Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Felt flowers crown - Πρωτομαγιάτικο στεφανάκι από Felt



Γειά σας,  Εύχομαι Καλό μήνα, και ελπίζω η Πρωτομαγιά να σας βρήκε στην εξοχή να φτιάχνετε τα δικά σας στεφάνια από αγριολούλουδα. Προσωπικά μου αρέσουν τα στεφάνια με μαργαρίτες χαμομήλια και παπαρούνες όχι αυτά με τα τριαντάφυλλα και λουλούδια κήπου, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Αφού λοιπόν φτιάξαμε τα φυσικά στεφάνια μας, θέλετε να μιλήσουμε και για μια κατασκευή στεφανιών από felt? Ωραία.

Σε αυτό το ποστ θα σας μιλήσω για μια κατασκευή που θα γίνει από μεταλλικό σύρμα και  felt. Felt είναι ένα υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για πολλές κατασκευές, είναι σαν τη τσόχα και προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με υλικά hobby αλλά και σε καταστήματα με υφάσματα. Κοστίζει γύρω στα 6 ευρώ το μέτρο αλλά πιστέψτε με ένα μέτρο είναι πολύ.
Για αυτήν την κατασκευή θα χρειαστούμε
·         Φελτ (όσο περισσότερα χρώματα τόσο καλύτερα)
·         Σύρμα (αυτό το λεπτό που κόβεται και με το ψαλίδι). Αν δεν έχετε τέτοιο σύρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κρεμάστρες που δίνουν τα καθαριστήρια.
·         Ένα κομμάτι ύφασμα 1,5 μέτρο πάχους 4 -5 εκατοστών, μπορεί να είναι και λιγότερο δε μας πειράζει
·         χαρτοταινία
·         Κόλλα σιλικόνης
·         Ψαλιδάκι
·         Μέτρο
Ξεκινάμε με το σύρμα. Μετράμε το κεφαλάκι του παιδιού  και προσθέτουμε 14-15 πόντους. Τόσο θα είναι το σύρμα μας. Για παράδειγμα τα κορίτσια μου είχαν περίμετρο κεφαλιού 45 εκατοστά και έκοψα 60 αλλά θα επικαλύπτονται περίπου 10 πόντοι για να το κολλήσω ευκολότερα.
Με τη χαρτοταινία ξεκινάω να καλύπτω την ένωση και το σημείο που το σύρμα είναι διπλό και συνεχίζω γύρω-γύρω από το σύρμα. Δε με πειράζει να μην είναι ίσιο και να σχηματίζει ανομοιόμορφη υφή γιατί έτσι κι αλλιώς θα καλυφθεί στη συνέχεια από το ύφασμα.
Τυλίγω το ύφασμα ή μια κορδέλα γύρω-γύρω από το σύρμα.
Τα λουλουδάκια τα φτιάχνουμε από μια λωρίδα φελτ κάνοντας κατά όλο το μήκος της ψαλιδιές. Αφού τις τελειώσουμε τυλίγουμε το λουλουδάκι σα σπιράλ σφιχτό. Στερεώνουμε με κόλλα θερμοκόλλησης (σιλικόνης).
Με την κόλλα θερμοκόλλησης κολάμε πάνω στο στεφανάκι τα λουλούδια σε διάφορα χρώματα.
Δείτε αυτό το βίντεο για να δείτε πιο αναλυτικά ένα – ένα τα βήματα που σας προανέφερα.

Καλό μήνα να έχουμε, περιμένω τις φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας στο euapap@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Matoula είπε...

Πολύ όμορφο !!