Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ένας απλός τρόπος να δέσετε τα κορδόνια σας

Στο πρώτο παιδί μου, στην Άννα ενώ από μικρή ήξερε να ντύνεται να χτενίζεται και να πλένεται μόνη της, για καποιο λόγο το δέσιμο των παπουτσιών το είχαμε καθυςτερήςει. Ψάχνοντας σε διαφορα βιβλία που ασχολούνται με την αυτονόμηση των παιδιών και σε site που προτείνουν διάφορους τρόπους για να πετύχεις προς αυτόν τον τομέα βρήκα μια τεχνική να δένεις τα κορδόνια γρήγορη και πιο απλή ! 
Σε αυτό το άρθρο θέλω να σας δείξω έναν καινούργιο τροπο για το πως μπορούμε να δέσουμε τα κορδόνια μας με δυο μονο κινήσεις
Ειναι πολυ εύκολο να μάθετε και τα παιδια να τα δενουν ετσι !!
Κάντε το και εντυπωσιάστε του φίλους σας !
Το δέσιμο των κορδονιων βοηθά τα παιδια να αναπτύξουν την απλή κινητικότητα. Υπάρχουν αρκετα παιχνίδια και βιβλία στο εμπόριο με κορδόνια που παροτρύνουν τα παιδια να κάνουν φιόγκους. Αν δε θελετε να ξοδέψετε χρήματα μπορείτε σε ενα χοντρό χαρτόνι να κάνετε τρύπες σε δυο παράλληλες γραμμές και να περάσετε ενα μεγάλο κορδόνι ακριβώς οπως κάνουμε στα παπουτσια και να δείξετε στα παιδια πως να τα δένουν. Ανάλογα με την ηλικία μπορείτε να αριθμήσετε τις τρύπες στο χαρτόνι και να αφήσετε το παιδί να περάσει το κορδόνι πριν εξασκηθεί στο δέσιμο. 

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Πολυ καλο!!!Παντα μπροστα εισαι φιλεναδα!!!Η Ελενη ξερει, αλλα θα το κανω στους αλλους!!!Περιμενουμε οδηγιες για το coffee kosie!!!

Unknown είπε...

α ναι μωρε το είχα ξεχασει

Φλώρα είπε...

Τέλειοο!!!
Θα το δοκιμάσω, γιατί ο γιος μου δεν έχει μάθει ακόμη να δένει τα κορδόνια του και αυτός μάλλον είναι ο λόγος (τώρα που το σκέφτομαι) που έχει συνήθως παπούτσια με σκρατς