Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Οι τούρτες

Για φέτος οι τούρτες ήταν 3.
Οι 2 για την ημέρα του πάρτυ και μια για ανήμερα των γενεθλίων της Αννας που την πήγε στο σχολείο να κεράσει τους φίλους της. Μας έφεραν και μια δώρο για να γιορτάσουμε και στο σπίτι αλλά αυτή δε μετράει, δεν έχω τη συνταγή.

Και οι 3 τούρτες ήταν με την ίδια λογική φτιαγμένες, αλλά με άλλο στολισμό.


Η τουρτα Νο 1
Φωτογραφία έχω μόνο 1 από το ψυγείο γιατί στο σχολείο δεν ήμουν για να βγάλω
Untitled
Την  ιδέα πήρα από το blog της Σοφίας Crafts and me
Έκανα το φοβερό κέικ από το site Συνταγές της παρέας που θα βρείτε εδω
Το κέικ αυτό, είναι ΤΕΛΕΙΟ!! είναι πολύ πολύ εύκολο, είναι πολύ μαλακό, και στέκεται άνετα μόνο του σαν τούρτα με μια απλή ganache από πάνω!
Εγω την κάλυψα με μερέντα, έβαλα γύρω γύρω πουράκια και από πάνω τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Δε δοκίμασα αλλά τα πιτσιρίκια μου είπαν ότι είναι η πιο ωραία τούρτα!!
πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ γλυκειά, αλλα... στα παιδάκια αρέσει!

Η τούρτα Νο 2 & τούρτα Νο 3


Για τις 2 αυτές τούρτες ασχολήθηκαν 3 άτομα (με εναλλαγές γιατί είχαμε και babysitting) ένα ολόκληρο πρωινό. Οπως και να το κάνουμε η ζαχαρόπαστα θέλει χρόνο.

Untitled
Το παν είναι να'χεις καλό βοηθό που να βοηθάει με τη ζαχαρόπαστα!!! να η ροζ είναι σχεδόν έτοιμη

Για παντεσπάνι χρησιμοποιήθηκε πάλι αυτό το κέικ.
Αφού βρήκαμε το μέγεθος της πιατέλας που θα μπει η τούρτα και βάση αυτού του μεγέθους το κατάλληλο ταψάκι για το κέικ, το φτιάξαμε, το ψήσαμε

Για το κέικ - παντεσπάνι

Υλικά:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 φλ. βραστό νερό

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Σημ: μη χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα γιατί μετά πρέπει οπωσδήποτε να το τουμπάρετε για να την ξεκολλήσετε και μπορεί το σχήμα να είναι πολύ ωραίο και έτσι

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Τα κοσκινίζουμε σε άλλο μπώλ ή στο μίξερ

Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'.

Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά στις αντιστάσεις ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.

Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10' να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

αφού κρύωσε καλά το χωρίσαμε στη μέση φτιάχνοντας 2 διαφορετικά "παντεσπάνια"Φτιάξαμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, για τη μια τούρτα λευκή για την άλλη σοκολάτα και τη στρώσαμε ανάμεσα



Τώρα σειρά είχε η ζαχαρόπαστα
Σύμφωνα για ακόμα μια φορά με αυτό το site , αλλά δεν έβαλα γλυκερίνη
Για τη ζαχαρόπαστα με τη δική μου παραλλαγή

Υλικά

  • 1 κιλό άχνη
  • 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό 
  • 3 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά.

2 Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.
Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.

3. Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη  σε περίπτωση που κολλάει  για να προσθέτουμε. Την ανοίγουμε σε φύλλο για να καλύψουμε τις τούρτες και για να κάνουμε σχήματα με τα κουπ πατ. Αν θέλουμε να κολλήσουμε ζαχαρόπαστα με ζαχαρόπαστα, λίγο νεράκι είναι αρκετό

Για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα με το κέικ, χρειάζεται βουτυρόκρεμα που γίνεται πανεύκολα
Μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε και μερέντα ή μαρμελάδα ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού

Για τη βουτυρόκρεμα (από εδω)

Υλικά

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη
  • 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα ή νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
  2. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. 

Για το χρωματισμό της ζαχαρόπαστας το καλύτερο είναι να προτιμήσετε χρώμα σε στερεή μορφή. Εγω είχα μόνο ροζ σε τζελ και τα υπόλοιπα το κλασσικό υγρό χρώμα
κίτρινο, μπλε και κόκκινο
Τα πουά τα έκανα αναμιγνύοντας ανα 2 και τα 3 χρώματα και πολύ καλή ανάμιξη. Μια σταγόνα απο κάθε χρώμα αρκεί.
Προσοχή θέλει πολύ καλό πλύσιμο στα χέρια όταν αλλάζετε χρώμα για να μη χρωματιζεται το καινούργιο χρώμα που θέλετε να φτιάξετε από το προηγούμενο

Είναι μπελάς σας το είπα από την αρχή!!

το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ καλή ανταμοιβή

Δημοσίευση σχολίου