Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Φωλιές πουλιών στα σπίτια σας

Καλημέρα φίλοι μου και καλό μήνα σας εύχομαι!

Η Άνοιξη είναι εδώ!

και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι! Την περιμέναμε με ανοιχτές αγκάλες! Αυτήν την εποχή έχουμε όλοι μας έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τη φύση. Πόσο μάλλον φέτος που ο καιρός στην περιοχή μας ήταν ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων και κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι αρκετά!
Την Άνοιξη λοιπόν μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τις αλλαγές της φύσης, που κάποιες έχουν παρατηρήσει τα παιδιά από μόνα τους. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές, είναι ότι επιστρέφουν τα πουλιά που είχαν αποδημήσει για το χειμώνα. Οποτε και εμείς βοηθάμε τα πουλιά να φτιάξουν τις φωλιές τους, αφήνοντας ένα καλαθάκι με νήματα, κλωστές, μικρά κλαδάκια σε ένα σημείο στο μπαλκόνι. Το σίγουρο είναι ότι τα πουλιά δε μας χρειάζονται, τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνα τους αλλά ειναι πραγματικά μαγικό να βλέπεις τις κλωστές που άφησες να γίνονται δομικό υλικό για τη φωλιά τους. 
Αν δε είμαστε τυχεροί και χτίσουν τη φωλιά τους εδώ κοντά και έχουμε και αυγουλάκια, κάθε μέρα κοιτάμε αν έχουν σκάσει και αν έγιναν πουλάκια, τί κάνει η μαμά τους για να ταϊσει, πού βρίσκει τροφή κτλ.

Επίσης στην ποίηση υπάρχουν πολύ όμορφα ποιήματα για την Άνοιξη
Ενα πολύ γνωστό του Νικηφόρου Βρεττάκου

Τά πρόσωπα τῶν λουλουδιῶν
Γιά μι' ἀκόμη φορά, σταμάτησα
σήμερα κι ὥρα πολλή κοιτοῦσα
τό πρόσωπο ἑνός λουλουδιοῦ.
Βρῆκα τά μάτια του·
ἔσκυψα
μέσα του
κι ἔνιωσα
δέος.
Καί γιόμισα ἀγάπη
γιόμισα εὐλάβεια
γιόμισα ἄνθρωπο.

Νικηφόρος Βρεττάκος

Καλή Άνοιξη λοιπόν και εύχομαι οι κακοκαιρίες να είναι ήδη παρελθόν

1 σχόλιο:

Parents Land Gr είπε...

Τι ομορφη ιδεα! Αληθεια τα πουλια τα χρησιμοποιουν;