Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προετοιμασία ταξιδιου

(το ποστ είναι παλιό, για λόγους ασφαλειας μια και αναφέρει πότε θα λείπουμε από το σπίτι μας, δημοσιεύεται κατόπιν εορτής)

Προετοιμασία ταξιδιου για τα Γερμανο-Γαλλο-Ελβετικά σύνορα
Στις 30 Οκτωβρίου με 6 Νοεμβρίου έχουμε κανονίσει να πάμε ένα ταξιδάκι. Θα μένουμε στο Φράιμπουργκ και θα κάνουμε διάφορες εξορμήσεις εκεί γύρω

Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού, είναι η αγαπημένη μου περίοδος.  Το ευχαριστιέμαι ακόμα περισσότερο και από το ίδιο το ταξίδι. Θα θυμάστε και το πλάνο για το ταξίδι μας στη Disneyland πέρισυ. Οποτε το να πάω ένα ταξίδι με πρακτορείο, δεν μου αρέσει καθόλου. Σε πάνε όπου θέλουν, σε ταϊζουν ό,τι θέλουν και σου βάζουν έξτρα υπηρεσίες που στην πραγματικότητα δε σου χρειάζονται. Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο άνετο να σου κουβαλάει άλλος τις βαλίτσες, αλλα .... δεν έχει πλάκα.

Αεροπορικό εισητήριο
Επειδή δε μας απασχολούσε ιδιαίτερα η ημερομηνία του ταξιδιού μας, συμβουλευτήκαμε το http://gr.skyscanner.com/. Αυτό το site έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να σου δείξει όλες τις πτήσεις για έναν προορισμό και μπορείς να διαλλέξεις όποια σε εξυπηρετεί, πχ την πιο οικονομική.

Η πτήση που διάλλεξα ήταν με την εταιρεία German Wings. Αυή η εταιρεία, όπως πολλές άλλες, σου δίνει την ευχέρια να διαλλέξεις μόνος σου τί υπηρεσία θέλεις να σου προσφερθεί, και το πληρώνεις ανάλογα. πχ αν κάποιος δε θέλει να έχει βαλίτσα, ή δε θέλει γεύμα στο αεροπλάνο, μπορεί να πληρώσει φτηνότερο εισητήριο. Αυτό εξυπηρετεί πχ ζευγάρια που βολεύονται να ταξιδεψουν με μια βαλίτσα, οποτε ο ένας πληρώνει λιγότερα χρήματα.
Εμείς φυσικά δεν εχουμε τέτοιες πολυτέλειες και χρειαζόμαστε όλες τις υπηρεσίες

Ξενοδοχείο.
Μετά από πολύ ψάξιμο, το πιο καλό ξενοδοχείο που ταιριάζει στις απαιτήσεις μας είναι το Novotel

Είναι πολύ κοντά στην παλιά πόλη, έχει πάρκινγκ (απαραίτητη προϋπόθεση), εσωτερική πισίνα (αν και ποτέ δεν πάμε,... όλο πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρω να πάω)..

Πρωινό δεν κλείσαμε. Το θεωρώ λίγο κακή συνήθεια ειδικά για μας τους έλληνες που δεν είμαστε μαθημένοι, να τρώμε τόσο πολύ για πρωί. Εμείς και ειδικά εγω, όταν είμαι σε πρωινό, ξεφεύγω. Τρώω πολύ περισσότερ από ότι χρειάζομαι και μετά δεν είμαι σε θέση να ακολουθήσω το πρόγραμμα με

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Το παραπάνω site που 
Τα βενζινάδικα στη Γερμανία είναι self service. Βάζεις μόνος σου βενζίνη και πληρώνεις μετά στο μαγαζάκι, λέγοντας τον αριθμό της αντλίας που χρησιμοποίησες. Επίσης η αμόλυβδη λέγεται Benzin Bleifrei και πολλές φορές τη λένε "σουπερ"
Χωρίς να συγκρίνω τιμές, διέλλεξα την Hertz ως πιο αξιόπιστη. Συνήθως αν παρεις από το αεροδρόμιο το αυτοκίνητο, σου κάνουν upgrade.. για να δουμε
Ανυπομονώ πολύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: