Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Με χαρά διαπιστώνω ότι στο σχολείο κανουν πολύ καλή δουλειά και τους μιλάνε για θέματα όπως η εθνική γιορτή, η σημαία κτλ κτλ
Μου τη σπάνε μερικές σύγχρονες ιδέες που στα πλάισια της παγκοσμιοποιησης, δεν ενθαρρύνουν τα πατριωτικά συναισθήματα των παιδιών.
Λοιπόν, την 28η Οκτωβρίου, ή αλλιώς Εικοστή Ομβρίου γιορτάζουμε...

Μαμαδοκαφεπαρέα

Συναντηθήκαμε, πήραμε τα μωρά μας και πήγαμε βολτίτσα. Όσο περιμέναμε κάναμε μια βολτίτσα στον ήλιο, να φωτιστούν τα μπουτάκια και τα μπρατσάκια. Μάλλον ήταν η τελευταία μέρα για φέτος που βάλαμε κοντομάνικο.

H Ολίβια με την Αθηνά, έρχεται φορώντας το sling μου
Μετά από λίγο ήρθαν και η Ειρήνη, με τη φοβερή Ντορίνα και η Μαρία με την ξανθο-Χρυσάνθη. Είναι γλύκες !! Στην καφετέρια που πήγαμε, περιέργως μας κοιτάγαν με συμπάθεια και όχι με αποδοκιμασία.

Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια  μας είναι ήσυχα.. λίγο η Ερατώ γκρινιαζε ... και λίγο η Αθηνά έκλαψε όταν η Ερατώ τη γρατζούνισε... (καημενάκι). Την πήρα αγκαλιά, αλλα μετά τις ξαναφήσαμε να τα βρούνε μόνες τους ώς πρέπει! χεχε

Ερατώ και Αθηνά παίζουν, η μια ξαπλωτή κιαι η άλλη άνετα καθήμενη

Να το ξανακάνουμε!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

5 μηνών

Άργησα λίγο να γράψω για τον 4ο μήνα, και σε λίγο θα γράφω για τον 5ο, αλλα δεν πειράζει.
Πήγε λοιπόν το Ερατάκι 5 μνών

πω πω πώς περνάει ο καιρός ε;;
Σε αυτόν το μήνα έχω να σημειώσω ότι έχει ξεκινήσει να πιάνει διάφορα πραγματάκια με τα χεράκια της. Προσπαθεί να πιάσει την κουδουνίστρα, αλλα την κουνάει πολύ ατσούμπαλα και χτυπάει το πρόσωπό της. Επίσης της αρέσει να φέρνει τα χεράκια μπροστά στο πρόσωπό της και να πιάνει το ένα με το άλλο

Την πιπίλα δεν την παίρνει όπως τον προηγούμενο μήνα. Της αρέσει μόνο μια που και αυτήν δεν την παίρνει πάντα.

Το πρωί που λείπω κρατάει την πείνα της περίπου ένα 6ωρο, και όταν περάσει πίνει το γάλα που έχω αφήσει εύκολα. Κρατάει και μόνη της το μπουκάλι και από ότι λέρι η μαμά μου είναι απόλαυση
Της αρέσει πολύ το μπάνιο και όταν τη βγάζουμε κλαίει

Επίσης να σημειώσω ότι είναι χορευταρού, με έφεση στο Aserejé (Ketchup song)

 

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Λέω αλήθεια

Την προηγούμενη βδομάδα είδαμε ένα παιδάκι στο δρόμο χωρίς μαλλιά
Η Αννα με ρώτησε γιατί το παιδάκι αυτό δεν έχει μαλλιά (ευτυχώς είμασταν στο αυτοκίνητο γιατί αν είχε μπροστά στο παιδάκια αυτό το απορρημένο-αδιάκριτο ύφος απορίας, θα΄χα πανικοβληθεί)
Αιφνιδιάστηκα,.. της είπα ότι είναι άρρωστο και τα φάρμακα που παίρνει για να γίνει καλά, είναι τέτοια που δεν πρέπει να'χει μαλλιά για να μην πηγαίνουν μικρόβια... (μη βαράτε)

προβληματίστηκε πολύ... με ρώταγε, ξαναρώταγε, κοίταγε τα μαλλιά της και ήρθε και μου είπε ότι αν γίνεται να βάλουμε ένα λαστιχάκι στα μαλλιά της σφιχτά, σφιχτά, και να κόψουμε την κοτσίδα να τη στείλουμε στο παιδάκι..

