Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Πατσαβουρόπιτα

η συνταγή είναι της μαμας μου, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτήν εδώ

Σας αντιγράφω τη συνταγή από το παραπάνω site

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 βιταμ
  • 5 κουτ σούπας αλεύρι
  • 5 κουτ σούπας καστερ παουντερ
  • 1 λιτ γάλα
  • ¾ κούπας ζάχαρη

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βιταμ να λιώσει και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα φύλλα, ένα ένα και τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα, βλέπε βίντεο παρακάτω
  2. Τα βάζουμε στο ταψί γύρο γύρο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα φύλλα.βλέπε βίντεο παρακάτω
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (με το λιωμένο βιταμ) το αλεύρι και το καστερ παουντερ και ανακατεύουμε το γάλα τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε λίγο τα φύλλα γύρο γύρο να πάει παντού.
  5. Το αφήνουμε κάνα τέταρτο να φουσκώσουν τα φύλλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει 30-45 λεπτά στο περίπου.




3 σχόλια:

Ελισσάβετ Γεωργιάδη είπε...

Ααααα για αυτό λέγεται πατσαβουρόπιτα!
Χαχαχαχα.....
Τέλεια η μικρή!

Unknown είπε...

ναι βρε, πατσαβουρόπιτα λόγω πατσαβουρόφυλλου :)

Unknown είπε...

ναι βρε, πατσαβουρόπιτα λόγω πατσαβουρόφυλλου :)