marshmallows ή peppermint candies.
Σε κάθε στρώση ζάχαρης και κακάο που βάζουμε πατάμε με ένα κουτάλι ή με την πρέσσα του espresso ωστε να μην έχει μείνει πολύ αέρας στα υλικά και να μην ανακατεύονται τα υλικά.
Κόβουμε τα χαρτάκια στρογγυλά και γράφουμε τα υλικά που περιέχονται και τις οδηγίες χρήσης.
Εγω έγραψα " Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπωλ, και απολαυστε 2 κουταλιές από το μίγμα σε μια κούπα βραστό νερό. Προαιρετικά προσθέστε γάλα"
Τυλίγουμε το βαζάκι με τις κορδέλες και φτιάχνουμε φιόγκους
5 σχόλια:
Eίναι πανέμορφα!!!
Μπράβο χρυσοχέρες μου!!!
Το πες και το 'κανες ε;;;;(ατακα απο τον "Γοη" που επαιζε πριν λιγο στην τιβι).Τελειααααα!
Καταπληκτικά! Και ως ιδέα και ως εκτέλεση!Συγχαρητήρια!!!Βέβαια τα χεράκια της Αννούλας είναι που δίνουν την έξτρα γλύκα και είναι όλο το μυστικό της επιτυχίας!
Αλήθεια, που βρίσκεις σε μπάρες, σοκολάτα Varhona?
Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία και νέες ευφάνταστες, γλυκές ιδέες!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια φίλες μου. Τη σοκολάτα τη βρίσκω στο ebay αλλα δεν παίρνω συχνά, μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και όταν φτιάχνω μους κτλ κτλ.
Υπάρχει και στο μαγαζί του Παρλιάρου
Σούπερ ιδέα αλλά και η υλοποίησή της! Μπράβο! Καλώς σε βρήκα!
Δημοσίευση σχολίου