η μάνα μου μου τάχωσε ότι την αγχώνω και ότι την προβληματίζω με θέματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί...
έκανα βλακεία;; πώς να το σώσω;;

Εγω μπήκα στο ίντερνετ και είδα περί hair donation και αν επιμείνει θα το μεθοδεύσω

Ζωγραφική

Τα μεσημέρια προσπαθώ πώς και πώς να μην κοιμάται. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο για μένα μια και ξυπνάω στις 6 ώρα το πρωτί για να παώ στη δουλειά και κάνω 100km κάθε μέρα, έχει παρατηρηθεί ότι το πρόγραμμα κυλάει πολύ καλά αν η Άννα δεν κοιμηθεί το μεσημέρι.
Τις μεσημεριανές ώρες λοιπόν, κάνουμε διάφορες δραστηριότητες, που στην μετά σχολείου εποχή αρέσουν περισσότερο στην Άννα. πχ προ σχολείου δεν της άρεσε καθόλου η ζωγραφική. Προτιμούσε άλλες κατασκευές με ψαλίδια και κόλλες.
Τωρα όμως... έχει βρει ενδιαφέρον
Έμαθε να κάνει Ελέφαντα
και να τον χρωματίζει

Σε σχέση με άλλα παιδάκια, η ζωγραφική δεν είναι το φόρτε μας... αλλα η προσπάθεια μετράει

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο αγιασμός του σχολείου

Την Κυριακή 10-10-10 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο σχολείο.

Τα παιδιά είχαν αγιασθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στο σχολείο που τα φιλοξενούσε τότε, αλλα το σχολείο είναι ολοκαίνουργιο και αγιάστηκε. Είναι και οι εκλογές, που οπωσδήποτε βοηθούν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις.
Στον αγιασμό αυτό, ήταν να ερθει και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, που πολύ ήθελα να ξαναδώ, αλλα λόγω του ότι  είχε μια χειροτονία κληρικού δεν κατάφερε να παρευρεθεί.



(τις παρακάτω φωτογραφίες έβγαλε η Άννα)
Το σχολείο είναι πραγματικά ένα κόσμημα της περιοχής και οι ιθύνοντες πολυ καμάρωναν


Το μόνο κακό ήταν ότι ο καιρός μας τα χάλασε επειδή έβρεχε και τα παιδιά δεν ευχαριστήθηκαν παιχνίδι και τρέξιμο
Η Ερατώ κοιμόταν στην αγκαλιά μου στο sling και ούτε η φασαρία, ούτε τα τραβολογήματα της Αννας, ούτε η βροχή δεν την ενοχλούσαν.


Την άλλη μέρα, η Άννα ήθελε να πάει πολύ σχολείο μια και θα'ταν αγιασμένο..!!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ζωολογικό κήπο

Την προηγούμενη Δευτέρα, ήταν παγκόσμια ημέρα των ζώων, και προς τιμήν του γεγονότος αυτού και εκμεταλευόμενοι το "κέρασμα" της εισόδου, κανονίσαμε επίσκεψη στο Αττικό ζωολογικό πάρκο. Με καλή παρέα, η φίλη μου τη Μαριάννα με τα 3 τέκνα, την Ολίβια και Αθηνά και άλλες συμπαθητικές φατσούλες, κανονίσαμε βολτίτσα.


Η δική μας μηχανή ήταν.... χωρίς κάρτα και δανειστήκαμε τηε Ολίβιας



Η Ερατώ, την  πιο πολύ ώρα κοιμόταν στο sling, η Αννα θαύμαζε τα ζώα. Κάναμε πικ-νικ, και μόνο τότε που κάτσαμε η Ερατώ ενοχλήθηκε και έκλαιγε. Λίγο κουνημα, γάλα και sling... το τρίπτυχο της επιτυχίας, ξανακοιμήθηκε, και μας άφησε να κάνουμε και άλλες βόλτες, και άλλες τρέλλες



Τα διαχωρίσαμε σε μικρά και μεγάλα, σε θηλαστικά και ωοττόκα, σε αρσενικά και θηλυκά
Φώτο από: http://www.nefsta-photography.com/?p=187

Το πιο εντυπωσιακό ήταν μάλλον η καμηλοπάρδαλη, που η Αννα της φώναζε "Σοφί... Σοφί.." λόγω του παιχνιδιού της Ερατούς που είναι καμηλοπάρδαλη και λέγεται Σοφί

Ρωταγε γιατί οι ζεβρες έχουν ρίγες, αν τα λιοντάρια ξυπνάνε ποτέ, αν τους αρέσουν οι σοκολάτες, γιατί μια κυρία έδινε στους παπαγάλους καφέ (γκρρρρ) κτλ κτλ

Στενοχωρήθηκε που δεν είδε καγκουρώ, και έλεγε ότι οι χιμπατζήδες έχουν και αυτοί "Ερατώ" = μικρό μωρό.
 Φώτο από: http://fotopappous.blogspot.com/2009/02/v_14.html


Φεύγοντας συναντησαμε πολύ κίνηση μια και όλοι θέλαν να μπουνε αν είναι δυνατόν ΜΕΣΑ στο πάρκο με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι πολύ στενός και φαγωμένος από τη βροχή...
Περάσαμε όμως πολύ ωραία και τίποτα δε σκίασε τη βολτίτσα μας.

Ακόμα πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό  μπορείτε να δείτε στο ποστ της Ολιβ