Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

8 μηνών


4 Φεβρουαρίου κλείσαμε και τον 8ο μήνα και ξεκινήσαμε να διανύουμε τον 9ο. Πέρασε ακόμα ένας μήνας σαν το νερό. Σαν το νερό της βροχής που πέφτει από τον ουρανό και δεν προλαβαίνεις να το παρακολουθήσεις (εμπνευσμένη από το πολύ νερό βροχής που έχουμε φάει αυτές τις μέρες). Είναι 73,5 εκ ύψος και 9980 βάρος σύμφωνα με τον παιδίατρό μας την τελευταία φορά που τον επισκευτήκαμε. Ευτυχώς οι ιωσεις που κυκλοφορούν, την έχουν αφήσει ανέπαφη, πράγμα που δεν ισχύει για την Αννα, που έκανε 2 μέρες πυρετό υψηλό χωρίς άλλο σύμτωμα. Πέρασε πολύ γρήγορα ευτυχώς.

Η Ερατώ δεν μπουσουλάει ακόμα αλλα μετακινείται με τον πωπό και πάει 2 μέτρα απόσταση από κει που την αφήνεις. Απο καθιστή πέφτει μπρούμυτα, μετά ανάσκελα και μετά κλαίει.

Τρώει αρκετά καλά εκτός αν την ταϊζω εγω, που βλέποντάς με θυμάται το γάλα που προτιμάει και δεν πολυανοίγει το στομα. Της αρέσουν πιο πολύ τα φαγητά λιωμένα με το πιρούνι και όχι με το μπλέντερ, οποτε λιώνω μόνο το κρέας στο μπλέντερ. Προτιμάει το μεσημεριανό από το φρούτο, και ιδιαίτερη προτίμηση στον κρόκο αυγού.

Το βράδυ ξυπνάει άλλες φορές κάθε 3ωρο και άλλες φορές συνέχεια και κοιμάται μόνο θηλάζοντας. Το πρωί ξυπνάει με το που θα σηκωθώ από το κρεβάτι αλλα κοιμάται 10-11. Το μεσημέρι κοιμάται πάλι όσο εγω, δηλαδή μπορεί να κοιμηθεί και 2 ώρες αν η Αννα δε μας ενοχλήσει νωρίτερα.
Στο μπάνιο πιά βάζουμε την μπανιερούλα μέσα στη δική μας μπανιέρα γιατί γίνεται λίμνη γύρω της με τα νερά που πετάει απέξω.
Κουνάει το χεράκι της όταν της πεις κάνε γειά. Φυσικά όποτε θέλει εκείνη όχι πάντα

Η Αννα την προσέχει πάρα πολύ!! της στρώνει το παπλωματάκι της να κάθεται πάνω εκεί και όχι στο μάρμαρο γιατί ώς γνωστον στα μωρά αρέσει να φευγουν από το χαλί και να κάθονται στα πλακάκια.  Εκτός από αυτό της αρέσει (της Αννας) να μετακινεί την Ερατώ αγκαλιά, να την παίρνει από δω, να τη πηγαινει από κει, και όσοι είναι μαζί μας εκτός οικογενείας πολλές φορές αγχωνονται.

 
Δημοσίευση σχολίου